Homepage  / Seriale / Vedete străine

Top 10 cele mai bune secvențe cu Matthew Perry în rolul lui Chandler Bing din „Friends” 

Top 10 cele mai bune secvențe cu Matthew Perry în rolul lui Chandler Bing din „Friends” 
13

de Roxana Mirea,

Actorul Matthew Perry a murit pe 28 octombrie 2023, la vârsta de 54 de ani. Deși Perry a avut la activ o serie de roluri memorabile, a fost cel mai iubit pentru rolul lui Chandler Bing din serialul de succes „Friends”, unde a jucat alături de colegii săi Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc și David Schwimmer. Mai jos, iată o trecere în revistă a câteva dintre cele mai bune momente ale lui Matthew Perry în rolul lui Chandler din „Friends”. 

Cum a schimbat Matthew Perry soarta serialului „Friends”. Ce trebuia să facă personajul lui, Chandler BingIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Scena în care Chandler o cere în căsătorie pe Monica

După ce Chandler încearcă să o surprindă pe Monica (Cox) pretinzând că nu vrea să se căsătorească niciodată, lucrurile o iau razna. El se destăinuie emoțional în fața lui Richard (Tom Selleck) înainte de a se întoarce acasă și de a găsi apartamentul plin de lumânări și pe Monica așteptându-l. Ea se lasă în genunchi pentru a-l cere în căsătorie. Îngenunchează și el, încercând să preia controlul, dar este la fel de vertiginos. „Mă faci mai fericit decât am crezut vreodată că aș putea fi”, reușește el să spună. „Și dacă mă lași, îmi voi petrece restul vieții încercând să te fac să simți la fel.” („The One With the Proposal, Part Two”, sezonul 6, episodul 25), potrivit Entertainment Weekly. 

Scena în care Chandler îi spune Monicăi că o iubește în timp ce ea are un curcan pe cap 

După ce Monica îi spune lui Chandler adevărul despre cum și-a pierdut degetul de la picior, ea încearcă să-l înveselească punându-și un curcan pe cap, cu ochelari de soare și pălărie. Starea lui morocănoasă este repede risipită cu un râs și un „E grozav, te iubesc”. („The One With All the Thanksgivings”, sezonul 5, episodul 8) 

Scena în care Chandler și Phoebe încearcă să se seducă unul pe celălalt

Când Phoebe (Kudrow) și Rachel află despre idila secretă dintre Chandler și Monica, cele două pun la cale un plan pentru a-i face pe cei doi să-și mărturisească relația. Joey, ușurat că nu mai trebuie să păstreze secretul, propune ca gașca să confrunte cuplul, dar fetele pun în schimb în aplicare un plan pentru ca Phoebe să flirteze cu Chandler. Nu le ia prea mult timp lui Chandler și Monicăi să se prindă că prietenii lor știu despre relația lor, punând în mișcare un joc haotic de seducție pentru a vedea cine cedează primul. („The One Where Everybody Finds Out”, sezonul 5, episodul 14)  

Scena în care Chandler și Rachel mănâncă cheesecake de pe podea 

După ce tortul cu brânză al doamnei Braverman este livrat din greșeală în apartamentul lor, Chandler și Rachel îl mănâncă și devin obsedați, găsind justificări din ce în ce mai absurde pentru că sunt „hoți de desert”. Lucrurile escaladează atunci când prăjitura cu brânză ajunge pe podea, iar Rachel și Chandler se pun în patru labe cu furculițele. („The One With All the Cheesecakes”, sezonul 7, episodul 11) 

Scena în care Chandler le sărută pe toate fetele 

Chandler o sărută din greșeală pe Monica în fața lui Rachel și Phoebe. Pentru a mușamaliza, Chandler le sărută apoi și pe Rachel și Phoebe pe buze. („The One With All the Kissing”, sezonul 5, episodul 2)  

Scena în care Chandler stă într-o cutie de lemn

Chandler face tot posibilul să își nege sentimentele pentru noua iubită a lui Joey, Kathy (interpretată de Paget Brewster), dar cei doi sunt atrași unul de celălalt ca niște magneți. În timpul zilei de naștere a lui Kathy, Chandler este cel care schimbă cadoul lui Joey (un stilou) cu unul mai semnificativ (o ediție specială a cărții ei preferate din copilărie, The Velveteen Rabbit), iar Kathy știe acest lucru. Cei doi se hotărăsc să nu dea curs sentimentelor lor pentru a nu-l răni pe Joey, dar mai târziu împărtășesc un sărut pasional, care îl lasă pe Chandler răvășit de vinovăție. Hotărât să câștige iertarea lui Joey, Chandler acceptă să stea într-o cutie de lemn toată Ziua Recunoștinței. („The One With Chandler in a Box”, sezonul 4, episodul 8)  

Scena în care Chandler este păcălit de Susie, jucată de Julia Roberts 

În timp ce se afla pe platourile de filmare pentru un film în care joacă Jean-Claude Van Damme și fosta maimuță de companie a lui Ross, Marcel, Chandler se întâlnește cu o femeie pe nume Susie (interpretată de Julia Roberts, iubita din viață reală a lui Perry la acea vreme) pe care a cunoscut-o în clasa a patra. Ea flirtează cu Chandler și îl invită la o întâlnire – dar el nu știe că Susie este încă traumatizată de o experiență din școala primară, când un Chandler i-a ridicat fustele și a făcut-o de râs la școală. La cină la un restaurant de lux, ei se întâlnesc în baie, unde Susie îl păcălește pe Chandler să se dezbrace pentru ca ea să poată fugi cu toate hainele lui și astfel să se răzbune. („The One After the Superbowl: Part 2”, sezonul 2, episodul 13) 

Scena în care Chandler o convinge pe Erica să-l lase pe el și pe Monica să-i adopte copilul 

După ce au mințit-o pe Erica (Anna Faris), care era însărcinată, Monica și Chandler sunt pe punctul de a pierde copilul pe care și-l doresc cu disperare. Dar Chandler o urmărește pe Erica, cerându-și scuze pentru minciunile lor și explicându-i de ce ar trebui totuși să-i aleagă pe ei pentru a-i adopta copilul.Perry ține un discurs emoționant despre maternitatea înnăscută a Monicăi. („The One With the Birth Mother”, sezonul 10, episodul 9) 

Scena în care Chandler citește jurămintele de nuntă 

Nunta Monicăi și a lui Chandler nu putea fi mai dezastruoasă, dar jurămintele lor sunt de poveste, mai ales când Chandler renunță la hârtie. „Monica, am crezut că acesta va fi cel mai dificil lucru pe care a trebuit să îl fac vreodată”, începe el. „Dar când te-am văzut mergând spre altar, mi-am dat seama cât de simplu a fost. Te iubesc; orice surpriză care ne va apărea în cale, este în regulă, pentru că te voi iubi mereu. Tu ești persoana cu care sunt menit să-mi petrec restul vieții.” („The One With Monica and Chandler’s Wedding”, sezonul 7, episodul 24) 

Scena în care Chandler călătorește în Yemen pentru a o evita pe Janice 

În timp ce se plimbă cu Rachel, Chandler se întâlnește cu fosta lui iubită autoritară Janice (Maggie Wheeler), care îi dezvăluie că a divorțat recent. Se pare că Janice încă mai are sentimente pentru Chandler. Neputând să o lase în pace, Chandler inventează o minciună cum că trebuie să se mute în Yemen pentru muncă. Disperată să petreacă puținul timp care le-a mai rămas împreună, Janice îi cumpără lui Chandler bagaje pentru marea mutare și chiar insistă să-l însoțească la aeroport, unde el încearcă să obțină un bilet fals înainte de a cumpăra în cele din urmă unul – și încă unul scump. Incapabil să scape de îndrăgostita Janice, care refuză să plece până când nu se urcă în avion, Chandler se urcă cu greu în avion și se îndreaptă spre Orientul Mijlociu. („The One With All the Rugby”, sezonul 4, episodul 15) 

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton