Homepage  / Filme Online

Cele mai bune 11 filme de animație perfecte pentru Halloween

Cele mai bune 11 filme de animație perfecte pentru Halloween

de Roxana Mirea,

Halloween-ul se apropie cu pași repezi, iar filmele cu fantome, vampiri, vârcolaci și alte creaturi de acest gen sunt ideale în această perioadă. Totuși, nu toată lumea preferă filmele de groază, care te bagă în sperieți. Așadar, există filme de animație perfecte pentru Halloween. Iată o listă cu cele mai bune 11 filme de animație care pot fi vizionate în familie, de Halloween. 

Băieții răi: Jaf bântuit (2024)

Gașca ingenioasă a Băieților răi pregătește un jaf de Halloween cu mize mari. Ținta? O amuletă prețioasă dintr-un conac sinistru. Ce-ar putea merge prost? Cu Michael Godere, Raul Ceballos.

„The Bad Guys: Haunted Heist” este o aventură captivantă care îți va ține ochii lipiți de ecran. Este mai mult decât un simplu film cu hoți – este o poveste unde raționalul întâlnește iraționalul, iar curajul și inteligența echipei sunt testate la fiecare pas.

Coco (2017) 

Pixar a petrecut ani de zile perfecționând meșteșugul desenului animat, iar abilitățile sale sunt expuse în „Coco”, o poveste plină de culoare despre Miguel (Anthony Gonzalez), un copil care își dorește să devină cântăreț și care este transportat în Țara Morților. Călătoria îi oferă fiori și emoții, dar mai ales indicii despre trecutul familiei sale care l-ar putea ajuta să-și îndeplinească visurile muzicale. Este un film minunat de Halloween, și nu doar pentru imaginile sale, ci mai ales pentru că filmul prezintă o abordare sinceră și chiar veselă a morții. 

Coraline (2009) 

Bazat pe excelenta carte a lui Neil Gaiman, „Coraline” este o adaptare cinematografică extraordinară. Coraline (Dakota Fanning) este plictisită de viața ei și de părinții ei muți și neinteresanți, așa că atunci când descoperă o lume paralelă plină de culoare, cu Cealaltă Mamă (Teri Hatcher) și Celălalt Tată (John Hodgman), aceasta pare a fi evadarea supremă. Dar ea descoperă curând că versiunile în oglindă ale familiei sale vor ca ea să rămână pentru totdeauna și că nu totul este așa cum pare.  

Corpse Bride (2005)  

„Corpse Bride” este o altă capodoperă înfricoșătoare a lui Tim Burton, de data aceasta sub forma unui musical cu o animație stop-motion superbă. Victor (Johnny Depp) este logodit cu dulcea Victoria (Emily Watson), dar când vizitează o pădure întunecată pentru a-și exersa jurămintele, se promite din greșeală unei mirese decedate. Emily (Helena Bonham Carter), care a fost ucisă în ziua propriei nunți, îl revendică pe Victor ca soț și îl trage în lumea morților. În subteran, el este înconjurat de schelete cântătoare, păianjeni vorbitori și de câinele său de companie dispărut. Cântecele pline de umor, povestea sfâșietoare și un final plin de acțiune fac din acest film o alegere ușoară pentru un deliciu savuros de Halloween. 

Frankenweenie (2012)

După ce își pierde în mod neașteptat cățelul, pe Sparky, Victor se folosește de puterea științei ca să-l reînvie, însă cu câteva minore ajustări. El încearcă să-și ascundă creația, însă Sparky scapă și e văzut de întreg orașul.

Hotel Transylvania (2012)  

Există un hotel de lux ascuns pe dealurile Transilvaniei, plin până la refuz de vampiri, vârcolaci, zombi și tot felul de creaturi. Contele Dracula (Adam Sandler) a construit un spațiu sigur pentru ca monștrii să se adune departe de oamenii cu furci și torțe care îi amenință. Dracula vrea să o țină pe fiica sa adolescentă Mavis (Selena Gomez) protejată de lumea exterioară, dar planurile sale pentru petrecerea de 118 ani sunt perturbate de sosirea neașteptată a lui Johnny (Andy Samberg), un adolescent relaxat. Cei doi se îndrăgostesc la prima vedere, iar Dracula încearcă cu disperare să îi țină despărțiți fără să alerteze ceilalți monștri că în hotel este un om care circulă liber.   

Monster House (2006)  

Ingeniosul film de animație Monster House (Casa e un monstru) ia o experiență obișnuită din copilărie și o transformă într-o aventură surprinzător de înfricoșătoare. DJ (Mitchel Musso), în vârstă de 12 ani, locuiește vizavi de o casă veche și îngrozitoare – genul de loc în care, dacă îți pierzi mingea, o pierzi pentru totdeauna. Dar această moșie nu stă doar acolo și te privește fix. Dacă un puști se apropie prea mult, își desface covorul din față ca pe o limbă și îl trage înăuntru. Bineînțeles, DJ și prietenii săi sunt singurii care știu adevărul despre această casă și depinde de ei să îi descopere secretele și să scape cartierul de blestemul ei. 

The Nightmare Before Christmas (1993) 

Pătrundeți într-o lume magică în care fiecare sărbătoare își are propriul tărâm! Coșmar înainte de Crăciun spune povestea lui Jack Skellington, regele creaturilor din Orașul Halloweenului. Plictisit de colindat, Jack tânjește după ceva mai mult și curând descoperă magia Orașului Crăciunului. Când Jack se hotărăște să ducă această sărbătoare veselă în Orașul Halloweenului, visul lui de a-i lua locul Moșului se destramă, iar Sally, păpușa de cârpă care-l iubește, trebuie să repare lucrurile. 

Scooby-Doo on Zombie Island (1998) 

În filmul „Scooby-Doo pe Insula Zombie”, Shaggy, Scooby, Fred, Velma și Daphne se reunesc după o pauză de un an și ajung să investigheze un caz pe o plantație de ardei iuți, despre care se spune că este bântuită de fantoma piratului Morgan Cicatrice. Pelicula, cu un ton mult mai întunecat decât majoritatea producțiilor Scooby-Doo, a fost regizată de Jim Stenstrum, după un scenariu de Glenn Leopold. 

Wendell & Wild (2022) 

Henry Selick (regizorul filmelor Coșmar înainte de Crăciun și Coraline) și Jordan Peele (Nope, Us, Get Out) ne prezintă povestea lui Kat (Lyric Ross), o adolescentă cu probleme care este bântuită de trecut și care trebuie să-și înfrunte demonii, pe Wendell și Wild (interpretați de Keegan-Michael Key și Jordan Peele), pentru a începe o nouă viață în orașul natal. Wendell și Wild o păcălesc pe Kat Elliott pentru a-i aduce din lumea de dincolo pe tărâmul celor vii, iar haosul se produce. 

ParaNorman (2012)  

Nu există multe filme cu zombi care să caute să înțeleagă punctul de vedere al monștrilor, dar „ParaNorman” este o excepție, fiind o poveste sensibilă despre un băiat cu abilitatea stranie de a se împrieteni cu morții. Norman (Kodi Smit-McPhee), în vârstă de 11 ani, nu este înțeles de familia sa și este hărțuit la școală, dar este popular în rândul celor care trăiesc în rândul fantomelor. Când străunchiul său moare, Norman moștenește responsabilitatea de a pune în aplicare un ritual anual pentru a proteja orașul de un blestem al unei vrăjitoare vechi de 300 de ani. Pe măsură ce creaturile se ridică din morminte, iar orășenii intră în panică, Norman trebuie să afle ce s-a întâmplat cu adevărat cu secole în urmă – și cum să îndrepte lucrurile. 

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton