; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce vedem în weekend pe micile ecrane

11 February 2011

Că vă place sau nu Sfântul Valentin, protectorul pe care îndrăgostiţii din lumea întreagă îl sărbătoresc luni, în weekend acesta nu scăpaţi de el dacă daţi drumul la televizor. E plin de filme de dragoste peste tot, campanii şi ediţii speciale. Oricum ar fi, aveţi însă de unde alege: şi oferta de extra-dragoste este bogată!

.

Imperiul din Atlantic City, vineri, HBO, 20.00

Nu rataţi acest nou serial HBO! Este pe buzele tuturor dincolo de Ocean, mai ales de când – recent – producţia a luat 2 importante Globuri de Aur: unul pentru serial-dramă (a bătut mult lăudatul „Mad Men', ceea ce nu se mai întâmplase de câţiva ani!), celălalt pentru Steve Buscemi, actor principal într-o dramă. Pilotul acestui serial a fost regizat de însuşi Martin Scorsese, care este şi producătorul serialului, şi a costat o căruţă de bani. Povestea este plasată în anii 20, pe vremea gangsterilor. Încă o dată, nu-l rataţi!

Casino Royale, vineri, Antena 1, 20.20

Îndoielile fanilor lui James Bond din toată lumea că nou-venitul Daniel Craig (şi blond pe deasupra!) nu se va ridica la înălţimea rolului au fost spulberate de filmul de faţă, mare succes de box-office internaţional. Povestea îl surprinde pe agentul 007 oarecum la debut, înainte să devină Bond cel pe care îl ştim noi (fustangiu şi nepăsător). Bond se îndrăgosteşte zdravăn de o frumuseţe temperamentală (Eva Green), dar se arde rău. Şi uite-aşa încep aventurile sale…

Bărbaţi care urăsc femeile, vineri, HBO, 22.05

Mai e nevoie de vreo prezentare?! Lumea întreagă a fost cucerită de trilogia regretatului jurnalist suedez Stieg Larsson, care a murit înainte să-şi vadă cărţile devenind best-seller. Astă-seară, HBO difuzează ecranizarea nord-europeană a primei cărţi (şi cea mai reuşită, spun unii) din serie. Noomi Rapace în rolul enigmaticei Lisbeth Salander este perfectă şi va fi greu de depăşit, spunem noi, de Rooney Mara, cea care va interpreta acelaşi rol în versiunea americană ce se pregăteşte acum la Hollywood.

Fructul oprit, sâmbătă, Acasă, 19.30

Încă o telenovelă cu Maite Perroni, care are destul de mulţi fani la noi în ţară (la urma urmei, a făcut parte din RBD!!! J), a ajuns la sfârşit. Riscăm şi vă spunem că Lucrecia şi Julian vor rămâne împreună, iar nenorocitul de Carmelo va primi ceea ce merita. Pe de altă parte, nu v-am stricat surpriza, nu? La urma urmei, e o telenovelă ca la carte, deci are un final fericit!

Love Story, sâmbătă, Acasă, 20.30

Ce spuneam în şapou de Sf. Valentin?!! Poftiţi dovada – Acasă difuzează „Love Story', una dintre cele mai frumoase (şi triste) filme de dragoste din toate timpurile. Protagoniştii, frumoşi, tineri şi adorabili, el Ryan ONeal, ea Ali MacGraw, se întâlnesc, se îndrăgostesc, se iubesc… dar nu trăiesc până la adânci bătrâneţi. Dacă vreţi să-l revedeţi, iată un sfat dezinteresat: ţineţi şerveţelele la îndemână!

Dănutz srl, duminică, TVR 1, 16.00

Ediţieeee specialăăăăă! Da, Dan Bittman a pregătit pentru telespectatorii săi fideli o ediţie specială, dedicată îndrăgostiţilor. Melodii de dragoste celebre, mai vechi sau mai noi, vor fi cântate în platou de diverşi invitaţi. Holograf se numără printre ei, dar şi Smiley, Ilie Micolov şi Ducu Bertzi, care ştiu şi ei ceva despre cum să sensibilizezi inima supuşilor lui Cupidon.

Alice în Ţara Minunilor, duminică, HBO, 20.00

Da, filmul acesta ar merita văzut 3D, la cinematograf, căci pelicula lui Tim Burton este o simfonie superbă de culori. Însă, merită atenţia dvs. şi acasă, în faţa propriului televizor. Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway şi Helena Bonham Carter apar în rolurile principale în această cea mai nouă variantă a poveştii lui Lewis Carroll. Film cu trei nominalizări la Oscar, pentru costume, scenografie şi efecte speciale vizuale.

Nord şi Sud, duminică, Romantica, 22.00

Astă-seară începe la Romantica un serial clasic, foarte popular acum nişte ani, când număram canalele TV pe degetele de la o singură mână. O poveste complicată, plasată în timpul Războiului Civil American, despre familiile a doi ofiţeri prieteni, pe care războiul îi aruncă de părţi diferite ale baricadei. Încă un motiv să revedeţi această miniserie: regretatul Patrick Swazye (încă nu jucase în „Dirty Dancing') are rol principal.

Wikileaks: Războaie, minciuni şi casete video, Discovery, 22.00

De la înfiinţarea site-ului până la acuzaţiile de conspiraţie, documentarul urmăreşte povestea lui Julian Assange, fondatorul website-ului, devenit “Inamicul numărul 1” al Pentagonului. El acordă interviuri în exclusivitate, discutând despre motivele care au stat la baza înfiinţării Wikileaks.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare