; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Brave new world

Ce trebuie să știi despre noul serial SF de la Netflix, „Minunata lume nouă”

03 March 2021

Noul serial cu nouă episoade disponibil pe Netflix din 1 martie descrie lumea utopică din Noua Londră, care beneficiază de tehnologie avansată, clădiri sofisticate și de o atmosferă paradisiacă, iar locuitorii săi par să nu ducă lipsă de nimic. Sosirea în ținut a lui John the Savage (Alden Ehrenreich), un străin răzvrătit, pune totul sub semnul întrebării, iar locuitorii încep să se întrebe ce ascunde societatea lor perfectă. 

 

Publicat în 1932, celebrul roman omonim al scriitorului Aldous Huxley, care a inspirat serialul, descria o societate în care cetățenii sunt controlați și manipulați în fiecare moment, iar sub minciuna frumoasă a vieții lor se ascund planuri diabolice de manipulare genetică și transformare a rasei umane. Această societate artificială, în care individul e anulat, colectivitatea triumfă, cărțile sunt arse, iar regulile sunt impuse de un dictator, a fost asemănată cu distopiile orwelliene. 

Cu o distribuție excelentă (alături de Alden Ehrenreich, cunoscut din „Ave, Cezar!' și „Solo: O poveste Star Wars', îi vom vedea pe Demi Moore, Jessica Brown Findlay, Harry Lloyd, John Hannah, Kylie Bunbury, Nina Sosanya, Joseph Morgan și Sen Mitsuji), serialul vorbește, ca și cartea lui Huxley, despre o lume morbidă, mascată sub cele mai frumoase aparențe, ale cărei reguli sunt: „Fără intimitate', „Fără familie', „Fără monogamie' și în care se susține că „Toată lumea e fericită'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare