; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cuptor pizza

Cea mai delicioasă rețetă de post care poate fi gătită într-un cuptor de pizza!

27 January 2021

Una dintre cele mai mari confuzii, atunci când vine vorba despre pizza, este aceea dintre sortimentul “vegetarian” și cel “de post”. În general, oamenii consideră că aceste două denumiri se referă la același lucru, însă marea diferență este că primul tip de pizza conține mozzarella, iar cel de-al doilea nu, întrucât în post sunt interzise toate produsele de origine animală.

O rețetă fără toppingul principal și unul dintre cele mai apreciate ingrediente reprezintă o provocare chiar și pentru bucătarii pricepuți, însă utilizarea unui cuptor de pizza performant va compensa această lipsă, iar rezultatul final va fi unul delicios.

Tocmai de aceea, în continuare vă prezentăm o rețetă de pizza de post, în care “vedetele” principale sunt usturoiul, busuiocul, ceapa, roșiile și măslinele. Deja se conturează o adevărată simfonie de gusturi și miresme plăcute, iar folosirea unui cuptor pizza profesional vă asigură de calitatea produsului finit, fără prea mult efort din partea dumneavoastră.

În cazul în care dețineți un restaurant, o pizzerie sau orice altă unitate de alimentație publică, puteți pune acest preparat pe prima pagină a meniului, fără să vă temeți de reacții precum “Ce pizza e asta fără carne?” sau “Dacă nu are brânză, nu îmi comand!”.

cuptor pizza

Rețetă de post pentru cuptorul de pizza

Ingrediente:

  • pentru blat – 400 g făină, 200 ml apă, 1/2 cub drojdie, 3 linguri de ulei de măsline, o linguriță de zahăr, sare;

  • pentru topping – 4 linguri de ulei, 4-5 căței de usturoi, frunze de busuioc, pastă de roșii, o ceapă, pastă de ardei, 2-3 linguri de boabe de porumb, 4 ciuperci, 3 roșii, 10-15 măsline, sare, piper;

Mod de preparare:

1. Se aprinde cuptorul de pizza, apoi se dă formă blatului și se introduce la copt timp de cinci minute;

2. Între timp, se prepară sosul de roșii – usturoiul, busuiocul și ceapa se amestecă și se pun la prăjit în ulei, după care se adaugă pasta de roșii, sare, piper, apă și se lasă la fiert;

3. Se așază sosul de roșii pe blatul scos din cuptor, după care se adaugă pe rând toate ingredientele menționate anterior, tăiate bucățele. În cazul în care porumbul este congelat, se fierbe; dacă este de la conservă, nu este nevoie;

4. Se introduce compoziția la cuptorul de pizza, iar acesta se deschide abia când aroma apetisantă umple bucătăria. Cele două indicii care anunță că preparatul este gata de servire sunt următoarele: marginile blatului se rumenesc, iar ciupercile se încrețesc din cauza deshidratării, retrăgându-se ușor.

Fresco Expert, cea mai variată ofertă de cuptoare de pizza

Furnizorul Fresco Expert, care susține geniul în bucătăriile profesionale din România de mai bine de 25 de ani, vă pune la dispoziție numeroase modele de cuptoare de pizza: electrice sau pe lemne, cu bandă sau una/două camere de coacere, cu reglaj separat al temperaturii pentru partea superioară și cea inferioară etc. Acestea provin exclusiv de la branduri renumite la nivel internațional, ceea ce le garantează fiabilitatea, durabilitatea și eficiența.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare