Céline Dion, prima apariție publică după trei ani
Céline Dion a fost nevoită să renunțe la multe dintre concertele sale din cauza problemelor de sănătate pe care le are. Vedeta a fost diagnosticată cu sindromul omului rigid, o afecțiune autoimună care a împiedicat-o să facă ceea ce iubește cel mai mult – să aducă bucurie fanilor prin cântecele și spectacole.
Timp de trei ani, publicațiile din străinătate au scris tot felul de articole în care au subliniat că artista se simte din ce în ce mai rău și are dureri cumplite. Gurile rele au mers atât de departe încât au vehiculat că solista nu va mai reveni niciodată pe scenă, deși acest lucru nu a fost confirmat oficial de ea sau de către un reprezentant oficial.
După ani de tăcere, cântăreața și-a făcut prima apariție publică la un eveniment sportiv care a avut loc în Las Vegas.
Artista a fost însoțită de fiul ei cel mare, René-Charles, și cei doi gemeni, Nelson și Eddy. Spre bucuria fanilor care au văzut imaginile în care apare artista, ea pare să se afle într-o formă fizică mai bună, deși în mod cert lupta pe care o duce cu boala este departe de a fi câștigată. Sindromul omului rigid nu are un remediu miraculos, iar medicii nu pot face nimic altceva decât să încerce să țină sub control efectele pe care acesta le are asupra corpului solistei.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 7
Ce este sindromul omului înțepenit, boala de care suferă Céline Dion
Céline Dion suferă de sindromul omului înțepenit/rigid sau boala Moersch-Woltman. Este o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă. Specialiștii nu au putut stabili exact o cauză specifică a acestei afecțiuni, din cauza numărului mic de cazuri care a fost înregistrat în întreaga lume.
Primele cazuri ale acestui sindrom au fost documentate în 1956. Sindromul persoanei rigide a fost descris în literatura medicală sub numeroase denumiri.
El a fost denumit iniţial ca sindrom al bărbatului rigid, însă numele acestei boli a fost modificat, pentru că maladia poate să afecteze persoane de toate vârstele şi de ambele sexe. Medicii au descoperit, de fapt, că majoritatea persoanelor atinse de sindromului omului rigid sunt femei.
Sursă foto: Profimedia
Citește și: