Homepage  / Recomandări

CHAMPIONS LEAGUE: Cine transmite PSG – Borussia Dortmund și Real – Bayern, meciurile care vor stabili finalistele Ligii Campionilor

CHAMPIONS LEAGUE: Cine transmite PSG – Borussia Dortmund și Real – Bayern, meciurile care vor stabili finalistele Ligii Campionilor

de Tavi Cojocaru,

Liga Campionilor, ediția 2023-2024, își va cunoaște finalistele după meciurile retur din semifinale, programate marți și miercuri.

PSG – Borussia Dortmund va avea loc marți, 7 mai, de la ora 22:00, și va fi transmis de Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

PSG – Borussia: absenții din cele două tabere

Nemții au avantajul scorului din tur, care le-a fost favorabil, 1-0. Francezii joacă acasă și vor avea publicul de partea lor.

Kylian Mbappe vrea să se despartă de PSG după o finală de Champions League, pe care ar putea s-o joace chiar împotriva viitorului său club, Real Madrid.

Meciul PSG – Borussia va fi arbitrat de Davide Orsato, poate cel mai bun „fluieraș” din Italia în acest moment.

Luis Enrique, antrenorul celor de la PSG, nu-i va avea la dispoziție pe Lucas Hernandez și pe Kimpembe, ambii accidentați. Dar lângă megastarul Kylian Mbappe vor fi Ousmane Dembele, Bradley Barcola, iar de la mijlocul terenului nu vor lipsi Zaire-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz.

Borussia va avea tot doi absenți, Bensebaini și Duranville, ambii accidentați. Dar antrenorul Edin Terzic știe că are un atac formidabil, cu Adeyemi, Brandt, Sancho, care îl susțin pe Fullkrug.

Borussia n-a mai fost în finală de 11 ani, din sezonul 2012-2013, când a cedat în fața rivalei Bayern Munchen cu 1-2. PSG n-a mai fost în ultimul act din sezonul 2019 – 2020, când a cedat în fața aceleiași Bayern Munchen, scor 0-1.

Real Madrid – Bayern Munchen: în luptă cu propriile recorduri

A doua semifinală începe de la un scor de egalitate, 2-2, înregistrat în prima manșă. Și cum golurile în deplasare nu mai contează de câțiva ani, ambele echipe au șanse perfect egale.

În tur, Vinicius jr a făcut spectacol pe „Allianz Arena”, cu o „dublă”. Real, devenită pentru a 36 oară și campioana Spaniei, vrea să sărbătorească și o nouă finală de Champions League.

De la Real va absenta doar fundașul central austriac David Alaba, accidentat, în timp ce lista indisponibililor de la Bayern este mult mai amplă: Boey, Coman, Guerreiro, Sarr, iar De Ligt și Upamecano sunt incerți.

Real Madrid este cea mai de succes echipă europeană, cu 14 trofee de Champions League în palmares, dublu decât principala urmăritoare, AC Milan, care are doar 7 trofee. „Albii” au pierdut doar 3 finale.

Bayern ar fi pentru a 12-a oară în finală. Din precedentele 11 prezențe, s-a impus în 6 și a pierdut 5.

Programul returului semifinalelor Ligii Campionilor

Marți, 7 mai

  • PSG – Borussia Dortmund, ora 22:00, Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Miercuri, 8 mai

  • Real Madrid – Bayern Munchen, ora 22:00, Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton