; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

CASTIGA ROMANIA

Ce vedem la TVR 2 de Ziua Națională

30 November 2017

Sărbătoarea Naţională începe la TVR 2 de la ora 10.10, când telespectatorii sunt invitați la un concert extraordinar care are loc în la Ministerul Apărării Naționale. Printre artiștii invitați se numără Felicia Filip, Sava Negrean Brudașcu, Veta Biriș, Margareta Clipa, Gheorghe Rosoga, Ovidiu Somes Purdeș şi Orchestra Reprezentativă a Armatei.

 

Documentarul semnat de Cornel Mihalache, „Un film mai puţin vesel, mai mult trist, poetic şi sfătos', este programat de la ora 11.10 și dezvăluie portretul unui sculptor în lemn din Maramureș.

La amiază, Florina Constantinescu, Nuami Dinescu și Ioana Voicu sunt gata de petrecere. De la ora 14.10, în ediția specială „Se zice că…' au fost invitaţi artiști îndrăgiți: Irina  Loghin, Fuego și Ansamblul Advahovi (Republica Moldova), Orchestra Naţională Valahia, dirijor  Mihai Zorilă, cântă Lavinia Goste, Mihai Voropchevici. Nu vor lipsi nici Căluşarii, iar gazdele își vor aștepta invitații cu tradiționala fasole cu ciolan, alături de vin fiert.

Premianții sunt vedetele ediției speciale „Ieri-Azi-Mâine'. De la ora 15.50, Corina Dănilă, gazada emisiunii, îi va întâmpina pe cei mai premiați elevi la festivaluri naționale și internaționale. Printre invitați se mai numără: Teodora Gaitanovici, Cezar Ioan Mircea, Diana Maria Stănciuleasa, Angela Gheorghiu, Cosmin Andreian, Luca Iorgu, Ilinca Niță, Roberta Popa, Natalia Moise, dansatori de la Școala de dans “Soft Step”, Raluca Moianu, balerine de da Academia de Balet “La Sylphide” și Nae Alexandru.

De la ora 20.00, „Câștigă România!' a pregătit cu o ediție specială, iar gazda Virgil Ianțu va pune întrebări de cultură generală câtorva nume mari ale sportului românesc.

De Ziua Națională, de la ora 21.00, „Gala umorului' ne propune momente de neuitat cu unul dintre cei mai apreciați actori români: Amza Pellea. Artistul ne va purta cu umor prin lumea lui Nea Mărin, dar și în secvențe din filme de neuitat.  

Sub semnul Centenarului Marii Uniri, de la ora 22.10 telespectatatorii sunt invitați la un film de referinţă al cinematografiei româneşti: „Burebista', o producție din 1980, în regia lui Gheorghe Vitanidis. Drama istorică, cu George Constantin, Ion Dichiseanu, Emanoil Petruț și Alexandru Repan în rolurile principale, prezintă perioada domniei regelui Burebista.

 

 

 Vezi galeria foto >
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare