; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Christiane Amanpour

Celebra jurnalistă CNN Christiane Amanpour a dezvăluit că suferă de cancer

16 June 2021

Una dintre cele mai cunoscute și respectate ziariste din lume, Christiane Amanpour, șefa corespondenților străini de la CNN, a dat o veste șocantă telespectatorilor săi: are cancer ovarian.

Amanpour, în vârstă de 63 de ani, o jurnalistă de origine englezo-iraniană, are propria emisiune la CNN, după ce a devenit celebră din corespondențele din zonele de război, începând cu conflictul din Golful Persic și războaiele din fosta Iugoslavie, la începutul anilor ʼ90.

„Am avut o intervenție chirurgicală majoră, de succes, iar acum sunt supusă unor luni de chimioterapie, pentru cel mai bun prognostic pe termen lung. Sunt încrezătoaore”, a spus Amanpour la începutul programului ei zilnic de televiziune, care îi poartă numele, la CNN

Subliniind că aceasta este o boală care afectează milioane de femei, celebra jurnalistă  – care a făcut trasmisiunea din casa ei londoneză – a spus că se simte „norocoasă să am asigurare de sănătate și doctori incredibili care mă tratează într-o țară sprijinită de extraordinarul NHS”, referindu-se la Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

Amanpour a mărturisit adevărul despre boala ei

După ce a vorbit despre operația și chimioterapia ei, Amanpour a mărturisit că a dezvăluit adevărul despre boala ei, atât de dragul transparenței, dar, mai ales ca un „strigăt în favoarea diagnosticării precoce'. Ea a spus că dorește „să îndemn femeile să se educe cu privire la această boală; să obțină toate screening-urile obișnuite de care poți beneficia; să-ți asculți întotdeauna corpul; și, bineînțeles, să te asiguri că îngrijorările tale medicale legitime nu sunt respinse sau diminuate'.


Amanpour a mulțumit, de asemenea, celor care au ajutat-o să-și continue emisiunea sau i-au ținut locul în timpul acestor ultime săptămâni, experiență pe care a descris-o ca fiind un „roller coaster', angajaților programului său și Bianna Golodryga, analist senior al afacerilor globale ale CNN, care a completat „Amanpour' în ultimele patru săptămâni.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare