Homepage  / Cinema

Celebrul proces al peliculei „Rust”, la start. Care sunt noile acuzații aduse echipei de filmare și ce se întâmplă cu Alec Baldwin

Celebrul proces al peliculei „Rust”, la start. Care sunt noile acuzații aduse echipei de filmare și ce se întâmplă cu Alec Baldwin

de Andreea Hentea,

Celebrul proces al peliculei „Rust”, în timpul filmărilor căreia directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal, va începe săptămâna aceasta, după ce judecătorul a respins o cerere de ultim moment de recuzare a cazului. Acuzații legate de droguri, dar și de „standardele laxe de siguranță pe platoul de filmare”.

Noi evoluții în procesul filmului „Rust”

Procesul armurierei filmului „Rust”, Hannah Gutierrez Reed, va începe săptămâna aceasta, așa cum era planificat, după ce un judecător din Santa Fe a respins, miercuri, o ofertă de ultim moment de renunțare la caz, scrie variety.com.

Hannah Gutierrez Reed urmează să fie judecată pe 21 februarie, sub acuzația de ucidere involuntară și de manipulare a probelor. Ea este acuzată că a încărcat prin imprudență un glonț adevărat în pistolul lui Alec Baldwin pe platourile de filmare ale filmului „Rust”, ceea ce a dus la moartea Halynei Hutchins, directorul de imagine al producției. Judecătoarea Mary Marlowe Sommer s-a ocupat de o serie de moțiuni preliminare în ședința prelungită de miercuri.

Dacă anterior avocatul lui Gutierrez, Bowles, spusese că dovezile care stau la baza noii acuzații provin, în parte, dintr-o căutare necorespunzătoare a imaginilor și datelor în telefonul lui Gutierrez Reed, judecătoarea a remarcat că Bowles a semnat un formular de consimțământ care le permitea detectivilor să caute în telefonul clientului său și că formularul nu exclude comunicările avocat-client. Judecătoarea a respins, de asemenea, o cerere a apărării de a separa cele două capete de acuzare.

Noi acuzații legate de droguri, dar și de „standarde laxe de siguranță pe platouri”

Hannah Gutierrez Reed este acuzată că a manipulat dovezi, prin predarea unei pungi cu cocaină unui prieten după împușcătură. Procuratura susține că ea a încercat să ascundă dovezi că ar fi fost într-o stare nepotrivită în timpul filmărilor.

Procurorul special Kari Morrissey a citat, de asemenea, numeroase mesaje text schimbate între Gutierrez Reed și persoane din anturajul ei, care fac aparent referire la cocaină și marijuana. Apărarea a susținut că acuzația de ingerare de cocaină este speculativă și că ridicarea acesteia ar prejudicia juriul în privința acuzației de omor din culpă. Judecătoarea a refuzat să elimine cele două capete de acuzare, dar a limitat referirile la ingerarea de droguri care vor fi permise la proces, constatând că unele dintre probele propuse de stat ar fi „nedrepte față de inculpată”.

Kari Morrissey a încercat să excludă un raport întocmit de Occupational Safety and Health Administration (OSHA), care a acuzat compania de producție pentru standardele laxe de siguranță pe platoul de filmare. Apărarea a cerut ca experții săi să se poată baza pe acel raport, pentru a îndepărta vina de la Gutierrez Reed. Judecătoarea a respins însă moțiunea de urmărire penală, hotărând că raportul OSHA ar trebui să fie luat în considerare.

De asemenea, judecătoarea Marlowe Sommer a refuzat să permită apărării să aducă un martor expert privind standardele de siguranță în producțiile sindicale, care s-a prezentat în ultimele zece zile. Procuroarea a susținut că martorul a fost prezentat mult prea târziu și că nu a avut timp să se pregătească pentru acest aspect al cazului. Judecătoarea a respins, de asemenea, sugestia lui Jason Bowles ca procesul să fie amânat.

Actorul Alec Baldwin a scăpat de acuzațiile care i-au fost aduse

Actorul Alec Baldwin a fost acuzat inițial de omor involuntar, apoi, în aprilie anul trecut, s-a renunțat la acea acuzație. În luna octombrie, Morrissey și Lewis au declarat că „au ieșit la iveală fapte suplimentare” care implicau acuzații împotriva lui Baldwin. 

Ei au spus atunci că intenționează să prezinte cazul unui mare juriu în termen de două luni, dar respectivul interval de timp a trecut fără să se fi formulat vreun rechizitoriu.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton