; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cerbul de Aur

Cerbul de Aur 2019: finaliștii concursului internațional de interpretare și-au ales piesele românești

18 July 2019

Cei 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare și-au ales piesele din repertoriul românesc pe care le vor cânta pe scena Festivalului „Cerbul de Aur'.  

 

Continuând o tradiție de jumătate de secol, concurenții ediției cu numărul 19 a evenimentului vor interpreta şi o melodie autohtonă pe scena festivalului. 

 

Vor fi abordări inedite, Tamara, Ralfs Eilans, Veronica Liberati, Florin Răduță, Anna Odobescu, Alfie Arcuri, Renate, Cynthia Verazie, Eliza G, Syuzanna Melqonyan, Monika Marija și Sara de Blue încercând să impresioneze juriul cu o piesă din repertoriul propriu dar și cu cea din repertoriul românesc, pregătită special pentru concursul din Piața Sfatului. 

 

Anul acesta, intepreți din zece țări  vor sărbători muzica românească pe acordurile pieselor interpretate de Smiley, Voltaj, Delia, Loredana, Andra, Laura Stoica, Doina Badea, MIHAI, Feli și Mihail:

 

Tamara Georgia De la capăt (Voltaj)  
Ralfs Eilands Letonia Apa (Loredana)
Veronica Liberati Italia Bună seara, iubite (Loredana) 
Florin Răduță România Dragostea rămâne (Andra)
Anna Odobescu Rep.Moldova Un actor grăbit (Laura Stoica)
Alfie Arcuri Australia Acasă (Smiley) 
Renate  România Ploaia şi noi (Doina Badea)
Cynthia Verazie Cipru Cât de frumoasă ești (M I H A I)
Eliza G Italia Creioane colorate (Feli)
Syuzanna Melqonyan Armenia Pe aripi de vânt (Delia)
Monika Marija Lituania Mă ucide ea (Mihail)
Sara de Blue Austria Ce are ea (Delia)

 

Tinerii artiști vor fi acompaniați de Big Band-ul Radio România și Orchestra Operei din Brașov, sub bagheta dirijorilor Ionel Tudor și Andrei Tudor.  

 

Anul acesta, concurenţii au şansa de a câştiga Marele Trofeu al Festivalului Internaţional „Cerbul de Aur', cele trei premii de pe podium și unul dintre premiile speciale, în valoare totală de peste 55 de mii de euro.

 

A 19-a ediţie a Festivalului va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, și va aduce numeroși artiști pe scena din Piața Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.  

 

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

 

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.    

 

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare