Homepage  / Seriale / HBO

Ce știm despre miniseria „Pinguinul”, povestea răufăcătorului care vrea să stăpânească Gotham. Distribuiție, dată de lansare, trailer

Ce știm despre miniseria „Pinguinul”, povestea răufăcătorului care vrea să stăpânească Gotham. Distribuiție, dată de lansare, trailer
9

de Andreea Hentea,

Din 20 septembrie, Max difuzează miniseria „Pinguinul”, o poveste despre putere și lăcomie, în care înspăimântătorul Oswald Cobblepot (Colin Farrell), poreclit „Pinguinul”, este hotărât să preia conducerea în Gotham, indiferent câte victime va lăsa în urmă.

Ce știm despre miniseria „Pinguinul”, povestea răufăcătorului care se vrea stăpân peste Gotham

După succesul filmului „Batman” / „The Batman” (2022), regizat de Matt Reeves, despre care s-a spus că „și-a recreat propriul teritoriu din universul DC, cu proiecte interconectate, inspirate de galeria extinsă de ticăloși din franciza «Batman»”, am făcut cunoștință inclusiv cu noua versiune a lui Oswald Cobblepot,
poreclit „Pinguinul”.

Première de la série Apple TV+ „Sugar” à Los AngelesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Cu un machiaj meticulos (realizat de același Michael Marino care a fost nominalizat la Oscar pentru munca sa extraordinară la „Batman” și care îl va ajuta, din nou, pe Colin Farrell să se transforme radical) și cu replicile sale pline de venin și de umor macabru, criminalul Oswald Cobblepot revine în miniseria cu opt episoade „Pinguinul” / „The Penguin” (2024), creată de Craig Zobel („Cei rămași”, „Crima din Easttown”). Potrivit Collider, miniseria reprezintă primul spinoff din noua serie „The Batman”, care ne oferă o privire detaliată asupra dinamicii crimei organizate din Gotham.

Totul se petrece după inundația cumplită din Gotham, provocată la sfârșitul filmului „Batman” ca urmare a planului diabolic al lui Riddler (Paul Dano). Oswald Cobblepot, poreclit „Pinguinul”, vrea să profite de catastrofă pentru a obține dominația asupra lumii interlope. O dată cu dispariția lui Carmine Falcone (John Turturro), ierarhia puterii se schimbă și nimeni nu îndrăznește să-i stea în cale, în afară de fiica lui Carmine Falcone, Sofia (jucată de Cristin Milioti, pe care o știm din „Lupul de pe Wall Street” și „Fargo”), care se va afla în conflict direct cu „Pinguinul” în lupta pentru controlul Gothamului.

Regizorul Matt Reeves, care este producător executiv al miniseriei „Pinguinul”, a confirmat într-un interviu pentru Collider că aceasta va relua povestea de unde rămăsese în finalul lui „Batman” și va conduce evenimentele direct către filmul „The Batman: Part Two”, continuarea producției din 2022, pe care tot el o va regiza și a cărei lansare e programată pentru 2026. Liderul crimelor din Gotham, Carmine Falcone (John Turturro), fusese arestat de Poliția orașului, apoi ucis de Riddler, lăsând liberă conducerea lumii interlope. În dimineața de după potop, Oswald Cobblepot avea însă viziunea apariției unui nou imperiu în fața ochilor.

Fiorosul său personaj, „Pinguinul”, a fost descris ca un soi de Scarface, care face un îndrăzneț joc de putere pentru a stăpâni întregul Gotham. Distribuția va fi completată de Michael Kelly („Jack Ryan”, „Lioness”), Shohreh Aghdashloo („Însoțitoarea de zbor”), Mark Strong („Tár”, „Shazam! Furia zeilor”) și de Clancy Brown („John Wick: Capitolul 4”, „Ahsoka”).

Pinguinul este un personaj complex

„Pinguinul” a fost jucat memorabil în „Batman se întoarce” / „Batman Returns” (1992), regizat de Tim Burton, de jovialul Danny DeVito. Cu concursul echipei de la machiaj, care a fost nominalizată la Oscar, actorul s-a transformat complet în grotescul răufăcător poreclit „Pinguinul”, una dintre cele mai sinistre figuri din universul „Batman”. Danny DeVito a ținut să rămână în spiritul personajului între filmări, pentru a reuși să întruchipeze ireproșabil această figură îngrozitoare.

De fapt, „Pinguinul” apăruse pentru întâia oară în serialul cu 120 de episoade „Batman”, creat de Lorenzo Semple Jr. și de William Dozier și difuzat de rețeaua ABC între 1966 și 1968. „Pinguinul” fusese interpretat acolo de Burgess Meredith, care l-a reluat și pe marele ecran, în „Batman: The Movie” (1966). Actorul a fost rugat să-l joace pe tatăl „Pinguinului” în deschiderea filmului lui Tim Burton, dar nu a putut face acest lucru din motive de sănătate și de vârstă (avea 85 de ani la vremea respectivă – n.r.).

Miniseria urmărește transformarea lui Oswald pe străzile din Gotham

Sarah Aubrey, liderul departamentului producțiilor Max originale, a declarat pentru Variety: „Scopul miniseriei este de a arăta cum este viața lui Oswald pe străzile din Gotham, încercând să se ridice, așa cum e în stare doar Pinguinul, ca un strateg cu propriile ambiții. Producția este un exemplu pentru ilustrarea, timp de opt episoade, a unei povești și a unui personaj cu o mulțime de întorsături grozave, așteptate de public”.

La rândul său, Colin Farrell (nominalizat la Oscar și premiat cu Globul de Aur și cu Cupa Volpi, la Veneția, pentru filmul „Spiritele din Inisherin”) a spus despre miniseria „Pinguinul”: „Este mult întuneric acolo, asta vă pot confirma, și este foarte greu, ceea ce nu înseamnă că nu m-am distrat de minune lucrând la această poveste incredibil de violentă. Este vorba despre ascensiunea unui om care a visat întotdeauna să aibă o anumită putere și un anumit statut social și care pleacă într-o călătorie, încercând să ajungă în vârf având în față obstacole nemaipomenite”.

O: The Penguin, SUA, 2024 R: Craig Zobel D: Colin Farrell, Cristin Milioti, Rhenzy Feliz, Kenzie Grey, Michael Zegen, Clancy Brown, Theo Rossi, David H. Holmes.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton