Homepage  / Netflix

Cele mai urmărite producții Netflix din prima jumătate a anului. Care e miniseria care a bătut „Bridgerton”

Cele mai urmărite producții Netflix din prima jumătate a anului. Care e miniseria care a bătut „Bridgerton”

de Roxana Mirea,

În prima jumătate a anului 2024, Netflix a înregistrat câteva producții de mare succes, care au captat atenția utilizatorilor la nivel global. Dacă v-ați așteptat ca pe primul loc să fie „Bridgerton”, sezonul 3, aflați că serialul a fost detronat. Iată care sunt primele 10 cele mai urmărite producții Netflix din prima jumătate a anului 2024.  

Cele mai urmărite producții Netflix din prima jumătate a anului 2024 

Aproape am ajuns la sfârșitul anului și am avut parte de atât de multe seriale și filme uimitoare care au ajuns pe ecranele noastre. Netflix tocmai a publicat o listă cu cele mai populare seriale ale anului 2024 de până acum, iar unele dintre ele s-ar putea să vă surprindă. Nu, sezonul 3 din „Bridgerton” nu este pe primul loc. Serialul a fost detronat de miniseria „Fool Me Once”. 

„Fool Me Once” – 108 milioane de vizualizări 

„Fool Me Once” este un serial bazat pe romanul omonim scris de Harlan Coben, care a avut premiera în ianuarie. este încă un titlu din colecția – destul de mare – a ecranizărilor realizate de platformă după cărțile pline de suspans și răsturnări de situație ale scriitorului Harlan Coben. La fel au fost, de exemplu, miniseriile „Aproape de mine” și „Străinul din umbră”. 

În serial, două crime dau peste cap o familie. După ce soțul ei, Joe (Richard Armitage), este omorât cu brutalitate, Maya Stern (Michelle Keegan) încearcă să-și adune forțele să meargă mai departe. La sugestia unei prietene, instalează o cameră de securitate, pentru a o ține sub supraveghere pe fetița ei, dar într-o zi e șocată să-și vadă pe ecran soțul, viu și nevătămat, alături de fetița lor. În același timp, nepoții Mayei, Abby și Daniel, vor să afle adevărul despre moartea mamei lor, care fusese ucisă cu doar câteva luni înainte.   

„Bridgerton”, sezonul 3 – 92 milioane de vizualizări 

„Bridgerton” a devenit una dintre cele mai populare drame de epocă de pe Netflix. Plasat la începutul secolului al XIX-lea, serialul este inspirat de cărțile scriitoarei Julia Quinn și urmărește scandalurile și dramele romantice din Londra înaltei societăți din punctul de vedere al familiei Bridgerton. Sezonul 3 a avut premiera în mai 2024. 

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) reușește să îl uite în sfârșit pe Colin Bridgerton (Luke Newton) după ce îi aude opinia deloc măgulitoare la adresa ei la finalul sezonului trecut. Oricum, a decis că a sosit timpul să își caute un soț care să îi ofere independența necesară pentru a-și continua viața dublă ca Lady Whistledown, departe de mama și surorile ei. Din lipsă de încredere, tentativele ei de a reuși pe piața mariajelor eșuează lamentabil. Întors din călătoriile estivale cu un look nou și o doză serioasă de aroganță, Colin constată cu consternare că Penelope, singura care îl apreciase așa cum era, îl tratează acum cu răceală. Din dorința de a-i recâștiga prietenia, Colin se oferă să o inițieze pe Penelope în tainele încrederii în sine, pentru a o ajuta să își găsească un soț în acest sezon.   

Problema este că, atunci când sfaturile lui încep să funcționeze un pic cam prea bine, Colin trebuie să se lămurească dacă sentimentele lui pentru Penelope se rezumă la prietenie sau merg ceva mai departe. În plus, destrămarea relației cu Eloise (Claudia Jessie), care și-a găsit o nouă prietenă într-un loc cât se poate de neașteptat, complică și mai mult lucrurile pentru Penelope. Din cauza prezenței constante în înalta societate, îi este din ce în ce mai greu să păstreze secretul lui Lady Whistledown.  

„Baby Reindeer” – 88 milioane de vizualizări 

„Baby Reindeer” poate fi o ficțiune, dar se bazează pe evenimente reale care s-au întâmplat în viața creatorului Richard Gadd. Regizat de Weronika Tofilska și Josephine Bornebusch, serialul îi are în distribuție și pe Jessica Gunning, Nava Mau și Tom Goodman-Hill. Miniseria a fost lansată pe 11 aprilie 2024 pe Netflix, unde a avut o audiență puternică și a fost apreciată de critici. Richard Gadd joacă o versiune a sa numită Donny Dunn și povestește experiența lui de a fi urmărit de o femeie de vârstă mijlocie pe care o numește Martha. Deși a schimbat unele evenimente „ușor pentru a crea puncte culminante dramatice”, a declarat el pentru The Guardian în aprilie 2024, povestea este extrem de adevărată.  

Povestea din „Baby Reindeer” se concentrează pe relația ciudată a comediantului Donny Dunn (Gadd) cu o femeie pe nume Martha (Jessica Gunning), al cărei comportament inițial prietenos se destramă pe măsură ce începe să îl urmărească neîncetat pe Donny.  

Prima lor interacțiune este destul de inocentă: În timp ce își făcea tura de barman, Donny face un gest bun față de Martha, o clientă a cărei vulnerabilitate este evidentă. Dar, după cum se spune, „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, iar această întâlnire întâmplătoare declanșează o obsesie sufocantă care amenință să le distrugă viața amândurora și îl forțează pe Donny să se confrunte cu trauma sa adânc îngropată. 

„The Gentlemen” – 76 milioane de vizualizări 

„The Gentlemen” este un serial creat de Guy Ritchie pentru Netflix. Este un spin-off al filmului lui Ritchie din 2019 cu același nume. Serialul îl are pe Theo James în rolul principal și a fost lansat pe 7 martie 2024. În august 2024, serialul a fost reînnoit pentru un al doilea sezon. 

La citirea testamentului tatălui său decedat, Edward Horniman moștenește pe neașteptate o proprietate de 6 000 de hectare și titlul de duce de Halstead. El află că terenul a devenit parte a unui imperiu de cultivare a marijuanei condus de Susie Glass. El trebuie să navigheze într-o lume de personaje eclectice și periculoase, cu intenții nefaste, încercând în același timp să își protejeze casa și să rămână în viață. 

„Avatar: The Last Airbender” – 71 milioane de vizualizări 

„Avatar: Ultimul războinic al aerului” / „Avatar: The Last Airbender” a avut premiera în februarie, la Netflix.

Lumea din „Avatar…” este împărțită în patru națiuni: Tribul Apei, Regatul Pământului, Națiunea Focului și Nomazii Aerului. Acțiunea ne introduce într-un tărâm fantastic, în care altădată trăiau în armonie cele patru națiuni, fiecare stăpânind câte un element (Apă, Pământ, Foc, Aer) și toate supunându-se Avatarului, singurul capabil să se folosească de toate cele patru elemente. Dar pacea s-a dus demult. Avatarul încă nu s-a reîncarnat, iar Națiunea Focului a pornit războiul pentru a cuceri lumea atacând și nimicind Nomazii Aerului.

Licărul de speranță se arată o dată cu trezirea la viață a tânărului Aang (Gordon Cormier), ultimul supraviețuitor al neamului lui, care trebuie să-și ocupe acum locul cuvenit de următor avatar. Problema e că Aang e încă un puști care nu prea are habar ce ar trebui să facă un Avatar, a rămas fără niciun fel de îndrumare, iar lumea e în război.

Îi are alături pe frații Sokka (Ian Ousley) și Katara (Kiawentiio), membri ai Tribului Apelor din Sud, și îi au de înfruntat pe puternicul Stăpân al Focului, Lordul Ozai (Daniel Dae Kim), și pe prințul moștenitor Zuko (Dallas Liu), care pentru a câștiga respectul tatălui este hotărât să captureze cu orice preț noul Avatar.

„Griselda” – 69 milioane de vizualizări 

Difuzată de Netflix din 25 ianuarie, dinamica miniserie „Griselda” portretizează o femeie (jucată în forță de Sofia Vergara) care și-a clădit un imperiu din traficul de droguri și a cărei duritate a reușit să-i îngrozească chiar și pe cei mai puternici traficanți.

Se spune că Griselda Blanco a fost singura persoană de care s-a temut Pablo Escobar. Este punctul de pornire al miniseriei „Griselda”, care relatează povestea acestei femei de o ambiție neobișnuită. Fugită din Medellin la Miami împreună cu cei trei copii și cu un kilogram de cocaină, columbianca Griselda Blanco Restrepo (Sofia Vergara) și-a folosit imaginația, lipsa de scrupule și dorința de putere pentru a se descurca în noul loc unde se adăpostise de teama complicilor fostului soț, Alberto Bravo (Alberto Ammann), și el traficant. Sesizând oportunitatea de-a aduce și vinde droguri în Miami, Griselda și-a construit treptat un imperiu al drogurilor în anii ’70-’80, ordonând execuții cu sânge rece, provocând războaie între traficanți și punând pe jar Departamentul american de combatere a drogurilor.

American Nightmare – 55 milioane de vizualizări

„American Nightmare” este un serial despre crime reale regizat de Bernadette Higgins și Felicity Morris. Serialul prezintă răpirea Denisei Huskins, în martie 2015, din casa pe care o împărțea cu iubitul ei Aaron Quinn în Vallejo, California. Departamentul de poliție din Vallejo și FBI au presupus că răpirea a fost o farsă pusă la cale de Huskins și Quinn, iar Huskins a fost etichetată de mass-media drept „adevărata Gone Girl”. Cuplului i se face dreptate atunci când un detectiv face legătura între o altă spargere de locuință din Dublin, California, și răpirea lui Huskins, ceea ce duce la arestarea și condamnarea lui Matthew Muller. 

„3 Body Problem” – 52 milioane de vizualizări

De la creatorii David Benioff, D.B. Weiss și Alexander Woo, și inspirat de celebrul roman „Problema celor trei corpuri”, vine serialul „3 Body Problem”. 

Pe parcursul a opt episoade, „3 Body Problem” (titlu localizat: „Problema celor trei corpuri”) cufundă publicul în mistere și descoperiri cutremurătoare. Este o poveste captivantă, ce redefinește drama SF prin misterele sale multistratificate și miza enormă care transcende granițele genului. „3 Body Problem” este pe Netflix din 21 martie 2024.  

O decizie crucială luată de o tânără femeie în China anilor ’60 reverberează în timp și spațiu până în prezent. Când legile naturii se dezlănțuie în mod inexplicabil sub ochii lor, un grup restrâns de oameni de știință străluciți își unește forțele cu un detectiv curajos pentru a înfrunta cea mai mare amenințare din istoria omenirii.  

„Berlin” – 49 milioane de vizualizări

„Berlin” are acțiunea plasată înainte de cea din „Fabrica de bani”. Într-un Paris însorit și strălucitor, un Andrés de Fonollosa (cunoscut deja drept Berlin, unul dintre cele mai reușite personaje din „Fabrica de bani”) mai tânăr, sănătos și mult mai visător, plănuiește să fure nestingherit bijuteriile istorice ale coroanelor europene. Pentru a duce la bun sfârșit această lovitură de maestru, el strânge în jur o nouă echipă de experți.

Tineri, iuți și inteligenți, Cameron (Begoña Vargas), Roi (Julio Peña), Keila (Michelle Jenner) și Bruce (Joel Sánchez), alături de experimentatul Damián (Tristán Ulloa), sunt gata să facă orice pentru ca acest jaf de proporții să decurgă ireproșabil. Inevitabil, parcursul genialei lovituri este condiționat de temperamentul vulcanic al celor din bandă, începând chiar cu Berlin, iar pasiunile, orgoliile, rănile trecutului, vulnerabilitățile și cheful de viață clatină, din când în când, eficiența loviturii.

One Day – 39 milioane de vizualizări

Serialul „O zi”, ecranizarea romanului omonim, îi are pe Leo Woodall și Ambika Mod protagoniști și este disponibil pe Netflix din februarie. Cartea a mai fost ecranizată înainte, în 2011, iar autorul David Nicholls a fost direct implicat și în cazul filmului, și în cazul serialului.

Serialul lansat de Netflix are 14 episoade, iar actorii din rolurile principale sunt Leo Woodall („The White Lotus”) și Ambika Mod („O să doară”). Personajele lor, eroii poveștii, sunt doi studenți care se cunosc la finalul facultății, pe 15 iulie 1988: el, Dexter Mayhew, vine dintr-o familie înstărită, are mare trecere la fete și nu vrea decât să se distreze; ea, Emma Morley, aparține unei familii de muncitori și visează să realizeze ceva în viață. Deși nu rămân împreună, cei doi devin buni prieteni, iar povestea îi urmărește ani de zile, în fiecare an pe 15 iulie, timp în care fiecare are parte de suișurile și coborâșurile vieții. Dincolo de ele, însă, devine clar pentru amândoi că sunt atrași unul de celălalt, însă par a nu găsi niciodată momentul potrivit pentru a deveni o pereche.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton