Homepage  / Televiziune

Chef Alexandru Sautner, din culisele sezonului 13 Chefi la cuțite. „Tensiunea din bucătărie se putea tăia cu cuțitul”. EXCLUSIV

Chef Alexandru Sautner, din culisele sezonului 13 Chefi la cuțite. „Tensiunea din bucătărie se putea tăia cu cuțitul”. EXCLUSIV
10

de Cătălina Matei,

Aflat pentru prima dată la „Chefi la cuțite”, Alexandru Sautner a „gustat” din plin tensiunea și provocările celui de-al 13-lea sezon care va începe la Antena 1 din 18 martie.

Cu o puternică viziune antreprenorială și implicat în mai multe afaceri în domeniul horeca, Alexandru Sautner a debutat în industrie acum 33 de ani. Parcursul său remarcabil l-a dus, în doar șapte ani, de la spălatul vaselor în prima bucătărie în care a lucrat, la deschiderea propriului său restaurant de succes, frecventat de personalități.

La vârsta de 55 de ani, Alexandru Sautner deține poziția de CEO al unei gelaterii recunoscute în țara noastră. Originar din Turnu Severin, acesta aduce în calitate de noul jurat la „Chefi la cuțite” o experiență vastă de peste trei decenii în domeniul bucătăriei. Alături de Chef Orlando Zaharia, Chef Richard Abou Zaki și Chef Ștefan Popescu, „seniorul” va asigura porția de adrenalină în bucătărie în noul sezon „Chefi la cuțite”, la Antena 1.

Cum a fost la filmări? Și care au fost cele mai intense provocări? Aflăm direct de la Chef Alexandru Sautner!

Dincolo de numărul mare al orelor de filmare, cum s-a dovedit a fi funcția de jurat cu drepturi depline la „Chefi la cuțite”?

Pentru mine a fost primul contact pe care l-am avut cu acest format, ceea ce a făcut întreaga experiență una cu adevărat captivantă și plină de surprize. În timpul filmărilor, am fost martorul unor trăiri extraordinare și am avut privilegiul de a descoperi adevărate talente culinare. Cu toate acestea, am simțit mereu presiunea responsabilității pe umerii noștri, știind că verdictul nostru poate influența destinele bucătarilor aspiranți. Astfel, fiecare moment a fost unul deosebit, plin de emoții și satisfacții și m-a încurajat să ofer tot ce am mai bun în calitate de jurat.

Ați mai gătit până acum toți patru împreună, cu alte ocazii?

Din păcate, nu. Nu am avut ocazia până acum. Însă plănuim ceva special în această direcție. Nu vreau să stric surpriza, deci nu voi dezvălui mai multe detalii acum. Tot ce vă pot spune e că va fi un eveniment cu adevărat interesant.

Aveți vârste diferite, experiențe diversificate. Care ar fi punctul vostru comun, dincolo de acest show și pasiunea pentru gastronomie?

În ciuda diferențelor noastre de vârstă și experiență, ceea ce ne leagă este ambiția. Toți patru împărtășim un adevărat spirit competițional, care se traduce într-o dorință puternică de a excela, de a ne depăși limitele și de a încuraja excelența în bucătărie. Da, suntem gata să aruncăm în aer bucătăria pentru a obține victoria și, sincer, ambiția noastră de a câștiga ne-a dat un impuls și mai mare pentru a face totul și mai delicios și plin de energie.

chefi-la-cutite-11Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

 Ce v-a solicitat cel mai tare în acest sezon?

Amuletele. Lupta pentru a demonstra cine este cel mai bun chef a fost un adevărat challenge. Tensiunea din bucătărie se putea tăia cu cuțitul. Cred că o să se și vadă pe fața mea cât eram de stresat. Însă, odată cu înaintarea în competiție, noi am devenit din ce în ce mai siguri și încrezători la amulete.

 Și de ce v-a fost frică cel mai tare la început…

La început, am avut emoții gândindu-mă cum va fi interacțiunea dintre noi. Dar orice teamă în această direcție s-a risipit imediat ce am văzut că avem o chimie bună, că suntem compatibili. A fost uimitor să vedem cum ne-am închegat cu toții atât de repede, lucrând în echipă și concurând, în același timp, unul împotriva celuilalt.

Cât de puternică a fost concurența? V-ați sabotat în timpul probelor?

Competiția dintre noi a fost extrem de intensă. Așa cum am spus, cu toții împărtășim un spirit competițional puternic, deci nu ar fi avut cum să fie altfel. Și da, ne-am sabotat la greu. Fiind acolo, am folosit toate mijloacele disponibile pentru a câștiga. Totuși, prefer să vă las pe voi să descoperiți toate aceste strategii și momente tensionate de pe parcursul show-ului.

chef-alexandru-sautner-2-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 10

Dacă ar fi să vă asemuiți cu un condiment, care ar fi acela și de ce?

Un condiment? Cu siguranță aș fi peperoncino. Sunt genul de persoană care se aprinde foarte repede, dar care se și calmează la fel de rapid, asemenea unui vulcan. Îmi place să aduc acea explozie de energie și creativitate în bucătărie pentru a obține ceva cu adevărat special în farfurie.

 Ce se va întâmpla în perioada următoare, acum, că filmările s-au terminat?

În perioada următoare, focusul meu principal va fi pe afacerile mele de zi cu zi, Oliveto și Gioelia. Mai ales acum, când am deschis și o nouă gelaterie în Constanța și am în jur de 150 de angajați, este esențial să fiu implicat și să mă asigur că totul merge bine. Printre ele, sper să reușesc să-mi iau un mini-concediu cu familia și să petrec puțin timp cu prietenii la pescuit, pentru a mă relaxa și a-mi reîncărca bateriile. Și, bineînțeles, mă voi uită la „Chefi la cuțite” pe Antena 1!

Foto: Antena 1; Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton