Diagnosticată cu sindromul persoanei rigide (SPR) în urmă cu trei ani, Celine Dion a trecut printr-o perioadă extrem de grea. Boala i-a afectat atât viața persoanlă cât și cea profesioanlă, iar celebra artistă face mai multe dezvăluiri într-un documentar ce va fi lansat în curnd pe Amazon Prime.
Celine Dion va lansa în curând un nou documentar, „I Am: Celine Dion”, în care celebra cântăreaţă pop de origine canadiană doreşte să sensibilizeze publicul asupra bolii care o împiedică să mai susţină turnee.
„Aceşti ultimi doi ani au fost o adevărată provocare pentru mine, de la descoperirea bolii mele şi până la a învăţa să trăiesc cu ea şi de a o gestiona, fără să o las să mă definească”, a declarat într-un comunicat Celine Dion, în vârstă de 55 de ani, care suferă de sindromul persoanei rigide (SPR), o tulburare neurologică rară.
În comunicatul publicat de cei de la The Guardian, artista mai precizează: „În timp ce drumul spre reluarea carierei mele de cântăreaţă continuă, am înţeles cât de mult îmi lipsea acest lucru, să pot să îmi văd fanii. În timpul acestei absenţe, am decis să documentez această parte a vieţii mele, să încerc să îi sensibilizez pe oameni în legătură cu această boală puţin cunoscută şi să îi ajut pe cei cu care împărtăşesc acest diagnostic”.
Documentarul „I Am: Celine Dion”, este regizat de americanca Irene Taylor şi a fost filmat timp de „peste un an”, au detaliat reprezentanţii grupului Amazon. „Data de lansare pe serviciul Prime Video va fi anunţată ulterior”, au adăugat ei.
Starea de sănătate a lui Céline Dion se degradează de la o zi la alta
În decembrie anul trecut, una dintre surorile lui celin Dione, Claudette Dion, declara că starea de sănătate a celebrei artiste s-ar fi deteriorat grav. Aceasta a spus că Celine se confruntă cu o perioadă dificilă în care „nu-și mai poate controla deloc mușchii”. Sora artistei a evidențiat incertitudinea care învăluie perspectiva carierei artistei, punând sub semnul întrebării posibilitatea unei eventuale reveniri pe scenă.
Céline Dion suferă de sindromul persoanei rigide sau boala Moersch-Woltman. Este o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă. Specialiștii nu au putut stabili exact o cauză specifică a acestei afecțiuni, din cauza numărului mic de cazuri care a fost înregistrat în întreaga lume.