; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce vedem în acest weekend pe micile ecrane

18 February 2011

iron man ta na na namCum vremea nu prea dă semne de încălzire în acest weekend, ne păstrăm energia pentru la primăvară, ne relaxăm şi deschidem televizorul, pentru că avem câteva programe foarte bune în zilele ce urmează: o nouă emisiune în care se caută talente, continuarea trilogiei Millenium', filme de Oscar şi documentare excelente. Vizionare plăcută!

romanii talentRomânii au talent, vineri, PRO TV, 20.30

Începe cel mai aşteptat show al anului, care îi transformă pe oamenii obişnuiţi în staruri veritabile. Cei mai dezinhibaţi români vin să-şi arate talentele, în speranta că vor reuşi să impresioneze juriul şi ţara întreagă şi că vor câştiga premiul de 120.000 de euro. Juriul format din Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre a avut misiunea de a selecta, dintr-o mulţime de talente, pe cele mai deosebite. Smiley şi Pavel Bartos au fost tot timpul în culise, alături de concurenţi.

The Girl Who Played with FireFata care s-a jucat cu focul, Vineri, HBO, 22.00

În cea de-a doua parte a trilogiei „Millennium', acţiunea se concentrează pe personajul Lisbeth Salander (Noomi Rapace). Ea află de o anchetă jurnalistică pe care celebrul ziarist Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) şi un tânăr colaborator al revistei Millennium o pregătesc. Aceasta vizează traficul de carne vie din Suedia, în care sunt implicate şi persoane importante. Acuzată de trei crime (unul dintre cei ucişi fiind colaboratorul revistei), Lisbeth este forţată să se ascundă, în timp ce Mikael încearcă să-i dovedească nevinovăţia.

The ReaderCititorul, vineri, TVR 1, 23.10

Bazat pe best-seller-ul lui Bernhard Schlink, pelicula îl prezintă pe Michael Berg (Ralph Fiennes), un bărbat de vârstă mijlocie, rece şi retras. Acţiunea filmului se întoarce în timp, în Berlinul anilor 1950, unde adolescentul Michael (interpretat acum de David Kross) o cunoaşte pe Hanna (Kate Winslet), o femeie de 30 de ani. Cei doi se aruncă într-o relaţie tumultuoasă, însă, la un moment dat, femeia dispare. Opt ani mai târziu, când Michael este student la Drept, asistă la un process în care sunt judecaţi foştii gardieni din lagărele naziste şi, unul dintre aceştia, este Hanna. Kate Winslet a primit, între altele, pentru acest rol, un Oscar, un premiu BAFTA, un Critics Choice Award şi un Glob de Aur. Filmul a avut alte trei nominalizări la Oscar.

top gunTop Gun, sâmbătă, PRO TV, 15.00

În filmul care l-a făcut celebru, Tom Cruise este Maverick, un pilot care zboară din instict, fără să respecte regulile. El este trimis la Miramar Naval Air Station pentru antrenament. Aici, el începe o idilă cu Charlie (Kelly McGillis), instructor la baza aviatică. În rolul unui pilot rival, Val Kilmer. Filmul a fost răsplătit cu un premiu Oscar pentru cântecul „Take My Breath Away' şi a primit alte trei nominalizări.

iron man 2Iron Man – Omul de oţel, sâmbătă, PRO TV, 20.30

Tony Stark (Robert Downey Jr.), un industriaş foarte înstărit, filantrop şi, totodată, un geniu al ingineriei, suferă un accident în urma căruia decide să îşi confecţioneze un costum blindat. Acesta nu îi conferă numai siguranţă, ci şi puteri nemaiîntâlnite la ceilalţi pământeni, fapt ce-l transformă pe Tony într-un supererou. Când este răpit şi forţat să construiască un costum asemănător, el decide să se folosească de această tehnologie pentru a duce o luptă împotriva tuturor nedreptăţilor care au pus stăpânire pe planetă. Între altele, pelicula a fost nominalizată la Oscar pentru sunet şi efecte vizuale, la Grammy şi BAFTA.

rememberAminteste-ti de mine, sâmbătă, HBO, 21.00

Tyler Hawkins (Robert Pattinson) are o relaţie rece cu tatăl lui, după sinuciderea fratelui său. Ally (Emilie de Ravin) trăieşte viaţa la maximum, până în ziua în care asistă cu groază la uciderea mamei sale. Cele două drame îi apropie pe tineri, care încep o poveste de dragoste. Robert Pattinson (protagonistul din saga Amurg') a primit un trofeu la Teen Choice Awards pentru rolul din acest film.

Lawrence of ArabiaLawrence al Arabiei, duminică, Pro Cinema, 16.45

În Primul Război Mondial, un ofiţer britanic, T. E. Lawrence (Peter O’Toole), se împrieteneşte cu căpetenia unui trib arab aflat în conflict cu turcii. În scurt timp, el devine artizanul principal al luptei arabilor cu inamicii lor. Prin câteva manevre tactice, atacă punctul strategic al acestora şi, în urma victoriei, devine un zeu printre arabi.  Regizorul David Lean a dorit la început ca Albert Finney să interpreteze rolul principal. Şi Marlon Brando a fost luat în considerare pentru acelaşi rol. În 1963, filmul a câştigat cinci premii Oscar, pentru cele mai bune decoruri, cea mai bună imagine, cea mai bună regie, cea mai bună muzică şi cel mai bun sunet. Peter O’Toole a fost nominalizat la Oscar la categoria cel mai bun actor în rol principal, iar Omar Sharif pentru cel mai bun actor în rol secundar. În această după-amiază, urmăriţi prima parte.

500500 de zile cu Summer, duminică, HBO, 20.00

Tom (Joseph Gordon-Levitt, nominalizat la Globul de Aur pentru rol), un romantic incurabil, scrie texte pentru felicitări şi are aspiraţii mai mari decât slujba actuală. El crede că a găsit dragostea adevărată atunci când o întâlneşte, la locul de muncă, pe Summer (Zooey Deschanel). Povestea dintre Tom şi Summer se desfăşoară pe parcursul a 500 de zile, neprezentate în ordine cronologică, iar totul este relatat din perspectiva lui Tom. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film.

guideGhid de calatorie in cosmos: Jupiter, duminică, Nat. Geographic, 20.00

Pe Jupiter, totul e supradimensionat. Planeta este un gigant mai mare decât toate celelalte planete din sistemul solar la un loc. Radiaţiile provenite de la particulele încărcate cu energie din jurul planetei sunt suficiente pentru a ucide, iar temperatura şi presiunea din atmosfera planetei pot zdrobi o maşină mică, reducând-o la dimensiunea unei cutii de conservă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare