; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Fior di Latte interior

Cele mai noi şi mai atipice tipuri de gelato

04 April 2016

Una dintre noile tendinţe culinare este asocierea de texturi şi ingrediente contrastante, care pot să-ţi ofere o experienţă nu doar a gustului, ci, mai cu seamă, una emoţională. Fie că vorbim despre main-course, aperitive sau deserturi, inovaţia este factorul principal care te face curios să încerci.

Fior di Latte interior

Sezonul acesta, te invităm să descoperi cele mai noi şi mai atipice tipuri de gelato, pregătite de cel mai bun maestru gelatier din Bucureşti, Oana Pleşan.

Reporter pe evenimente și economic, Oana Pleşan, soţia fotbalistului Mihăiţă Pleşan, a decis să lase televiziunea pentru antreprenoriat.

CRS_7813

Oana Pleşan

Totul a pornit acum câţiva ani, când se afla în vacanţă în Viena şi a gustat, pentru prima dată, o îngheţată cu aromă de tulburel, la celebra gelaterie artizanală Eis Greissler.

A fost cucerită de experienţa senzorială pe care o poate produce un gelato bine preparat şi, deloc novice în prepararea îngheţatei home-made, s-a gândit că cel mai bine ar fi să-şi transforme pasiunea într-un business de familie.

Salată de caracatiță cu gelato de fistic și pesto

Salată de caracatiță cu gelato de fistic și pesto

A urmat cursuri de gelatier, cu fondatorul Sorbetteriei di Castiglione din Bologna, Chef Giacomo Schiavon şi a revenit în ţară deschizând întâi o gelaterie în Centrul Vechi, ca ulterior să devină co-owner la Fior Di Latte, împreună cu Marius Tucă şi un al treilea asociat. De curând, Oana a introdus în meniu specialități-gourmet de main-course cu înghețată.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare