; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cesar Millan, omul din haită

14 April 2010

Cesar Millan a avut dintotdeauna o relaţie specială cu câinii.

Cesar Millan este unul dintre cei mai renumiţi specialişti în comportamentul câinilor de la ora actuală. A devenit cunoscut graţie seriei „Cesar şi câinii', pe care National Geographic o va difuza în premieră în România începând din 16 aprilie.

Pe parcursul celor 131 de episoade (împărţite în 6 sezoane) realizate până în prezent, Cesar Millan a ajutat la reabilitarea câinilor prin instruirea stăpânilor.

La baza filosofiei lui Cesar Millan stau cele trei nevoi primare ale unui câine: exerciţiul, disciplina şi afecţiunea. Este responsabilitatea stăpânului să se asigure că animalul său de companie îşi risipeşte energia prin exerciţii, să stabilească reguli şi limite clare şi, nu în ultimul rând, să-i ofere afecţiune la momentul potrivit. Altfel spus, îi învaţă pe stăpâni că patrupezii lor sunt animale de haită şi, prin urmare, au nevoie de un lider calm şi pozitiv.

Această metodă pare să dea rezultate şi l-a transformat pe Cesar Millan în unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în comportamentul câinilor. Nu puţini sunt actorii de la Hollywood care au apelat la serviciile lui – Nicolas Cage, Will Smith, Scarlett Johansson, Hilary Duff şi Vin Diesel sunt doar câteva exemple -, iar Oprah Winfrey l-a avut de două ori ca invitat la ea în emisiune.

Mai mult, producţia „Cesar şi câinii' a fost nominalizată de trei ori (în 2006, 2007 şi 2009) la premiile Emmy pentru „Cel mai bun program de reality-show'.

El Perrero emigrează în SUA

Născut şi crescut în Mexic, Cesar Millan a învăţat să iubească animalele la ferma bunicului său. Conexiunea specială dintre el şi câini a devenit evidentă pe când avea 13 ani şi, oriunde se ducea, se găsea o haită care să se învârtă în jurul său.

Localnicii i-au dat porecla „El Perrero', care înseamnă omul-câine în limba spaniolă. Încă de atunci, în mintea lui s-a conturat dorinţa de a deveni cel mai bun dresor de câini din lume.

Jada Pinkett Smith apelează mereu cu încredere la serviciile oferite de Cesar Millan.

La vârsta de 21 de ani, Millan a trecut ilegal graniţa în SUA. Nu ştia limba engleză şi nu cunoştea pe nimeni, dar a reuşit să se angajeze la un salon de cosmetică pentru câini. Jada Pinkett Smith, actuala nevasta a lui Will Smith, a devenit unul dintre primii lui suporteri şi i-a angajat un profesor de limba engleză timp de un an.

Înainte de a începe să filmeze emisiunea de la National Geographic, Cesar Millan s-a ocupat cu reabilitarea câinilor agresivi şi a fondat Centrul Psihologic pentru Câini în Los Angeles, pe care acum vrea să-l extindă la nivel naţional. Dat fiind succesul pe care l-a avut emisiunea „Cesar şi câinii' în rândul telespectatorilor, cele 4 cărţi ale sale s-au vândut ca pâinea caldă.

A devenit rezident legal în SUA în 2000 şi şi-a obţinut cetăţenia anul trecut. În prezent, dresorul de 40 de ani locuieşte în Santa Clarita (California) cu soţia sa, Ilusión, şi cei doi fii ai lor, Andre (15 ani) şi Calvin (9 ani).

În primul episod al seriei, care va fi difuzat de National Geographic vineri (16 aprilie), de la ora 21.00, Cesar Millan o tratează pe Kiko, o femelă pinscher pitic care este agresivă cu oaspeţii, fiind trimisă tot timpul în garaj de stăpâna ei.

Proba celebrităţii: Cesar Millan a fost ironizat în serialul de animaţie „South Park'.

http://www.youtube.com/watch?v=msN2eeachrM

Citatele lui Cesar Millan:


„Problema nu este cu câinele. Mereu este vorba despre noi. Depine de noi să creăm mediul şi circumstanţele în care câinele poate să prospere şi să fie el însuşi'.

„Pentru a fi fericiţi, câinii au nevoie de un <>, mâncare bună şi o mângâiere'.

„Nu vă puneţi împotriva Mamei Natură'.

„Poţi să spui ce vrei, dar câinii aud doar ce este în interiorul tău'.

„Oamenii sunt singurele animale care urmează lideri instabili'.

„Nici un câine nu este prea mult pentru mine. Reabilitez câini şi dresez oameni'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare