Homepage  / Cinema

Cele mai așteptate roluri ale anului 2024. Lady Gaga revine pe micile ecrane și intră în pielea lui Harley Quinn

Cele mai așteptate roluri ale anului 2024. Lady Gaga revine pe micile ecrane și intră în pielea lui Harley Quinn
26

de Andreea Hentea,

Scăpat de pandemie și de interdicțiile grevelor, Hollywoodul aruncă în arenă în acest an o mulțime de personaje excentrice și provocatoare, care au stârnit deja interesul fanilor.

Site-ul variety.com a alcătuit o listă consistentă cu cele mai așteptate roluri ale anului, din care am ales zece eroine și zece eroi care ne-au trezit curiozitatea:

1) Lady Gaga – „Joker: Folie à Deux”

Miza era deja mare când s-a anunțat că Todd Phillips va regiza și „Joker: Folie à Deux”, continuarea filmului „Joker” (2019), recompensat cu două Oscaruri din 11 nominalizări (pentru cel mai bun actor: Joaquin Phoenix și cea mai bună coloană sonoră, compusă de islandeza Hildur Guðnadóttir). Megastarul Lady Gaga preia rolul excentricei Harley Quinn (interpretată deja cu aplomb de Margot Robbie) în această adaptare muzicală mult așteptată.

2) Anya Taylor-Joy – „Furiosa”

Deși s-a spus că nu poate fi ușor să reiei personajul celebrei Furiosa după ce a jucat-o Charlize Theron în epopeea lui George Miller „Mad Max: Drumul furiei”, sofisticata Anya Taylor-Joy va fi, fără îndoială, o apariție în acest prequel semnat tot de George Miller, în care eroina apare într-o ipostază mult mai tânără. Cu Chris Hemsworth și Tom Burke alături, se estimează că noua Furiosa va aduce ceva fani în sălile de cinema.

3) Zendaya – „Challengers”

Provocatorul Luca Guadagnino („Strigă-mă pe numele tău”) a distribuit-o pe carismatica Zendaya, dublu recompensată cu Emmy în rolul lui Tashi Duncan, o jucătoare de tenis implicată într-un triunghi amoros. Trailerul filmului în care îi vom mai vedea pe Mike Faist și Josh O’Connor sugerează o atmosferă toridă, și se așteaptă ca tânăra actriță (pe care o vom revedea și în „Dune: Part Two”) să-și crească și mai mult cota cu acest rol.

4) Angelina Jolie – Maria

După ce a distribuit-o pe Natalie Portman în rolul lui Jackie Kennedy și pe Kristen Stewart în rolul prințesei Diana, regizorul Pablo Larraín ne-o va înfățișa pe Angelina Jolie în rolul legendarei Maria Callas. Actrița o va interpreta pe divă în ultimele sale zile, în Parisul anului 1970, în filmul al cărui scenariu va fi scris de Steven Knight.

5) Noémie Merlant – Emmanuelle

Actrița franceză Noémie Merlant a impresionat deja în premiatul „Portretul unei femei în flăcări”, dar și în sofisticatul „Tár”, iar în viitorul apropiat o vom vedea în filmul biografic „Lee”, alături de Kate Winslet. Deocamdată însă, ea este așteptată în rolul titular din drama erotică regizată de Audrey Diwan, inspirată de celebrul roman omonim al lui Emmanuelle Arsan, ecranizat cu un succes uriaș în 1974, cu Sylvia Kristel.

6) Saoirse Ronan – „Blitz”

După „Foe”, în care o putem vedea de azi la Prime Video, Saoirse Ronan joacă în drama istorică „Blitz”, regizată de Steve McQueen, care a stârnit deja mult interes. Variety.com a afirmat că filmul, care urmărește un grup de londonezi în timpul bombardamentelor asupra capitalei britanice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, „ne va surprinde cu adevărat”.

7) Caitríona Balfe – „Amateur”

Trecută cu vederea pe nedrept după excelenta interpretare din „Belfast”, excelenta Caitríona Balfe va avea un rol consistent în „Amateur”, ecranizarea regizată de James Hawes a romanului omonim al lui Robert Littell, în care joacă alături de Rachel Brosnahan, Rami Malek și Julianne Nicholson.

Povestea pornește de la un criptograf al CIA (Rami Malek) care își pierde soția într-un atac terorist de la Londra și șantajează agenția să-l antreneze pentru a-i urmări pe vinovați. Actrița va juca și în viitorul thriller „The Cut”, alături de Orlando Bloom.

8) Nicole Kidman – „Holland, Michigan”

Nicole Kidman, pe care o vom vedea la Prime Video în serialul „Expații” și la Netflix în comedia romantică „A Family Affair”, joacă, de asemenea, în thrillerul „Holland, Michigan”, regizat de Mimi Cave. Nicole Kidman interpretează rolul unei femei care își suspectează soțul că o înșală și, pornind pe urmele lui, află că acesta are o existență dublă, plină de secrete întunecate.

9) Jenna Ortega – „Death of a Unicorn”

Aflată în centrul atenției după ce a jucat în „Wednesday”, Jenna Ortega are cinci proiecte, printre care „Beetlejuice 2” „Miller’s Girl” și „Winter, Spring, Summer or Fall”.

Cel mai mare interes l-a stârnit însă comedia neagră „Death of a Unicorn”, scrisă și regizată de Alex Scharfman, care urmărește aventura incredibilă prin care trec un bărbat (jucat de Paul Rudd) și fiica lui adolescentă (Jenna Ortega) în urma implicării într-un accident.

10) Demi Moore – „The Substance”

Zvonurile despre noul rol al lui Demi Moore au fost comparate cu revenirea lui Brendan Fraser pe ecrane. Filmul care va prilejui revenirea vedetei este o dramă horror regizată de franțuzoaica Coralie Fargeat, în care o vom vedea alături de Margaret Qualley și de Dennis Quaid.

Cum arată Demi Moore în costum de baie la 60 de ani. Cine a însoțit-o pe plajăIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 26

Deși producția a trecut printr-un moment de cumpănă după moartea lui Ray Liotta în timpul producției, Margaret Qualley a confirmat într-un interviu că producția merge înainte.

1) Joaquin Phoenix – „Joker: Folie à Deux” și „Polaris

Extrem de așteptat în rolul lui Arthur Fleck din „Joker: Folie à Deux”, Joaquin Phoenix a stârnit deopotrivă cu rolul din „Polaris”, la care a colaborat din nou cu Lynne Ramsay, după „N-ai fost niciodată aici” (2017), premiat la Cannes. „Polaris” este o dramă de epocă plasată în Alaska anului 1890, care spune povestea unui fotograf care se confruntă cu o întâlnire terifiantă. În film joacă și soția lui Phoenix, Rooney Mara.

2) Paul Mescal – „Gladiator 2”

Așteptata continuare regizată de Ridley Scott se apropie de finalul filmărilor în Malta, iar Paul Mescal, extrem de apreciat pentru rolurile din „Aftersun” și „All of Us Strangers” e un nume aflat pe buzele tuturor. Mulți se întreabă dacă tânărul actor, care joacă rolul lui Lucius (nepotul crudului împărat Commodus), ajuns la maturitate, va putea să-i calce pe urme lui Russell Crowe, care a câștigat Oscarul pentru „Gladiatorul” (2000).

3) Richard Gere – „Oh Canada”

Richard Gere joacă rolul scriitorului american Leonard Fife, care a fugit în Canada pentru a evita înrolarea în războiul din Vietnam. Noul film regizat de experimentatul Paul Schrader este ecranizarea cărții „Foregone”, de Russell Banks. Jacob Elordi va interpreta versiunea mai tânără a personajului jucat de Gere, iar Uma Thurman și Michael Imperioli vor avea, de asemenea, roluri principale.

4) Jacob Elordi – On Swift Horses

După recentele roluri din „Saltburn” (disponibil pe platforma Prime Video) și „Priscilla”, Jacob Elordi a făcut vâlvă cu următorul său rol, în ecranizarea romanului „On Swift Horses”, de Shannon Pufahl, în care va juca alături de Daisy Edgar-Jones, Will Poulter și Diego Calva.

Jacob Elordi a povestit cum s-a pregătit pentru rolul lui Elvis, din noul film „Priscilla”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 26

Elordi are rolul unui tânăr pasionat de jocuri de noroc care se lasă prins într-un triunghi amoros periculos. Actorul în vârstă de 26 de ani urmează să joace și o versiune mai tânără a lui Richard Gere în viitoarea dramă a lui Paul Schrader „Oh, Canada”.

5) Kevin Costner – „Horizon: An American Saga”

Kevin Costner a stârnit un adevărat scandal după ce a renunțat la rolul din serialul de mare succes „Yellowstone” (difuzat de SkyShowtime) în favoarea acestui „Horizon: An American Saga”. Acest proiect ambițios, pe genericul căruia Costner figurează ca vedetă, co-scenarist, regizor și producător, are o poveste care se desfășoară de-a lungul a cincisprezece ani și se concentrează pe coloniștii care au ocupat vestul american și pe confruntările lor cu populațiile indigene.

6) George Clooney – Wolves”

George Clooney, care a stat mai mult în spatele camerei în ultima vreme (regizând recent lansatul „The Boys in the Boat”), face din nou echipă cu vechiul său prieten Brad Pitt, în viitorul thriller „Wolves”, regizat de Jon Watts, care se așteaptă să fie un mare succes. Cei doi joacă doi recuperatori profesioniști angajați pentru aceeași slujbă.

7) Robert DeNiro – Alto Knights

Robert DeNiro nu a luat pauză după impresionantul „Crimele din Osage County. Bani însângerați”. Filmul biografic „Alto Knights”, al lui Barry Levinson îi oferă o apariție consistentă: dublul rol al lui Vito Genovese și Frank Costello, doi mafioți italo-americani care conduc două bande separate la mijlocul secolului al XX-lea.

8) Jude Law – „The Order”

Jude Law revine în atenție, în thriller-ul polițist „The Order”, regizat de Justin Kurzel. Filmul are în centru un agent FBI convins că șirul de jafuri de bănci și furturi de mașini pe care îl anchetează nu a fost comis de niște tâlhari obișnuiți, ci de un grup de teroriști.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  16 / 26

9) Barry Keoghan – Bird

După ce a impresionat cu rolurile din „Uciderea cerbului sacru” și „Spiritele din Inisherin” (care i-a adus o nominalizare la Oscar), excelentul actor irlandez Barry Keoghan (pe care îl putem vedea la Prime Video, în „Saltburn”) joacă într-un viitor film scris și regizat de Andrea Arnold (premiată cu un Oscar pentru scurtmetrajul „Wasp”, în 2005), dar și în așteptatul serial „Masters of the Air”, produs de Tom Hanks.

10) Robert Pattinson – Mickey 17

Apreciatul Robert Pattinson face echipă cu multipremiatul regizor coreean Bong Joon-ho („Parazit”), care i-a oferit rolul principal din thrillerul SF „Mickey 17”. Mickey Barnes este trimis într-o expediție spațială care are misiunea de-a coloniza o lume de gheață. Ecranizare a cărții „Mickey 7”, pe care cineastul l-a transformat în „Mickey 17”, filmul îi mai are în distribuție pe Steven Yeun, Toni Collette, Mark Ruffalo și Naomi Ackie.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton