; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cel mai lung serial din lume nu e „Tânăr şi neliniştit”

23 June 2010

Cel mai longeviv cuplu al serialului a rezistat mai bine de 25 de ani.

Deşi ni se pare că îl vedem de o veşnicie şi tot nu dă semne că s-ar linişti, Tânăr şi neliniştit' mai are de rulat încă 20 de ani până să reuşească să doboare recordul pentru cel mai longeviv serial din lume, deţinut de Guiding Light': 57 de ani (înainte, acesta din urmă a fost emisiune radiofonică timp de 15 ani).

Guiding Light'(sau GL), difuzat în România pentru o scurtă perioadă de timp, acum 17 ani, de Antena 1 (sub numele Lumini călăuzitoare') este titlul serialului care figurează pe lista Guiness World of Records la categoria ‘Cel mai lung serial din lume. Nici nu e de mirare având în vedere că a fost difuzat prima dată pe 30 iunie 1952 şi nu s-a mai oprit până pe 18 septembrie 2009.

Producţie marca Procter &Gamble, „Guiding Light' a fost transmis iniţial la NBC Radio, după 10 ani de difuzare a trecut la postul de radio al CBS, iar cinci ani mai târziu a intrat pe micile ecrane.

Cel mai longeviv cuplu al producţiei a fost interpretat de Robert Newman şi Kim Zimmer care au intrat pe platourile de la Guiding Light în 1981, respectiv 1983. De-a lungul timpului printre personaje s-au perindat şi unele interpretate de actori celebri care pe atunci abia păşeau timid spre Hollywood: personajul Dr. Jim Frazier 2' a fost interpretat în 1966 de James Earl Jones, Kevin Bacon a stat chiar doi ani prin zonă în 1980-1981, iar în 1989 – cu 10 ani înainte de serialul care a făcut-o cu adevărat celebră, Ally McBeal' – Calista Flockhart a jucat-o pe Elise în Guiding Light'.

Tânăr şi neliniştit', care aparţine aceleiaşi case de producţie ca şi Guiding Light', CBS a intrat în producţie în 1973, iar în România rulează din 1995 la Pro TV.

.

Nici o pauză şi nici o redifuzare de 48 de ani

La zece ani după ce “Guiding Light” a trecut pe ecran, pe 8 august 1962, se difuza prima ediţie a celei care avea să devină cea mai lungă emisiune de divertisment (pentru telespectatorii de origine latină), ” Sábado Gigante'.

Moderatorul Don Francisco (chilianul Mario Kreutzberger) aduce în fiecare sâmbătă – cu veselia specifică populaţiei latine – un amestec de concursuri, poveşti inedite, momente amuzante şi divertisment de calitate. Toate acestea de 48 de ani fără nicio pauză şi fără redifuzări.

Anul acesta, pe 1 decembrie, cea mai longevivă emisiune de gătit din istorie, “Hasta la Cocina” produsă de Televisa Mexic,  împlineşte 50 de ani.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare