; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce vedem în weekend la televizor

26 November 2010

Este ultimul weekend cald, zic meteorologii. Dar dacă nu plecaţi totuşi din faţa televizoarelor, n-o să vă plictisiţi. Vineri e „Dansez pentru tine', sâmbătă începe emisiunea lui Mircea Radu, duminică puteţi alege între Daniel Day-Lewis sau fotbal.

.

.

.

.

1. Naufragiatul, vineri, Pro Cinema, 20.00

Era inevitabil: Tom Hanks a fost nominalizat la Oscar pentru rolul principal din această dramă care aduce a „Robinson Crusoe', unul plasat în zilele noastre. De ce inevitabil? Pentru că actorul a slăbit nişte kilograme zdravene ca să arate diferenţa, în timp, dintre Chuck – omul civilizat care ajunge pe insulă şi Chuck – expertul în supravieţuire care o părăseşte. Singurul defect (minor) al filmului e că… e cam lung.

.

2. Dansez pentru tine, vineri, Pro TV, 20.30

Este ultima întâlnire cu grandiosul show înainte de finala de miercuri, 1 Decembrie. Astă-seară, se înfruntă ultimele trei perechi rămase în concurs, Adela Popescu, Paula Seling şi Octavian Strunilă. Pe lângă probele de folclor internaţional şi twist, concurenţii vor dansa şi… la bară – cu siguranţă vom vedea ceva momente fierbinţi. Dana Rogoz şi Matteo vor dansa şi ei, în afara concursului.

.

3. Poveste trăsnită de Crăciun, vineri, Prima, 20.30

În sfârşit, în sfârşit! Cei cărora le era dor de atmosfera de Crăciun se pot delecta cu un film de sezon (deşi afară numai iarnă nu e). Povestea este o variaţiune pe tema „Colindei de Crăciun' a lui Charles Dickens, iar farmecul îl aduce Bill Murray, care interpretează rolul principal.

.

.

4. Rugby: România – Uruguay, sâmbătă, GSPTV, 17.00

Ok, nu sunteţi fani ai rugby-ului. Dar fani ai României trebuie să fiţi, nu? Şi, în paranteză fie spus, rugby-iştii sunt mai cool decât fotbaliştii. Meciul de azi este esenţial pentru calificarea reprezentativei noastre la Campionatul Mondial din 2011 (care se va desfăşura în Noua Zeelandă). În partida tur, de la Montevideo, scorul a fost egal, 21-21. Hai, România!!!!!!!!!!

.

.

5. Indiana Jones şi regatul craniului de cristal, sâmbătă, Pro TV, 20.30

Filmul acesta – deşi n-a fost aşa un succes uriaş (criticii au strâmbat din nas, par exemple) – vă garantează vreo două ore şi ceva de distracţie cinstită în faţa televizorului. Că vă place seria originală sau pălăria personajului vă trezeşte amintiri din copilărie, că sunteţi fani Shia LaBeouf sau Cate Blanchett, este o alegere foarte bună pentru o sâmbătă seară când staţi acasă.

.

.

.

6. Flashdance, sâmbătă, Acasă, 20.30

Dacă vă plac filmele cu dansatori, uitaţi-vă atunci la această peliculă din 1983. Povestea n-are nimic original, scenariu n-o să vă uimească cu replici superinteligente, dar plăcerea cu care dansează protagonista (Jennifer Beals, dublată totuşi pe ici, pe colo) este contagioasă. Iar coloana sonoră este demenţială (cântecul „Flashdance… What a Feeling' a luat Oscarul).

.

7. ÎnTrecerea anilor, sâmbătă, TVR 1, 21.10

Aşteptarea s-a terminat. A fost greu, am rezistat Dumnezeu ştie cum, dar gata. Se întâmplă: Mircea Radu revine pe micile noastre ecrane, la TVR 1, cu un show de divertisment de mare amploare, cu care speră să câştige din nou culmile audienţei. Personalităţi reprezentând decade diferite se înfruntă într-un duel peste ani, cu muzică, amintiri şi momente de divertisment. În prima ediţie, Luminiţa Dobrescu şi Helmut Duckadam sunt invitaţii.

.

.

8. Galatasaray – Beşiktaş, duminică, Digi Sport, 19.00
La o lună de la revenirea „Regelui' Gică Hagi pe banca clubului Galatasaray Istanbul, situaţia nu e prea roz pentru fostul mare fotbalist. Hagi a câştigat doar două dintre cele şase meciuri de până acum şi se află abia pe locul 10 în prima ligă din Turcia. Elevii săi dau piept acum cu marii rivali de la Beşiktaş Istanbul, care traversează propria perioadă nefastă în campionat, deşi stau mai bine decât Galata: sunt pe locul 6.

.

.

9. Cu toţii sunt bine, duminică, HBO, 20.00

Premiera săptămânii la HBO îl are în rolul principal pe Robert de Niro. Şi cu asta v-am dat cel mai tare argument, nu? Dar să nu ne oprim aici: distribuţia le mai cuprinde pe Drew Barrymore şi Kate Beckinsale, iar pelicula a fost nominalizată la Globul de Aur pentru cântecul „(I Want to) Come Home' al lui Paul McCartney. Decizia vă aparţine.

.

.

10. Fantoma mea iubită, duminică, Acasă, 20.30

Probabil nu e o surpriză pentru nimeni, dar dacă vă uitaţi la acest film veţi plânge. Să nu spuneţi că nu v-am zis. Veţi plânge o dată pentru ce se întâmplă în poveste, veţi plânge a doua oară pentru că Patrick Swayze, un bărbat aşa drăguţ, a avut un sfârşit atât de trist (actorul a murit de cancer în septembrie anul trecut). Noroc însă cu Whoopi Goldberg, care face un rol demenţial (răsplătit cu Oscar).

.

.

11. Steaua Bucureşti – CFR Cluj, duminică, Digi Sport, 21.00
Derby-ul dintre echipa din Ghencea şi campioana en-titre e deja în umbra mutărilor făcute de ambele cluburi în ultimul timp. La stelişti a revenit „fiul risipitor' Mihai Stoica, pe postul de manager general, în vreme ce clujenii l-au dat afară pe tehnicianul Sorin Cârţu, după doar 72 de zile pe banca CFR. În campionat, Cristi Tănase (foto) şi compania sunt la doar două puncte deasupra clujenilor, pe locul şapte.

.

12. Ultimul mohican, duminică, TVR 1, 21.10

Ah, Daniel Day-Lewis! Felul cum se dedică şi se pierde în rolurile sale, puţine şi bune! Această versiune a celebrului roman omonim al lui James Fenimore Cooper nu prea respectă cartea, dar nu s-a supărat nimeni. Daniel Day-Lewis este albul crescut de ultimul indian din tribul mohicanilor şi pătimeşte multe pentru că se îndrăgosteşte de fiica unui general. Totul, în secolul al XVIII-lea, în America de Nord. Bonus: coloana sonoră e superbă!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare