; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Ce știm până acum despre sezonul 2 al serialul Bridgerton de la Netflix

Ce știm până acum despre sezonul 2 al serialul „Bridgerton” de la Netflix

15 June 2021

Recent, un top realizat de site-ul Insider, care a folosit date furnizate de platforma Netflix, a arătat negru pe alb ceea ce știam deja cu toții: primul sezon „Bridgerton' a fost un succes total. Primul proiect al celebrei producătoare Shonda Rhimes („Anatomia lui Grey') pentru Netflix a devenit cel mai urmărit titlu original al platformei de streaming.

Era, așadar, de la sine înțeles că va urma un alt sezon (și nu doar unul!), dar fiind că seria de cărți omonimă din care se inspiră povestea, scrisă de Julia Quinn, absolventă de Istoria artei la Harvard, are opt volume, fiecare dedicat unui alt membru al familiei aristocrate Bridgerton. Iată de ce știe, deocamdată, despre sezonul 2 al producției, aflat acum în lucru.

 

Care este intriga sezonului 2 

 

Povestea creată de Chris Van Dusen (care a colaborat cu Shonda Rhimes la „Anatomia lui Grey' și „Scandal') este plasată în perioada Regenței, la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Dacă primul volum („Eu și ducele') este centrat pe debutul în societate al lui Daphne (Phoebe Dynevor), cea mai mare dintre fiicele familiei aristocrate Bridgerton, cu opt copii (botezați în ordine alfabetică: Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory și Hyacinth) și povestea ei de dragoste cu Ducele de Hastings (Regé-Jean Page), cel de-al doilea are alt personaj în prim-plan.

Al doilea sezon al serialului va adapta acțiunea celui de-al doilea volum al seriei, „Vicontele care mă iubea', ce îl urmărește pe Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey, foto centru dreapta), fratele mai mare al lui Daphne, care își ajută fratele să își găsească aleasa perfectă.

Absența Ducelui

NETFLIX © 2020

 

Cea mai mare problemă a producătorilor este absența din continuare a Ducelui de Hastings, jucat de actorul britanic Regé-Jean Page. Devenit brusc celebru cu acest rol, Page a anunțat acum câteva luni nu va mai reveni în sezonul doi.

Potrivit The Hollywood Reporter, Page (31 de ani) a avut un contract de un an pentru a-l juca pe Simon, dar, după succesul uluitor al producției, i s-a oferit revină ca guest-star în trei până la cinci episoade din sezonul doi – contra sumei de 50.000 de dolari pe episod – dar actorul a refuzat, motivând că vrea să se concentreze pe cariera lui cinematografică în plină ascensiune (zvonurile sugerează chiar că ar putea fi următorul Agent 007).

Anunțul a rupt inimile fanilor, dar actrița Phoebe Dynevor a dat asigurări că lipsa actorului nu înseamnă că amorezii s-au despărțit în poveste.

„Cu siguranță, numele lui va fi menționat foarte mult. Cred că vom vedea copilul celor doi', a declarat recent Phoebe Dynevor pentru The Wrap. „Și ne vom concentra mai mult pe relația ei cu familia Bridgerton'.

Distribuția noului sezon

 

Daphne (Phoebe Dynevor) și Simon Basset (Regé-Jean Page) nu vor mai fi personajele principale ale sezonului 2, acum că problemele dintre ei s-au rezolvat, iar ei trăiesc fericiți la Castelul Clyvedon.

Dynevor se va întoarce la rolul lui Daphne ca personaj secundar în povestea de dragoste a fratelui ei mai mare, Anthony Bridgerton (jucat de Jonathan Bailey), care este protagonistul celui de-al doilea sezon.

Actrița Simone Ashley, cunoscută din seria „Sex Education' tot de la Netflix, o va juca pe Kate Sharma (Sheffield, în romane), cea de care Anthony este cu adevărat interesat și îndrăgostit. Kate, nou-venită la Londra, este o femeie inteligentă și încăpățânată care „nu suportă proștii – iar aici îl include și pe Anthony'. Anthony este atras de ea, dar marea problemă este că ar trebui să se căsătorească cu sora mai mică a lui Kate, Edwina (interpetată de Charithra Chandran).

Actrița Shelley Conn („Terra Nova', „The Irregulars') o va juca pe Lady Mary Sharma, mama vitregă a lui Kate și Edwina. Fiica unui conte, aceasta și-a adus familia în centrul unui scandal, odată cu căsătoria ei, iar revenită la Londra, aceasta trebuie să facă față din noi ochilor scrutători ai nobilimii britanice.

Actorul Rupert Evans (care a jucat în noul reboot „Farmece') îl va juca pe patriarhului familiei, Edmund Bridgerton – cel mai probabil în flashback-uri, deoarece este acesta este decedat în perioada în care se desfășoară povestea. Edmund, care este viconte, este descris ca un soț devotat și iubitor, dar și un tată răbdător, care se mândrește cu fiul său cel mare, Anthony. În romanele scriitoarei Julia Quinn, el moare în urma unei înțepături de albină.

Stadiul producției și data lansării

 

Filmările pentru sezonul 2 au început în luna aprilie și sunt acum în plină desfășurare, iar dacă totul merge bine și pandemia o va permite, lansarea celui de-al doilea sezon va avea loc anul viitor.

Netflix a confirmat că a dat undă verde și pentru sezoanele 3 și 4, dar nu vor mai avea același showrunner: Chris Van Dusen va pleca la finalul sezonului 2, iar de producție se va ocupa Jess Brownell, care, ca și predecesorul său, a colaborat cu Shonda Rhimes la „Scandal', „Anatomia lui Grey' și „Private Practice'.

Spin-off-uri

De asemenea, pe lângă cele sezoane comandate deja de Netflix, seria va avea și două spin-off-uri. Primul o are în prim-plan pe Regina Charlotte (Golda Rosheuvel) și va fi scris de Shonda Rhimes, prezentând-o pe aceasta la tinerețe și arătând ascensiunea ei la tron, dar și viața amoroasă. Personajul nu există în cărțile Juliei Quinn, fiind inventat în serial.

Al doilea spin-off va prezenta tinerețile lui Violet Bridgerton (jucată în sezonul 1 de Ruth Gemmell), mama celor 8 copii ai familiei, și pe viața distinsei Lady Danbury la tinerețe (în sezonul 1 a fost jucată de expresiva Adjoa Andoh).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare