Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete româneşti

Cel mai impresionant moment din cariera lui Richard Abou Zaki. Cum a ajuns să gătească pentru Elisabeta a II-a

de Cristina Țapu,

Richard Abou Zaki, unul dintre noi chefi de la Antena 1 a vorbit despre trecutul său și a făcut dezvăluiri uluitoare. Bucătarul a ajuns să gătească pentru nimeni alta decât însăși Elisabeta a II-a!

Chef Richard Abou Zaki a gătit pentru regina Elisabeta a II-a

Chef Richard Abou Zaki, unul dintre cei patru membri ai juriului în noul sezon al emisiunii „Chefi la cuțite”, ce urmează să înceapă pe 18 martie la Antena 1, împărtășește amintiri despre momente de neuitat din parcursul său profesional impresionant.

Deși și-a finalizat formarea culinară în Italia, țara în care a emigrat alături de familia sa la vârsta de 5 ani și unde gestionează în prezent patru restaurante, Chef Richard a început să-și construiască cariera la Londra. Juratul emisiunii „Chefi la cuțite” și-a început activitatea ca bucătar în faimosul restaurant „Le Gavroche”, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Ulterior, tot în capitala regatului, Chef Abou Zaki a avut o întâlnire pe care o consideră azi cel mai emoționant moment al carierei sale: a avut privilegiul să gătească pentru regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

„Cel mai emoționant moment din cariera mea a fost atunci când am gătit pentru regina Elisabeta. Regina a fost și rămâne o emblemă mondială pentru Marea Britanie, iar pentru mine a fost foarte impresionant să văd cum oamenii se înghesuie în fața Palatului Buckingham să facă poze, iar eu ajunsesem la trei metri de ea. Am preparat atunci un meniu de șase feluri pentru regina Elisabeta – am fost printre cei șase bucătari care rămăseseră acolo din 28, în urma unei selecții.

A fost una dintre marile mele împliniri atunci, am simțit că fac bine ceea ce fac în bucătărie. A fost un moment foarte emoționant, de care îmi voi aminti toată viața, pentru că nu se întâmplă în fiecare zi să gătești pentru regină. Și culmea este că – deși se știe că, în general, un monarh, are o echipă de bucătari la palat – Le Gavroche a fost restaurantul ei preferat când era tânără. Acesta a fost locul în care eu mi-am început cariera și știu că regina și-a dorit să se întoarcă acolo după mulți ani”, a povestit cheful.

Richard Abou Zaki gătește încă de când avea 8 ani

Chef Richard Abou Zaki e îndrăgostit de bucătărie încă de când era copil. Gătește de la vârsta de 8 ani, când rămânea singur acasă pentru că mama lui lucra într-o fabrică. S-a născut la Piatra Neamț, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. 

Și-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia.  

După un an și jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori.  

După mai bine de 3 ani petrecuți aici și-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. Astfel, Richard a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin. În prezent deține 4 restaurante în Italia.

Cel mai apreciat cooking show din România, „Chefi la cuțite” va avea premiera la Antena 1 pe 18 martie, de la 20.30, Chef Richard ocupând scaunul de jurat, alături de Chef Alexandru Sautner, Chef Ștefan Popescu și Chef Orlando Zaharia. Cei patru experți în domeniul gastronomic vor aduce întreaga lor experiență în platoul „Chefi la cuțite”, locul unde telespectatorii îi vor descoperi gătind pentru prima dată împreună și luptând unul împotriva celuilalt în ringul culinar.

Sursă foto: Instagram Richard Abou Zaki

Citește și:

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te