Homepage  / Prime Video

Ce vom vedea în sezonul al doilea al serialului „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”. Dată de lansare, personaje, trailer

Ce vom vedea în sezonul al doilea al serialului „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”. Dată de lansare, personaje, trailer
3

de Andreea Hentea,

Pe 29 august sosește la Prime Video cel de-al doilea sezon al serialului „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”, un serial costisitor, criticat de mulți fani și apreciat de alții. Îndelung așteptat, acesta ne pregătește alte decoruri impresionante, personaje mai bine conturate, figuri familiare și cunoștințe noi.

Ce vom vedea în sezonul al doilea al serialului „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”

Lansat în 2022 și nominalizat, anul trecut, la șase premii Emmy (inclusiv pentru costume, machiaj și pentru tema muzicală a lui Howard Shore), serialul „Stăpânul inelelor: Inelele puterii” / „Lord of the Rings: The Rings of Power” revine cu sezonul al doilea. Respins, în trecut, de Galadriel (Morfydd Clark), Sauron (Charlie Vickers) se întoarce și amenință din nou popoarele Pământului de Mijloc. El își reface forțele și se zbate să dobândească mărețele Inele ale puterii, iar cele mai îndrăgite personaje ale poveștii sunt obligate să-și găsească locul într-o lume aflată iar pe marginea prăpastiei.

rings of power 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Serialul a avut, de la bun început, programate cinci sezoane cu totul, iar despre al doilea sezon (care va avea tot opt episoade, ca primul) s-a spus că ar avea un buget record, putând ajunge chiar la 1 miliard de dolari și depășind astfel costurile puternicelor „Stranger Things” sau „Casa Dragonului”. Megan Bailey, membră a echipei de scenariști, a declarat încrezătoare: „Celor care au considerat «Stăpânul inelelor: Inelele puterii» un serial plictisitor, acest nou sezon le va dovedi că se înșală”.

Morfydd Clark, interpreta lui Galadriel, a ripostat la criticile aduse lui Galadriel că „serenitatea ei a fost câștigată cu greu”. Interpretarea ei a fost lăudată însă de Variety, care a scris că „Galadriel trebuie să fie deopotrivă vocea rațiunii și războinică imbatabilă, așa că Morfydd Clark se dovedește cea mai fiabilă alegere a serialului”.

Cine domină noul sezon

Morfydd Clark, Charlie Vickers și alte vedete au povestit despre următorul capitol din serialul „Stăpânul inelelor: Inelele puterii” într-un articol amplu dedicat de ew.com. Primul sezon a prezentat eroii din al Doilea Ev, dar în sezonul al doilea forțele întunericului se adună la orizont. „Dacă primul sezon a fost o călătorie a eroilor, sezonul al doilea este o călătorie a răufăcătorilor, iar cel mai important dintre ei e chiar Stăpânul inelelor”, a declarat Cynthia Addai-Robinson, pe care o vom revedea în rolul reginei Múriel, regenta din Númenor , unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale serialului.

La începutul primului sezon, Sauron era un mister. Fusese limpede, încă din primul episod, că Forțele întunericului acționau deja pe Pământul de Mijloc, dar abia la finalul primului sezon aflam că durul războinic Halbrand (Charlie Vickers) era, de fapt, Sauron deghizat – o surpriză imensă pentru Galadriel, care a străbătut fără încetare Pământul de Mijloc în căutarea inamicului ei, fără să-și dea seama că fusese tot timpul lângă ea. Ea a respins propunerea acestuia de a-i fi regină, dar incapacitatea de a-l recunoaște a zguduit-o profund. „Galadriel se află într-o zonă cu totul nouă, în care nu mai ascultă de vocea rațiunii și a autorității, fiindcă Sauron a reușit cu succes să-și destabilizeze dușmanii”, a spus Morfydd Clark.

„Din perspectiva povestirii nu mai să încercăm să ghicim cine este Sauron, ci ne aflăm chiar în mintea lui. În trecut, camera se îndepărta de el când divulga ce gândește, dar acum îl urmărește chiar prin acele gânduri, iar publicul este implicat în asta, ceea ce mi se pare captivant”, a spus interpretul lui, Charlie Vickers.

Putere de convingere

După ce eșuează în încercarea de-a o influența pe Galadriel, Sauron are nevoie de ajutor, iar un elf, în mod special, i-l poate oferi. Celebrimbor (Charles Edwards) este cel mai mare făurar după bunicul său, Fëanor, care a forjat bijuteriile cunoscute sub numele de Silmarils și a declanșat evenimentele din romanul „Silmarillion”, al lui J.R.R. Tolkien (publicat postum, de fiul său, Christopher – n.r.), încă din Primul Ev. Celebrimbor este vulnerabil fiindcă e disperat să se dovedească demn de moștenirea sa. „După cum văd eu, propria ambiție l-a distrus. Vrea să creeze ceva care să ajute oamenii, dar și să se asigure că numele lui va rămâne înscris undeva. Este vanitos, ambițios și vrea să realizeze ceva care să depășească în măreție ce a făcut bunicul lui, iar acum crede că a găsit ocazia”, a spus actorul Charles Edwards despre personajul său, Celebrimbor.

La finalul primului sezon, la îndemnul lui Sauron, Celebrimbor a forjat cele trei inele elfice – Narya – inelul cu rubin, Nenya – inelul cu diamant și Vilya – inelul cu safir. Sauron vrea însă și mai mult. Pentru a-i înșela pe elfi, el devine Annatar, Lordul Darurilor. Părul lung și blond și trăsăturile de elf îl păcălesc pe Celebrimbor, care crede că noul venit este un emisar al zeilor Valar, nu însuși adversarul lor. „Înfățișarea sa a fost gândită pentru a-l influența pe Celebrimbor, iar personajul trebuia să aibă greutate pentru a-l convinge pe marele făuritor”, a explicat Charlie Vickers despre Annatar. Actorii Charlie Vickers și Charles Edwards au petrecut foarte mult timp împreună și au filmat scenele din al doilea sezon în ordine cronologică (ceea ce nu este întotdeauna posibil la asemenea producții de anvergură), construind o relație complexă între personajele lor.

Probleme în inima muntelui

După o mare înfruntare care provoacă o ruptură în familia regală a gnomilor la sfârșitul primului sezon, regele Durin al III-lea (Peter Mullan) și-a renegat fiul, pe prințul Durin al IV-lea (Owain Arthur), după ce acesta le-a dăruit o parte din prețiosul mithril vecinilor elfi din Eregion. Dincolo de această scindare familială, regatul are, de asemenea, probleme complicate, care impun o soluție magică.

„Pierdem lumina în Khazad-dûm, așa că regatul este pe moarte. Inelele făcute de Celebrimbor sunt prezentate în Khazad-dûm, iar efectele lor se simt pretutindeni, în primul rând asupra regelui Durin al III-lea. Prințul Durin vede o schimbare în tatăl său, un întuneric care are un efect masiv asupra lui”, a spus Owain Arthur.

Conflicte și în Númenor

Deși regatul insular Númenor ar trebui să fie un bastion de stabilitate, o facțiune condusă de intrigantul Ar-Pharazôn (Trystan Gravelle) crede că ar trebui să se separe de continent și să-și dezvolte propria putere fără interferența elfilor, care i-au ajutat, în timp ce regina Míriel (Cynthia Addai-Robinson), regenta din Númenor, vrea să protejeze Pământul de Mijloc și să onoreze vechea alianță cu elfii.

În primul sezon, Míriel a condus o expediție militară pentru a proteja oamenii de o armată de orci, dar a orbit, iar curajosul marinar Isildur (Maxim Baldry) a fost aproape ucis. Cel mai mare aliat al lui Míriel este acum Elendil (Lloyd Owen), iar rănile comune din bătălie îi vor apropia în sezonul al doilea. „O dată ce Míriel orbește, Elendil trebuie să vadă în locul ei. Așa că Elendil vede, o informează pe ea și învață să fie conducător”, spune Lloyd Owen.

Între timp, Isildur (Maxim Baldry) este lăsat să se descurce singur într-o zonă care s-a transformat în Mordor peste noapte. Dacă în primul sezon Isildur și-a dorit mai mult decât orice să vadă lumea, în al doilea va face orice pentru a reveni acasă. „M-am trezit într-o peșteră și trebuie să-mi croiesc drum prin Shelob pentru a fi în siguranță, ceea ce este un mod obscen de a începe un sezon”, a spus actorul Maxim Baldry, referindu-se la păianjenul care locuiește în Țara Neagră. „Este o poveste de supraviețuire, iar Isildur se transformă în bărbat și trebuie să învețe în cine să aibă încredere și în cine nu”, a adăugat el.

Figuri noi în locuri noi

Sezonul al doilea va avea și apariții noi. Rory Kinnear îl va juca pe cântărețul Tom Bombadil, un spirit al naturii, dar își vor face apariția și monstruoșii tumuli, pe care Galadriel îi întâlnește într-o noapte întunecată, într-o pădure bântuită. „Sunt extrem de înfricoșători și în realitate. Am avut actori și dansatori care i-au interpretat foarte bine, s-au contorsionat în fel și chip, așa că a fost cu adevărat fioros”, a spus Morfydd Clark despre macabrele creaturi.

Noul sezon explorează și regiunea Rhûn, aflată mai departe, la est, chiar decât Mordorul. Sezonul doi i-a oferit echipei acces la Insulele Canare, care au definit noul peisaj al Pământului de Mijloc. „Filmam în Tenerife, într-un un peisaj incredibil. Ne-am simțit, într-adevăr, pe un teritoriu complet nou”, a spus Markella Kavenagh, interpreta aventuroasei Nori. „Emoția lui Nori de a fi într-un loc nou a reflectat propriul nostru entuziasm de a ne afla în Tenerife. A fost foarte util pentru mine să canalizez toată acea energie”.

Sursă foto: Captură video

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton