Chefii au gătit cu emoție și nostalgie, retrăind amintiri dragi din copilărie. O provocare în plus pentru ei a fost și prezența invitatului jurat, chef Amalia Stanciu, cu vastă experiență în gastronomia românească autentică. Chifteluțele marinate cu piure de cartofi ale lui chef Dumitrescu au recreat cel mai bine „gustul de acasă”, drept pentru care i-a revenit amuleta.
Cum era de aşteptat, vestea i-a dezamăgit pe Sorin Bontea și pe Cătălin Scărlătescu. De fapt, câștigătorul „Asia Express” a fost atât de supărat, încât s-a ridicat de pe scaunul de la masa jurizării și a părăsit platoul, dezvăluind faptul că se simte nedreptățit.
„M-am ridicat şi am plecat! Îmi pare rău! n-am ce să fac, m-am supărat, consider că am fost nedreptăţit!”, a mărturisit Chef Bontea.
O adevărată surpriză a fost prezența îndrăgitei actrițe Marinela Chelaru, care a purtat un dialog savuros cu chefii, presărat cu glume și tachinări. Actrița a dezvăluit marea sa dragoste față de emisiune și a împărtășit momentele dificile prin care a trecut, departe de scenă. Ca să îi impresioneze pe chefi, actrița a ales să pregătească o rețetă specială de plăcintă cu praz și cu pui și o plăcintă cu coacăze, numită de ea „prăjitura inteligentă”.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 8
Un alt moment inedit din episodul de marți seara l-a oferit Ioana Crișan. Absolventă de medicină și campionă absolută bikini fitness, concurenta i-a cucerit pe chefi cu un plating cu totul inedit. Ideea ei de a-și prezenta desertul în replici ale trofeelor pe care le-a câștigat de-a lungul anilor i-a amuzat copios pe chefi, care au început să se tachineze între ei pe seama siluetei. Prin farfuria sa, un cheescake cu cocos și zmeură, Ioana Crișan a reușit să demonstreze că „poți să mănânci desert și să arăți fit”, după cum a mărturisit chiar ea.
Duminică, de la ora 20.00 Chefi la Cuțite revine cu un nou episod al audițiilor pe nevăzute îi va aduce pe cei trei chefi față în față cu farfurii spectaculoase sau extrem de ciudate și cu concurenți unul și unul.