; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cesaria Evora, al cincilea concert în Bucureşti

15 October 2010

Astăzi braşovenii vor avea parte de un concert inedit Cesaria Evora, urmând ca celebra cântăreaţă să ajungă şi la Bucureşti, luni, 18 octombrie, la Sala Palatului.

.

Celebra interpretă din Insulele Capului Verde va suţine cel de-al cincilea concert la noi în ţară. Ar fi trebuit să fie al şaselea, însă, în luna mai Cesaria Evora a suferit o intervenţie chirurgicală din cauza căreia turneul de promovare al albumului „Nha Sentimento', care includea şi un spectacol în România la Arenele Romane, a fost anulat.

Biletele pentru concertul din 18 octombrie au preţuri de 85 RON, 115 RON, 160 RON sau 230 RON, in functie de categorie şi sunt disponibile prin reţeaua eventim.ro, myticket.ro, blt.ro, bilete.ro, biletoo.ro şi la Sala Palatului, librăriile Humanitas şi Cărtureşti, magazinele Diverta, Germanos, Vodafone şi magazinul Off the Record.

Cei care şi-au păstrat biletele achiziţionate pentru concertul din luna mai se pot duce să îşi asculte preferata, urmând ca aceste bilete să fie preschimbate la casa din incinta Sălii Palatului în ziua concertului. Doar invitaţiile oferite separat prin promoţia “un bilet achiziţionat – o invitaţie gratuită” nu mai sunt valabile.

Nha Sentimento'

Cel de-al unsprezecelea album al Cesariei, Nha Sentimento', a fost lansat în 2009, la trei ani distanţă de Rogamar', şi la un an după un moment crucial din viaţa cântăreţei: în 2008, în timpul tuneului din Australia, Evora a suferit un infarct.

Potrivit criticilor, noile piese se îndepărtează puţin de stilul divei – morna (blues specific regiunii natale a cântăreţei), însă păstrează forţa emoţiilor, atitudinea puternică şi pofta de viaţă, care mereu înfrânge dorul, regretul şi dorinţele neîmplinite.

Jumătate de secol de saudade'

Cu mai bine de 45 de ani în urmă, undeva în insula São Vicente', Cesaria Evora îşi începea cariera cântând despre dezamăgiri sentimentale şi despre izolarea resimţită de cei din Insulele Capului Verde.

Deşi cariera sa prindea formă încă de când aceasta avea doar 20 de ani, au fost nevoie de încă 27 ca Cesaria să devină o vedetă de talie internaţională, odată cu albumul La Diva Aux Pieds Nuds'. La 51 de ani, a venit într-adevăr recunoaşterea talentului şi a vocii inconfundabile, odată cu lansarea celei mai cunoscute melodii: Sodade'.

.

Ascultaţi aici piesa Sentimento', inclusă pe ultimul album al Cesariei Evora

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare