Homepage  / Vedete româneşti

Ce studii are Irina Fodor, prezentatoarea „America Express”, și unde a lucrat înainte să devină cunoscută

Ce studii are Irina Fodor, prezentatoarea „America Express”, și unde a lucrat înainte să devină cunoscută
14

de Redactia Tvmania,

Irina Fodor este prezentatoarea de la Antena 1 pe care o vedem în prime time de câțiva ani buni, la două emisiuni de mare audiență ale postului, „Chefi la cuțite„ și „America Express”. Dar ce studii are soția lui Răzvan Fodor și cu ce se ocupa înainte să devină cunoscută.

Irina Fodor a devenit vedetă de prime-time odată cu plecarea Ginei Pistol din emisiunile pe care le prezenta la Antena 1, „Chefi la cuțite” și „Asia Express”. Irina a fost de fiecare dată prima opțiune pânâ când, iată, a devenit vioara întâi la cârma celor două show-uri de mare audiență.

Irina Fodor, studii și cariera în televiziune

Irina Fodor a absolvit Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, din Buzău, orașul ei natal, și Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității București.

Înainte de a lucra la Antena 1, Irina Fodor are o lungă poveste de dragoste și de colaborare cu trustul rival, MediaPro, pentru că acolo a fost primul ei loc de muncă. Puțini își mai amintesc că soția lui Răzvan Fodor a fost reporter la Acasă TV, mergea pe teren și făcea interviuri pentru emisiunea „Poveștiri adevărate”.

Irina Fodor s-a angajat imediat după facultate, este reporter de la varsta de 19 ani, iar din anul 2012 s-a alaturat echipei de la Poveștiri, de la Acasă TV. Dezinvoltura, carisma și pasiunea pentru televiziune au propulsat-o, repede, „pe sticlă”. Pe 24 martie 2014, Irina a devenit co-prezentatoare, alături de Cabral, la emisiunea „Poveștiri de noapte”, de la Acasă TV. A urmat colaborarea ca reporter la emisiunea „La Măruță” (PRO TV), a fost co-prezentatoare la „Vocea României“ și reporter la „Românii au talent”, iar în 2021 a semnat cu Antena 1, unde a prezentat „Chefi la cuțite”, „Chefi fără limite” și „America Express”.

Iată cum își descria Irina Fodor parcursul profesional, într-un interviu pentru OK! Magazine. „Mi-am dorit mult să o iau pe drumul ăsta. Ai mei m-au încurajat să dau la Facultatea de Litere, eu am fost tot timpul bună pe zona filologică. Am venit la Bucureşti, am dat examenul la Litere, dar în paralel, fără să ştie ei, am dat şi examenul la Jurnalism. Şi când am aflat că am intrat şi la buget la Jurnalism, le-am zis alor mei că asta aleg.

Încă din al doilea an de facultate am făcut practică la Antena, la GSP pe vremea aceea, canalul de sport, apoi mi-am dat licenţa şi m-am angajat la Acasă, la Poveştiri, unde am făcut mai întâi reporterie clasică pe teren, apoi am trecut la interviurile live, o etapă care m-a format. Ulterior, am prezentat cu Cabral Poveştiri de noapte. M-am mutat în redacţia emisiunii lui Măruţă, unde am făcut reporterie de mai multe tipuri. Apoi am conceput împreună cu o colegă de-ale mele un format, Inspiraţia de weekend, care a şi fost la ProTV un sezon. Au urmat doi ani în care am fost co-host la Vocea României, lucrând în paralel şi în spate ca reporter pentru Românii au talent. Iar apoi a venit propunerea pentru Chefi la cuţite. Cam acesta a fost parcursul, o perioadă care se întinde pe 13 ani”, a povestit Irina pentru revista OK!.

Irina Fodor și Cabral, în 2014Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Răzvan și Irina Fodor, căsătoriți din 2010: „Irina a venit în momentul potrivit”

Irina (35 de ani) și Răzvan Fodor (48 de ani) sunt căsătoriți din 2010 și sunt împreună din 2007. Au împreună o fiică minunată, pe Diana, în vârstă de 12 ani.

„Erau 4 ani de zile de când tot căutam. Aveam gașca mea de gagici, pe care le toleram într-un alt sens lângă mine, pentru alte lucruri și eram foarte mulțumit din punctul ăsta de vedere. Dar nu, să-mi intri în viață și să rămâi la mine peste noapte, era foarte greu. Irina a venit în momentul potrivit. Cred că trebuia ea să crească, d-aia nu a apărut mai devreme”, a povestit Răzvan Fodor, în cadrul podcastului găzduit de Mihai Morar.

„E femeia pe care mi-am dorit-o. E familia pe care mi-am dorit-o. Mă uit în ochii ei și îi spun că o iubesc. Și sunt al dracu’ de fericit, pentru că știu că sunt extrem de sincer când spun treaba asta. Ea mi-a făcut tot. Dar tocmai pentru asta, eu îi sunt recunoscător, sunt un soț bun, sunt un tată bun. Pentru mine familia e absolut tot și eu nu am nicio șansă să derapez în relația asta, în vreun fel.

Am avut cea mai mișto viață de adolescent, din punctul meu de vedere, și m-am distrat, dar acum mă distrez acum cu familia… Viața merge în continuare, avem aceeași gașcă, când văd că nimic nu se schimbă și nu s-a schimbat de când am familie, că în continuare putem să ne distrăm, e foarte frumos. Să te distrezi ca pe vremuri, dar să vezi și o mogâldeață lângă tine și o femeie care îți zâmbește. O iubesc, cum să n-o iubesc?”, a mai declarat Răzvan Fodor la podcastul lui Mihai Morar. 

Citește și: Irina Fodor, despre cele mai periculoase experiențe de la America Express. „Trebuia să fim tot timpul cu ochii în patru”

Citește și: Irina Fodor s-a întors de la America Express 2024! Cum a fost reîntâlnirea cu Răzvan Fodor și fiica lor

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton