; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ceausescu

Diseară, „Ceauşescu şi poporul” (II), la TVR 2: mărturisirile ministrului care l-a înfruntat pe Ceauşescu

20 December 2016

Marţi, 20 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul ciclului TVR 60 – este programată difuzarea celui de-al doilea episod al documentarului Ceauşescu şi poporul  – un adevărat document istoric realizat de Răzvan Butaru.

ceausescu

Episodul din această săptămână tratează politica economică şi socială a lui Ceauşescu în toată perioada în care acesta a condus România. Ce a determinat înrăutăţirea condiţiilor de viaţă, scăderea nivelului de trai şi, în final, suferinţa populaţiei României (de frig, foame şi frică).

În acest episod, alături de Ion Iliescu şi Mircea Maliţa va apărea şi Cornel Burtică (foto jos), ministru al Comerţului Exterior al României până în 1982, când a fost înlăturat. Cornel Burtică este unul dintre puţinii oameni care au avut curaj să-l înfrunte pe Nicolae Ceauşescu, chiar cu riscul de a-şi pierde privilegiile, ceea ce s-a şi întâmplat. După 1982, el a preferat să rămână simplu inginer la Ploieşti, decât să mai participe la regimul impus de Nicolae Ceauşescu. Alături de declaraţiile celor trei, în episod apar mărturii ale unor oameni simpli despre vremurile de atunci, iar Nicolae Ceauşescu va da replica' cu ajutorul discursurilor sale.

Cornel Burtică

Cornel Burtică

Proiectul „Ceauşescu şi poporul' a fost început în 2011, a fost oprit în 2012 şi reluat anul acesta. Este un proiect în derulare şi este greu de spus când se vor termina filmările deoarece în fiecare zi mai descopăr ceva nou, demn de scos la lumină. „Ceauşescu şi poporul' a fost gândit ca un document şi s-a mers pe principiul că este de datoria Televiziunii Publice să contracareze încercarea de a cosmetiza adevărul în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Ceauşescu şi epoca sa', mărturiseşte Răzvan Butaru.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și: TVR 2 difuzează seria-eveniment 'Ceaușescu și poporul'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare