; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ia ma acasa de Craciun cu Arsinel

Ce vedem de Crăciun la… TVR 2

24 December 2013

Crăciunul 2013 aduce la TVR 2 vine cu filme, documentare, spectacole şi concerte, transmisiuni şi ediţii speciale care să aducă în casele tuturor o atmosferă încărcată de magia Sărbătorilor de iarnă.

Din programul TVR 2 nu vor lipsi transmisiunile speciale de Crăciun în direct de la Vatican: Vigilia di Natale în noaptea de Ajun şi Urbi et orbi, mesajul Suveranului Pontif în prima zi de Crăciun.

Marţi, 24 decembrie, de la ora 18.30Concerte de colinde americaneOrchestra şi Corul Tabernacle. Dirijor Mack Wilberg, invitaţi speciali: KINGS SINGERS.  Vocile de aur ale Marii Britanii, ansamblul Kings Singers, bucură publicul din întreaga lume fiind prezenţi în peste 100 de concerte anual. Alături de Orchestra şi Corul Tabernacle din Salt Lake City, au încântat publicul din America cu un concert special de colinde. Rise Up, Shepherd, and Follow!', Little Drummer Boy' şi Jingle Bells' sunt doar câteva dintre minunatele miniaturi muzicale interpretate de cei patru muzicieni.

 Iuliana Marciuc

Marţi, 24 decembrie, de la ora 20.10, ediţie specială de „Destine can filme'- Iuliana Marciuc va aduce magia Crăciunului în studioul Destine ca-n filme', unde fiecare dintre invitaţi va primi cadoul potrivit pentru sufletul lor.

 Colinde interpretate de Natalie Cole

Marţi, 24 decembrie, de la ora 22.00 Colinde interpretate de Natalie Cole. Seria concertelor de colinde americane interpretate de orchestra şi corul Tabernacle din Salt Lake City continuă având-o ca invitată specială pe Natalie Cole. Deţinătoare a nenumarate trofee Grammy Award, una dintre cele mai iubite voci ale Americii, Natalie Cole va interpreta câteva dintre cele mai iubite colinde americane.

 Papa Francisc

Transmisiuni speciale – în direct-  de la Vatican. În Ajunul Crăciunului (marţi, 24 decembrie), de la ora 22.30, emisiunea Credo îi dedică o ediție specială sărbătorii Naşterii Domnului. Cu acest prilej, telespectatorii vor putea urmări în transmisiune directă Vigilia di Natale şi Liturghia pe care Sanctitatea Sa, Papa Francisc le oficiază în Basilica Sfântului Petru de la Vatican.

În ziua de Crăciun, la ora 13.00, sub acelaşi generic, TVR 2 va transmite în direct din Piața San Pietro de la Vatican ceremonia Urbi et Orbi – mesajul şi binecuvântarea Papei adresate „Cetăţii şi Lumii'.

 Ia-ma acasa de Craciun cu Arsinel

Miercuri, 25 decembrie, de la ora 15.10, ediţie specială „Ia-mă acasă de Crăciun!' a campaniei cu acelaşi nume –  de sensibilizare a românilor, pentru a oferi copiilor aflaţi în instituţiile de ocrotire socială Sărbători de iarnă alături de familiile lor. Ediţia va avea ca invitaţi o parte dintre cei care s-au implicat în această campanie: autorităţi, persoane publice, personalităţi, dar şi oameni obişnuiţi – o parte a celor care vor accepta să vorbească despre cum putem oferi căldura unui cămin şi a unei familii acestor copii. Dintre aceştia îi menţionăm pe Liana Stanciu, Irina Păcurariu, Iuliana Marciuc, Gelu Voicu, Sonia Argint Ionescu. Momentele artistice vor fi susţinute de Alexandru Arşinel şi Adrian Enache.

 colinde

Miercuri, 25 decembrie, de la ora 22.00 Colinde americane cu Jane Seymour. Seria concertelor de colinde americane interpretate de orchestra şi corul Tabernacle din Salt Lake City continuă având-o ca invitată specială pe cunoscuta actriţă Jane Seymour. Ei vor celebra Crăciunul împreună cu un public spectator de peste 10.000 de oameni, într-un decor de poveste – o scenă uriaşă decorată cu sute de lumini şi o scenografie impresionantă (turnuri  de castel, vitralii şi brazi împodobiţi).

 In tara Minunilor de Craciun

Joi, 26 decembrie, de la ora 15.10 – Dana şi Florin de la Hi-Q vor fi gazdele unei ediţii speciale „În ţara minunilor', în care atmosfera de sărbătoare, muzica, voia bună şi surprizele de Crăciun vor fi aduse de invitaţi precum: Smiley, Bosquito, corul Meloston, soprana Olga Caia, tenorul Andrei Bălăceanu, gaşca Zurli.

Joi, 26 decembrie, de la ora 22.00 Colinde interpretate de Sissel. Seria concertelor de colinde americane interpretate de orchestra şi corul Tabernacle din Salt Lake City continuă având-o ca invitată specială pe interpreta Sissel. Chiar dacă Celine Dion este autoarea celebrului single multipremiat din fimul Titanic, vocea care însoţeşte coloana sonoră a acestei mega producţii aparţine, de fapt, norvegienei Sissel, care s-a alăturat Orchestrei şi Corului Tabernacle din Salt Lake City pentru a bucura inimile miilor de spectatori cu o serie de colinde tradiţionale norvegiene şi americane.

 Roxana Badescu-Impreuna de Craciun

Vineri, 27 decembrie, de la ora11.10 (prima parte) şi duminică, 29 decembrie, de la ora 16.00 (partea a doua) – spectacolul folcloric Împreună de Crăciun. Prezintă Roxana Bădescu. Cântece şi colinde, jocuri şi voie bună, preparate tradiţionale, brazi frumos împodobiţi, lumini feerice, toate acestea într-un cadru superb, curtea interioară a Hanului Manuc, vor fi „ingredientele' unui Crăciun de poveste,  pe care îl vom petrece împreună pe TVR 2.  Invitaţi, printre alţii: Sofia Vicoveanca, Mioara Velicu, Margareta Clipa, Leontina Pop, Floarea Calotă, Gheorghe Turda.

Sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 15.30Drumul SuccesuluiEma Pendiuc şi echipa emisiunii au străbătut sute de kilometri până la Chişcăreni, un sătuc pitoresc din Republica Moldova, în curtea casei părinteşti a îndrăgitului interpret de muzică populară, Ion Paladi. Este o ediţie specială de sărbatori ce va aduce colinde româneşti de la Chişcăreni şi Chişinău.

Cât despre filme, TVR 2 a programat următoarele pelicule:

[Not a valid template]

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare