Homepage  / Filme Online

Cele mai frumoase filme romantice, perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților în 2024

Cele mai frumoase filme romantice, perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților în 2024

de Roxana Mirea,

Vizionarea unui film plin de romantism este una dintre cele mai bune modalități de a sărbători Ziua Îndrăgostiților. Vă prezentăm o listă cu cele mai romantice filme din toate timpurile! Iată care sunt cele mai frumoase filme de vizionat în cuplu, de Ziua Îndrăgostiților. 

Filme de văzut de Ziua Îndrăgostiților, în 2024 

Mândrie și prejudecată 

Povestea clasică cu dragoste şi neînţelegeri este plasată în Anglia sfârşitului secolului 18. Cele cinci surori Bennet – Elizabeth, sau Lizzie (Keira Knightley), Jane, Lydia, Mary şi Kitty – au fost crescute sub stricta îngrijire a mamei lor (Brenda Blethyn) care se concentrează doar asupra găsirii unor soţi fiicelor care să le asigure din punct de vedere financiar o stabilitate. 

The Notebook 

În pelicula “Jurnalul”, un bătrân (James Garner) îi citește o poveste unei femei (Gena Rowlands, mama regizorului Nick Cassavetes) care își pierde memoria pe zi ce trece. Eroii sunt Allie (Rachel McAdams) și Noah (Ryan Gosling), care s-au întâlnit la un carnaval și s-au îndrăgostit. Însă părinții fetei nu au fost de acord cu relația lor. 

    Notting Hill 

    Poate o actriţă celebră să aibă o relaţie cu un simplu vânzător de cărţi? Probabil că în realitate  nu ar fi posibil, dar, în „Notting Hill”, da! William Thaker (Hugh Grant) lucrează într-o librărie din cartierul Notting Hill din Londra, librărie în care, într-o zi, intră Anna Scott (Julia Roberts), o celebră actriţă americană, aflată în oraş pentru filmările la ultima ei peliculă. Anna se dovedeşte o femeie cât se poate de fermecătoare, fără ifose de vedetă. Datorită circumstanţelor, cei doi ajung să iasă împreună, spre uimirea prietenilor şi a familiei lui William, dar şi a lumii întregi. 

    Love Actually 

    În această comedie lansată în anul 2003, în care parcă întreaga Londră este îndrăgostită, la puțin timp de la instalarea sa în Downing Street nr. 10, noul prim-ministru (Hugh Grant), un burlac arătos, se îndrăgosteşte de o drăgălaşă tânără angajată să asigure protocolul. Un scriitor (Colin Firth) pleacă din Londra în sudul Franţei, pentru a-şi îngriji inima rănită. Aici el găseşte, întâmplător, dragostea adevărată, după ce este cucerit de menajera sa portugheză. În tot acest timp, o soţie devotată (Emma Thompson) crede că soţul ei (Alan Rickman) o înşală, iar o tânără proaspăt căsătorită (Keira Knightley) descoperă că, în afară de soțul ei, o mai iubește cineva. Dragostea îi surprinde până la urmă pe toţi. 

    Titanic 

    Filmul lui James Cameron este una dintre cele mai spectaculoase producţii realizate vreodată la Hollywood. Dincolo de efectele speciale, decorurile şi costumele costisitoare, succesul peliculei nu ar fi fost acelaşi fără povestea de dragoste dintre Rose (Kate Winslet) şi Jack (Leonardo DiCaprio). Ea, o fată bogată, este logodită cu un tânăr cu stare, Cal Hockley (Billy Zane), dar se îndrăgosteşte de Jack, un artist sărac. Întâmplarea a făcut ca ei să se afle pe nava Titanic, în 1912, iar sfârşitul poveştii de dragoste, ca şi al celebrului transatlantic, a fost tragic. 

    Frumuşica 

    Nimic nu anunţa, la lansarea din 1990, succesul pe care avea să îl aibă comedia romantică „Pretty Woman” în toată lumea. Cu un subiect deloc nou şi un sfârşit mai mult decât previzibil, această variaţiune pe tema „Cenuşăresei” a cucerit totuşi inimile a milioane de spectatori.  Succesul s-a datorat în mare parte protagoniştilor, Richard Gere şi Julia Roberts, care au avut meritul de a se potrivi perfect pe ecran. Cei doi dau viaţă unui om de afaceri nu foarte fericit, respectiv unei prostituate cu o sănătoasă poftă de viaţă. 

    Întâlnire cu Joe Black 

    Deși supraviețuiește unui infarct, magnatul William Parrish (Anthony Hopkins) simte că moartea i se apropie. În aceeași zi, Susan (Carla Forlani), fiica sa, cunoaște un tânăr foarte atrăgător, Joe Black (Brad Pitt). Acesta moare într-un accident, iar corpul său este preluat de Moarte (același Brad Pitt), care vine să-l ia pe Parrish. Târgul ciudat făcut cu Moartea îl va ține în viață pe Parrish. Filmul este adaptarea piesei „Moartea își ia o vacanță”, a lui Alberto Casella, adaptată pentru ecran în 1934. 

    Fantoma mea iubită 

    Sam si Molly sunt foarte indragostiti si formeazi un cuplu fericit. Intr-o seara, in timp ce se intorceau acasa de la teatru, sunt atacati de un hot pe o alee intunecata, iar Sam este ucis. Totusi, Sam realizeaza ca a devenit o fantoma si isi da seama ca moartea lui nu a fost un accident. Ca fantoma, el nu poate fi vazut sau auzit de oamenii obisnuiti, asa ca incearca sa comunice cu Molly prin Oda Mae Brown, o femeie cu puteri paranormale. 

    Inimi purpurii 

    Bazat pe cartea cu același nume a lui Tess Wakefield, „Purple Hearts” spune povestea a doi tineri cu ideologii foarte diferite, Cassie (Sofia Carson) și Luke (Nicholas Galitzine), care intră într-o „căsătorie de conveniență” – cu rezultate neașteptate. 

    La tine acasă sau la mine? 

    Debbie (Reese Witherspoon) și Peter (Ashton Kutcher), sunt prieteni de peste două decenii și păstrează legătura, în ciuda faptului că locuiesc pe coaste diferite ale Statelor Unite. Ei sunt, de asemenea, și firi total opuse: Debbie este mamă singură și contabilă a cărei viață în Los Angeles este planificată până la nano-secundă, în timp ce Peter este director de marketing și scriitor aspirant a cărui viață în New York se schimbă la fel de repede ca și iubitele. Dar când circumstanțele îi aduc în situația de a prelua casele și responsabilitățile celuilalt timp de o săptămână, își dau seama că poate au trăit viața pe care au crezut că o vor, în loc de cea de care aveau cu adevărat nevoie. 

    Poveste despre căsnicie 

    Un portret profund și sensibil al unei căsnicii care se destramă și al unei familii care rămâne împreună. Regizat de Noah Baumbach, nominalizat la Oscar. Cu Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda și Ray Liotta. 

    Persuasion 

    Romanul „Persuasiune”, ultima carte finalizată de Jane Austen, a fost publicat la sfârșitul anului 1817, la șase luni după moartea autoarei. Acțiunea sa o are în centru pe Anne Elliot (Dakota Johnson), o englezoaică de 27 de ani, a cărei familie scăpătată este nevoită să se mute pentru a face economii și a se mai elibera de datorii. Familia Annei închiriază casa unui amiral și a soției lui, pentru ca apoi să afle că fratele soției amiralului este chiar căpitanul de marină Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis), fostul logodnic al lui Anne, de care aceasta se despărțise cu șapte ani în urmă, sub presiunile familiei ei. Reîntâlnirea le declanșează celor doi tineri sentimente puternice, oferindu-le încă o șansă nesperată de-a fi fericiți. 

    Anna Karenina 

    Celebra poveste plasată în 1874, în Rusia imperială, unde aristocrata Anna Karenina (Keira Knightley) călătorește de la Sankt Petersburg la Moscova pentru a salva căsătoria fratelui ei Prințul Oblonsky (Matthew Macfadyen), care a trăit o poveste de dragoste cu servitoarea sa. Anna Karenina este căsătorită cu contele Alexei Karenin (Jude Law), dar îl întâlnește pe ofițerul de cavalerie, Contele Vronsky (Aaron Taylor-Johnson) în gară și sunt atrași unul de celălalt. Cei doi dansează la bal, atrăgând atenția societății conservatoare și trăiesc o poveste de dragoste care o va conduce pe Anna Karenina la o soartă tragică. 

    Cealaltă moștenitoare Boleyn 

    Scenariul lui Peter Morgan, bazat pe romanul lui Philippa Gregory și înfățișează curtea regelui Henry al VIII-lea . Henry (Eric Bana) este portretizat drept un rege chipeș, seducător și plin de pasiune. Mary (Scarlett Johansson), dată regelui de ambițiosul ei tată, este împovărată de aspectele politice ale relației lor. Ea îl iubește cu adevărat, spre deosebire de sora ei manipulatoare, Anne (Natalie Portman), care intră în competiție pentru titlul de regină. Până unde poate merge ambiția unor femei într-o epocă în care bărbații le decideau soarta? 

    Înainte să te cunosc 

    Inspirat de bestseller-ul cu acelaşi nume publicat, în 2012, de Jojo Moyes, filmul „Me before you / Înainte să te cunosc” redă povestea unei tinere dintr-un oraş de provincie britanic, care întâlneşte dragostea exact când şi unde se aştepta mai puţin. 

    Louisa „Lou” Clark (Clarke) locuieşte într-un orăşel pitoresc dintr-o zonă rurală a Angliei. Fără să aibă o direcţie foarte clară în viaţa ei, Louisa este o tânără creativă şi excentrică, în vârstă de 26 de ani, care îşi schimbă mereu locul de muncă pentru a-şi ajuta familia. Ea acceptă să devină îngrijitoarea şi însoţitoarea lui Will Traynor (Clafin), un tânăr bancher foarte bogat, care a ajuns într-un scaun cu rotile în urma unui accident pe care l-a avut cu doi ani în urmă şi a cărui viaţă i s-a schimbat radical, într-o clipă. 

    Urmărește-ne pe Google News
    ALTE ARTICOLE INTERESANTE

    Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

    Abonează-te
    buton