; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

TEATRUL ODEON   CEREMONIE   CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI B

Cezara Dafinescu va fi premiată pentru întreaga carieră la TIFF 2021

07 July 2021

Cezara Dafinescu, actriță apreciată pentru aparițiile sale pe micul și pe marele ecran, dar și pe scena teatrului, va fi celebrată la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, eveniment ce va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august, scrie libertatea.ro.

Cezara Dafinescu va fi distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră la Gala de închidere TIFF 2021, pe 31 iulie.

În prezența sa, la Cluj va fi proiectată „Cucoana Chirița', comedie muzicală regizată de Mircea Drăgan, în care actrița a interpretat un rol memorabil.

Cu un palmares care include nu mai puțin de 40 de roluri în film, apariții în seriale de televiziune și peste 60 de roluri principale interpretate în cele patru decenii de activitate în teatru, Cezara Dafinescu se numără printre cei mai iubiți artiști din România.

S-a născut pe 4 august 1948, in Sibiu, iar în copilărie, cariera sa părea să se îndrepte către lumea sportului, după ce a cucerit titlul de campioană naţională la juniori, la săritura în înălţime.

Evoluția ei în atletism a fost întreruptă brusc, în urma unei accidentări, dar atracția pentru artă a determinat-o să se îndrepte către lumea teatrului.  În 1973 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în același an a jucat în Explozia, în regia lui Mircea Drăgan, cel care în 1971 îi oferise și rolul din B.D. în alertă, comedia care a marcat debutul actriței în cinema.

Sursa foto: Hepta, captură video

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare