Homepage  / Cinema

„Cei patru fantastici”, noul început perfect pentru universul Marvel. Ce știm până acum despre noul film

„Cei patru fantastici”, noul început perfect pentru universul Marvel. Ce știm până acum despre noul film

de Andreea Hentea,

Viitorul SF „Cei patru fantastici” ar putea fi exact acel nou început de care are nevoie universul Marvel. Cu o distribuție impresionantă și o poveste despre care se zvonește că va fi plasată în anii ’60, filmul se anunță spectaculos.

Recent, Christopher Nolan declara că decizia de a-l distribui pe Robert Downey Jr. în rolul lui Tony Stark din „Iron Man” a fost „una dintre cele mai importante decizii de casting luate vreodată în istoria filmului”.

Până la sfârșitul acestui deceniu, același lucru s-ar putea spune, probabil, și despre cei patru actori care tocmai au fost distribuiți ca super-eroi titulari în „Cei patru fantastici” / „The Fantastic Four” de la Marvel: Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn și Ebon Moss-Bachrach. La fel ca Robert Downey Jr., toți cei patru actori au jucat recent în producții de mare buget — Pedro Pascal în „The Mandalorian” și „The Last of Us”, Vanessa Kirby în cele mai recente două filme din franciza „Misiune: Imposibilă”, Joseph Quinn în „Stranger Things”, iar Ebon Moss-Bachrach în „Andor”.

Robert Downey Jr. s-a dovedit o prezență atât de electrizantă în rolul lui Iron Man, încât a propulsat universul cinematografic Marvel în următorii unsprezece ani, apărând în zece filme care au câștigat, în total, 12,5 miliarde de dolari încasări globale înainte ca Tony Stark să moară, în „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului” (2019)”. De atunci, absența lui Downey Jr. a fost resimțită acut de fanii Marvel, ca și absența lui Chris Evans, interpretul Căpitanului America (acesta luându-și, de asemenea, rămas bun în același film).

Cele două personaje au fost o pierdere consistentă pentru Universul Marvel. Odată cu despărțirea de „Gardienii Galaxiei”, de Omul Păianjen al lui Tom Holland, de Thor, al lui Chris Hemsworth, aflat într-o pauză prelungită, o dată cu moartea Văduvei Negre, eroina lui Scarlett Johansson și cu pierderea reală și tragică a lui Chadwick Boseman, care fusese, cu mare succes, Pantera Neagră, poveștile Marvel au pierdut protagoniști esențiali (filmele din categoria „Doctor Strange” și „Ant-Man” fiind considerate mai curând elemente de legătură între aventuri).

Ce ne promite viitorul SF „Cei patru fantastici”

Cei patru noi protagoniști ar putea fi acele personaje mult căutate care să stârnească interesul fanilor, marcând revenirea la universul Marvel așa cum era acesta în benzile desenate ale lui Stan Lee și Jack Kirby, care i-au visat pe cei patru pentru prima dată în 1961.

Reed Richards (Pedro Pascal) și Johnny Storm (Joseph Quinn) sunt ca niște remixuri ale lui Tony Stark și Captain America. Mr. Fantastic / Reed Richards este un geniu impenetrabil, iar Johnny Storm / Human Torch este un războinic puternic și impulsiv. Femeia invizibilă / Sue Storm (Vanessa Kirby) va fi, și ea, una dintre cele mai impresionante prezențe din suita Marvel, dar spre deosebire de super-eroinele anterioare, este mult mai ancorată în problemele cotidiene. În fine, Ben Grimm / Thing (Moss-Bachrach) are un fond bun, dar este blocat în învelișul unui monstru portocaliu, un fel de Hulk fără furie necontrolată și un fel de Rocket care nu e mizantrop.

Fanii benzilor desenate Marvel știu că aceste patru personaje au fost parte integrantă a universului Marvel în curs de desfășurare. Totuși, deoarece filmul „Cei patru fantastici” din 2005 (cu Chris Evans jucându-l pe Johnny Storm și Jessica Alba pe Sue Storm) nu a fost un mare succes, iar „Fantastic 4” (2015), cu Kate Mara și Miles Teller, a fost de-a dreptul un eșec, s-a afirmat că cei patru super-eroi Marvel nu au avut parte niciodată de lungmetrajul pe care îl merită.

Readucerea lor în universul Marvel este privită, prin urmare, ca un câștig în toate privințele: franciza Marvel primește personajele centrale de care are nevoie, iar cei patru fantastici au o poveste demnă de importanța lor în istoria Marvel. Faptul că Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn și Ebon Moss-Bachrach sunt, toți, actori foarte talentați, reprezintă un atu major al viitorului succes. Cel mai atrăgător element al știrii despre cei patru super-eroi a fost însă modul de promovare creat de Marvel, cu o plasare a actorilor în postura unor personaje care sărbătoreau Ziua Îndrăgostiților.

De la costumele și mobilierul cu aer retro, până la faptul că Ben pare să citească un număr al revistei Life din decembrie 1963, pare destul de clar că acțiunea din viitorul „Cei patru fantastici” va avea loc la începutul anilor ’60. Mai exact, se sugerează că aceștia vor exista într-un univers paralel separat de universul Marvel de bază. Marvel vrea să folosească, se pare, acest viitor film pentru a-și oferi un nou început. Povestea va invita publicul să intre în poveste fără a fi neapărat familiarizat cu cele peste cincizeci de titluri din universul Marvel care îl vor precede.

Dacă premiera filmului „The Fantastic Four” este programată deja pentru 25 iulie 2025, va exista și un film intitulat „Avengers: Secret Wars”, care va fi lansat în 2027, în care cei patru fantastici se vor alătura universului Marvel principal (dacă se respectă povestea din seria omonimă de benzi desenate), ceea ce va implica ciocnirea între mai multe universuri paralele.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton