; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

98301552_600035373946122_2193480597068340347_n

Céline Dion a pierdut disputa legală cu fostul impresar. Trebuie să plătească o sumă fabuloasă!

23 November 2020

Céline Dion a fost implicată într-un proces legal inițiat chiar de ea împotriva fostului său impresar, Rob Prinz. Lucrurile nu au mers foarte bine, pentru că judecătorii au decis în favoarea pârâtului. 

Potrivit The Guardian totul a pornit de la faptul că Celine Dion l-a acuzat pe Rob Prinz că  a fost plătit prea mult pentru o negociere de 489 de milioane de dolari pe care a făcut-o în numele ei în 2017

Mai mult, Celine este obligată să își plătească în continuare fostul impresar, pentru un contract semnat anterior și care durează până în 2026, deși acesta nu mai prestează servicii pentru ea. În urma deciziei luate de instanțp, Celine va trebui să îi plătească lui Robert Prinz 13 milioane de dolari. 

Prinz primeşte comision între 1,5% şi 3% pentru concertele pe care Dion le susţine în turneu şi în timpul rezidenţei ei în Las Vegas. Acest procentaj a fost convenit într-un aranjament făcut anterior cu fostul soţ al artistei, regretatul Réne Angélil, şi continuat de managerul Aldo Giampaolo.

În 2017, Prinz a negociat un contract cu promotorul AEG prin care, până în 2026, Dion va câştiga 272 milioane de dolari din concertele susţinute în Las Vegas, 212 milioane de dolari din turneu, la care se adaugă un bonus de 5 milioane de dolari pentru semnarea contractului.

Un audit făcut de Deloitte & Touche a descris comisioanele lui Prinz drept „exorbitante'. După ce Giampaolo a fost concediat, noul management al ei l-a concediat pe Prinz când acesta a refuzat să îi fie redus procentajul. 

Céline Dion a susţinut că Prinz era plătit prea mult şi a dus cazul în faţa tribunalului. Într-un comunicat publicat de Billboard, Dion a spus:

„Pentru că Angélil nu a fost aici să îmi ţină partea la audiere, simt că domnul Prinz şi agenţia ICM au profitat cu cererile lor pentru bani… Mă simt trădată. Nu spun că domnul Prinz nu a făcut nimic, dar primeşte mult mai mult pentru cariera mea decât merită. Domnul Prinz nu a cerut să fie plătit pentru zece ani pentru munca de câteva luni şi nu am fost vreodată de acord cu asta'.

Rick Levy, avocatul ICM, a lăudat decizia curţii şi a spus că Prinz a reprezentat-o pe artistă în mod exemplar. Dion plănuieşte să facă apel la Curtea Superioară a Californiei, unde cazul să fie judecat de un juriu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare