; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce vedem în weekend pe micile ecrane

25 February 2011

black swanEste cea mai importantă gală de premiere a anului şi are loc în acest weekend. Bine, la noi weekendul se va fi terminat când se va anunţa cel mai bun film al lui 2010 (luni, la 7 dimineaţa), dar nu disperaţi, fani ai filmelor! HBO, care transmite în direct şi nedublat ceremonia, va difuza marţi seară un rezumat înregistrat al galei. Oricum, până la Oscaruri, mai sunt câteva repere interesante în programele noastre tv:

fotbal mdaFotbal: Rapid – Unirea Urziceni, vineri, Antena 1, 20.30

Fotbalul revine pe micile noastre ecrane din acest weekend – la fotbalul Ligii I ne referim, căci fotbalul (adevărat) al Ligii Campionilor ne-a făcut deja cadou nişte meciuri frumoase. Rapid – Unirea contează pentru etapa a 19-a, iar giuleştenii n-ar trebui să aibă probleme în a câştiga meciul, ţinând cont de starea jalnică în care se află echipa din Urziceni.

.

PREBENCastelul din nori s-a sfărâmat, vineri, HBO, 22.00

Aceasta este a treia şi ultima parte a trilogiei „Millennium'. La începutul poveştii, Lisbeth Salander (minunata Noomi Rapace) se află în spital pentru a-şi reveni după atacul brutal la care a fost supusă la sfârşitul părţii anterioare. Poliţia aşteaptă vindecarea ei pentru a o aresta imediat, în contul a trei crime. Evident, Lisbeth nu e vinovată, dar pentru ca Mikael Blomkvist să o poată ajuta, fata ar trebui să accepte să-şi spună povestea.

.

The Hurt LockerThe Hurt Locker – Echipa de foc, vineri, Pro TV, 22.15

Este filmul care a învins anul trecut popularul „Avatar' al lui James Cameron în cursa pentru Oscar (gurile rele spun că nu merita totuşi trofeul, dar „Avatar' nici atât!). Jeremy Renner, într-un rol nominalizat la Oscar (el e nominalizat şi anul acesta, pentru „Oraşul'), este un genist din armata americană, detaşat în Irak, care îşi exasperează colegii cu modul lui absolut nebunesc de a lucra.

Goodbye AgainVă place Brahms?, sâmbătă, TVR Cultural, 14.00

Amatorii de filme clasice vor fi bucuroşi să revadă această ecranizare din 1961 a romanului lui Francoise Sagan. Sătură să fie înşelată de iubitul ei fustangiu (Yves Montand), Paula (Ingrid Bergman), o femeie trecută de prima tinereţe, se implică într-o relaţie cu un bărbat mult mai tânăr (Anthony Perkins, premiat la Cannes pentru rol). În zilele noastre, nimeni n-ar avea nimic de obiectat, dar atunci…

.

suflet ratacitSuflet rătăcit, sâmbătă, Acasă, 18.30

Nu doar Liga I revine pe micile noastre ecrane în acest weekend, ci şi… Danna Garcia! Acasă începe sâmbătă să difuzeze penultima telenovelă, „Bella calamidades', a frumoasei columbiene (ultima se numeşte „Alguien te mira'). Povestea sună un pic a Cenuşăreasa (evident, cam ca la toate telenovelele): după o copilărie marcată de lipsuri materiale şi de răutăţile mătuşii sale, Lola reuşeşte să cucerească inima celui mai râvnit burlac din sat (Segundo Cernadas). Restul sunt detalii J.

.

Love affairPoveste de dragoste, sâmbătă, Pro Cinema, 20.00

Al doilea film în care Annette Bening şi Warren Beatty, cuplu şi în viaţa de toate zilele (din 1992) joacă împreună. Un el şi o ea se îndrăgostesc nebuneşte unul de celălalt, deşi sunt amândoi implicaţi în alte relaţii. Pentru a-şi testa sentimentele, îşi dau întâlnire trei luni mai târziu. Acest remake după „An Affair to Remember' din 1957 o are în rol secundar pe Katharine Hepburn.

Land of JokesLand of Jokes, duminică, Pro TV, 20.45

Este o duminică importantă pentru fanii Pro TV. Revin din vacanţa de iarnă cele două emisiuni Divertis, Land of Jokes şi Serviciu Român de Comedie (ca şi „România, te iubesc', programată de la 18.00). Prima ispravă a celor de la Land of Jokes este că reuşesc să-l aducă în ţară – ceea ce n-au reuşit toate serviciile secrete – pe Omar Haissam. La rândul lor, cei de la SRC pleacă în inspecţie pe la vămile româneşti!

.

the departedCârtiţa, duminică, Pro TV, 22.45

Alt film care a câştigat Oscarul pentru cea mai bună peliculă, de data asta la ediţia din 2007. Remake regizat de Martin Scorsese după un film din Hong Kong din 2002, cu o distribuţie strălucită: Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Matt Damon. Un poliţist şi un mafiot se infiltează concomitent, fără să ştie unul de celălalt, în Poliţia din Boston şi în rândul mafiei de origine irlandeză. Urmările sunt sângeroase.

.

80th Academy Awards NYC Meet the Oscars OpeningPremiile Oscar 2011, duminică, HBO, 03.00

Cum se vor descurca James Franco şi Anne Hathaway în rolul (neaşteptat) de gazde ale Oscarurilor? Cum se vor îmbrăca frumoasele serii? Va fi „Discursul regelui' mai norocos decât „Reţeaua de socializare'? Care va fi surpriza serii (noi tot mai sperăm la surprize)? Sunt o mulţime de întrebări care ne umblă în cap şi la toate vom primi răspuns în noaptea de duminică spre luni. HBO difuzează direct ceremonia, dar a programat pentru marţi seară şi un rezumat al evenimentului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare