Juratul de la Pro TV recunoaşte că a vrut să descopere şi zona rurală a Spaniei, astfel că multe dintre opririle sale au fost în sate sau taverne rar vizitate de turişti.
A gătit la „faţa locului”
Condimentele şi tarabele din celebra piaţă La Boqueria (Barcelona) l-au vrăjit pe Scărlătescu. Astfel, el a ajuns să gătească la faţa locului.
„Am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit şi aglomerat, dar cu mâncare foarte bună şi atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorbă şi recunosc că nu m-am putut abţine să nu trec dincolo de tejghea şi să gătesc un pic”, spune Chef Scărlătescu.
Tot la capitolul gastronomic, juratul MasterChef a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant făcut din mere sau covrigi tradiţionali.
“Restaurantele mici, tradiţionale, din zonele rurale m-au vrăjit şi am fost chiar uimit să văd că la ora 9 dimineaţa se pregăteau deja cârnaţi şi fripturi pentru… micul dejun. Unul dintre patroni, spanioli, m-a întrebat chiar dacă am venit în Spania să filmez pentru “MasterChef”. Mă ştia pentru că avea angajaţi români care urmăriseră primul sezon. La fel de prietenosi au fost şi românii dintr-un mic restaurant celebru pentru mâncarea bună pe care o oferă, Casa Julian din La Barona, unde am fost primiţi cu braţele deschise”, povesteşte juratul de la Pro TV.
Din itinerariul iberic al lui Chef Scărlătescu nu au lipsit nici Valencia, cu celebrul său Oceanograf, dar şi Churreria, o renumită covrigărie locală, Peñíscola cu statuia Papei Luna sau satele cu taverne primitoare şi livezile de portocali.
[imagebrowser id=1144]