Homepage  / Vedete străine

Céline Dion, dezvăluri dureroase despre boala care o ține departe de scenă: „Am avut coaste rupte din cauza spasmelor”

Céline Dion, dezvăluri dureroase despre boala care o ține departe de scenă: „Am avut coaste rupte din cauza spasmelor”
17

de Cristina Țapu,

Céline Dion a făcut dezvăluiri despre boala sa, explicând că a avut momente în care spasmele musculare erau atât de intense încât i-au provocat fracturi ale coastelor. Este de menționat că artista suferă de sindromul persoanei rigide, o afecțiune rară și incurabilă.

Céline Dion, noi dezvăluiri despre boala teribilă care o ține departe de scenă

În primul său interviu televizat de la diagnosticarea bolii, acordat lui Hoda Kotb de la NBC News, Céline Dion a declarat: „Am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că uneori, când spasele sunt foarte severe (…)”. Kotb a întrebat-o: „Poți să ai spasme atât de puternice încât să îți rupă o coastă?”. Dion a confirmat.

Dion a mai explicat că atunci când are spasme musculare în gât, „se simte ca și cum cineva te strangulează, ca și cum cineva îți împinge laringele”, și a menționat că poate vorbi doar pe un anumit ton în aceste momente. De asemenea, a adăugat că spasmele pot apărea și în zona abdominală, în coloana vertebrală sau în coaste.

celine dionIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Într-un interviu acordat revistei Vogue France în aprilie, ea a dezvăluit că urmează sesiuni de terapie fizică și vocală de cinci ori pe săptămână. A recunoscut că se confruntă cu sentimente de disperare, dar a subliniat că depune eforturi pentru a-și relua cariera de cântăreață.

„La început m-am întrebat: de ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? Este vina mea?”, a spus ea. „Viaţa nu îţi dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăieşti! Am această boală dintr-un motiv necunoscut. După cum văd eu lucrurile, am două opţiuni. Fie mă antrenez ca un atlet şi muncesc foarte mult, fie mă deconectez şi se termină, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în faţa oglinzii şi îmi cânt. Am ales să lucrez cu tot corpul şi sufletul meu, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cât mai bună. Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel! … Am această forţă în mine. Ştiu că nimic nu mă va opri”., a declarat îndrăgita artistă.

Céline Dion și-a anulat întregul turneu din cauza bolii de care suferă

După ce a amânat mai multe date din turneul său european în decembrie 2022, Dion a anunțat că a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică, care i-a paralizat nu doar o parte din mușchi, ci și viața. Boala cauzează spasme care îi afectează capacitatea de a merge și de a-și folosi corzile vocale pentru a cânta așa cum obișnuia. Boala o ține astfel departe de ceea ce iubește cel mai mult: scena și publicul.

Céline Dion suferă de sindromul persoanei rigide sau boala Moersch-Woltman. Este o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă. Specialiștii nu au putut stabili exact o cauză specifică a acestei afecțiuni, din cauza numărului mic de cazuri care a fost înregistrat în întreaga lume.

El a fost denumit iniţial ca sindrom al bărbatului rigid, însă numele acestei boli a fost modificat, pentru că maladia poate să afecteze persoane de toate vârstele şi de ambele sexe. Medicii au descoperit, de fapt, că majoritatea persoanelor atinse de sindromului omului rigid sunt femei.

Deși nu există un remediu, specialiștii au experimentat cu artista mai multe tratamente auxiliare care pot ajuta la menținerea bolii sub control. Printre aceste tratamente testate se numără medicația specializată, activitatea fizică și exercițiile de stretching.

Sursă foto:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton