; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce trebuie să știți despre filmele din seria „Detectivul Gourmet”, de la DIVA

Ce trebuie să știți despre filmele din seria „Detectivul Gourmet”, de la DIVA

05 August 2020

Din 3 august, Diva ne propune în fiecare luni seară un gen insolit de anchete, în seria „Detectivul Gourmet'. Eroii lor, un rafinat consultant culinar și o detectivă ambițioasă, investighează crime petrecute în restaurantele exclusiviste din San Francisco.

Plasate pe o scenă a crimei atipică și luxos decorată, cele patru filme din seria „Detectivul gourmet' – „Detectivul Gourmet' (3 august), „Detectivul Gourmet: Crimă la patru stele' (10 august), „Detectivul Gourmet: Bucătar cu ghinion' (17 august) și „Detectivul Gourmet: Festin mortal' (24 august) – se anunță incitante. Protagoniștii lor, Henry Ross (Dylan Neal), un consultant culinar reputat în lumea gastronomiei din orașul său natal, San Francisco, și Maggie Price (Brooke Burns), o detectivă ambițioasă care se străduiește să fie și o mamă singură de nota zece, fac echipă pentru a rezolva cazuri complicate.

Detectivi, picanterii și cuțite

Nu prea departe de metodele celebrilor Sherlock Holmes și Hercule Poirot, Henry Ross își folosește cunoștințele în materie de gastronomie pentru a dezlega mistere. El are un blog culinar, caută mereu ingrediente noi și este prieten cu patronii restaurantelor de cinci stele din orașul său, pe care îi ajută să rezolve incidentele petrecute pe „teritoriul' lor.

Pe parcursul poveștii, Henry și partenera lui, Maggie, sunt chemați să elucideze cazul unui reporter ucis la o conferință pe teme de gastronomie chiar înainte de-a face un anunț compromițător, rivalitatea acerbă dintre doi patroni de restaurant, asasinarea unei persoane chiar în fața unui mare local sau bănuielile unui patron de restaurant care se consideră sabotat.

Ingredientele unui serial gustos

Inspirate de seria de romane a lui Peter King, filmele din seria „Detectivul Gourmet' au câteva ingrediente esențiale pentru savoare: umor, ritm și suspans. Anchetele lui Henry și Maggie nu le aduc doar deducții despre o crimă sau alta, ci și mici revelații legate de persoanele pe care credeau că le cunosc, plus o solidaritate care îi transformă într-o echipă imbatabilă, comparată de unele voci cu eroii serialului „Castle'.

Nu în ultimul rând, serialul a fost lăudat pentru comunicarea reușită dintre protagoniști. Născut în Richmond Hill, Ontario, Dylan Neal are o experiență consistentă în materie de seriale, jucând în „Vânătoarea de comori', „Ele spionează', „Sabrina, vrăjitoarea adolescentă', „CSI: Miami', „CSI: Crime și investigații' și „Cititorii de oase', dar și în popularele „Fifty Shades of Grey' (2015) și „Cincizeci de umbre descătușate' (2018).

Pe actrița americană Brooke Burns am văzut-o, de asemenea, în numeroase filme și producții pentru televiziune, de la „Conan aventurierul' la „Ally McBeal', „Baywatch', „Shallow Hal', „CSI: Miami' sau „Melrose Place'.

Riscurile gastronomiei

Într-un episod filmat în bucătărie, lui Dylan Neal i-a luat părul foc. Actorul e însă familiarizat cu decorurile de acest gen – în 2018 a jucat în comedia romantică „Brioșe cu dragoste', în care interpreta rolul lui Eric, un om de afaceri îndrăgostit de proprietara unei cofetării mobile.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare