; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Rendezvous With Christopher Nolan Photocall   The 71st Annual Cannes Film Festival

Celebrul regizor Christopher Nolan a făcut un apel emoționant către public, legat de importanța filmelor în viața noastră

24 March 2020

Autorul seriei „Batman' și al unor filme precum „Prestigiul', „Începutul', „Interstellar: Călătorind prin univers' sau „Dunkirk' a adresat o emoționantă scrisoare deschisă publicației „The Washington Post', în care a amintit de ce avem nevoie de filme.

 

„Acum, cinematografele sunt învăluite în întuneric, dar când va trece criza va trebui să ne amintim ce reprezintă filmele pentru noi toți. Mulți oameni, probabil, când se gândesc la Hollywood, se gândesc la vedete, studiouri și la tot ce înseamnă glamour. Dar industria filmului îi include și pe cei care vând publicitate, pe cei care lucrează la standurile din cinematografe, cei care rezervă și vând bilete, care rup bilete sau fac curățenie în cinematografe. Sunt oameni obișnuiți, mulți plătiți cu ora, fără un salariu stabil'. 

„În plus, când această criză va trece, spune el, nevoia noastră de participare umană, de trai normal, de umor, dragoste și drame împărtășite cu alții va fi mai mare decât oricând. Nu le suntem datori doar celor 150.000 de lucrători din consistenta industrie a filmului, ci și nouă înșine să nu uităm acest lucru. Avem nevoie de ceea ce ne pot oferi filmele. Ele nu sunt doar despre sunet performant, sucuri, popcorn și vedete. Filmele ne oglindesc pe noi înșine și legăturile dintre noi și, din acest motiv, cinematografele sunt o componentă vitală a existenței Americii', a mai spus regizorul.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare