; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Eurovision_teaser_phoenix

Ce vedete vor prezenta finala selecției naționale „Eurovision” 2020

27 February 2020

Duminică, 1 martie, TVR va difuza finala selecției naționale „Eurovision' de anul acesta. Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare am aflat și cine va prezenta ediția specială pregătită de Televiziunea Română.

Este vorba de Elena Gheorghe și Connect-R, doi artiști cu amplă experiență în acest domeniu. Cea care a anunțat vestea a fost Elena: 

 

„Foarte fericita sa va anunt ca anul acesta, mai precis duminica, 1 martie voi prezenta alaturi de @connectr Finala Eurovision 2020-Selectia Nationala la @televiziunearomana', a scris aceasta pe Facebook. 

 

Vineri, 21 februarie, de la ora 20.00, au fost lansate cele cinci piese pe care Roxen le va cânta în Finala Națională Eurovision. Ele sunt Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors și Storm şi pot fi ascultate atât pe canalul Youtube al TVR, pe site-ul eurovision.tvr.ro<http://eurovision.tvr.ro/>, cât şi pe canalul YouTube al artistei. Fiecare piesă este prezentată ca lyric video.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up', cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa Arcade'.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia (prima parte) şi Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia (partea a doua).

În finala de la Rotterdam a concursului Eurovision 2020 din 16 mai vor intra în concurs 26 de ţări: primele 10 ţări din fiecare semifinală şi cele şase calificate direct (Big Five plus ţara gazdă).  Chiar dacă vor concura direct în finală, cele şase ţări vor putea vota, în semifinale, astfel: Germania, Italia, Regatul Ţ ărilor de Jos (Olanda) în prima semifinală, iar Franţa, Spania şi Marea Britanie în cea de-a doua semifinală.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2020 vor fi transmise live pe TVR.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare