Homepage  / Netflix

Nu te mișca, ce știm despre filmul horror de pe Netflix. Poveste, trailer, distribuție

Nu te mișca, ce știm despre filmul horror de pe Netflix. Poveste, trailer, distribuție
4

de Andreea Hentea,

Netflix lansează curând horror-ul „Nu te mișca” / „Don’t Move” (2024), povestea unei femei care se adăpostește într-o pădure izolată pentru a scăpa de trauma prin care a trecut, dar este amenințată de un pericol mortal, de care trebuie să fugă cât mai are timp.

Ce știm despre horror-ul „Don’t Move”, Netflix

După o pierdere îngrozitoare, tânăra Iris (jucată de Kelsey Asbille, pe care o știm din „Yellowstone”) se refugiază într-o pădure în care crede că va avea parte de liniște, însă în scurt timp îi iese în cale un criminal în serie (Finn Wittrock – „American Horror Story”) care îi injectează o substanță paralizantă. Femeia este nevoită să se ascundă și să încerce să se salveze înainte ca sistemul ei nervos să fie complet blocat. Pe măsură ce bărbatul îi explică ce se va întâmpla în corpul ei și o avertizează că mai are douăzeci de minute până să fie complet paralizată, Iris face eforturi supraomenești să scape din capcana ucigașului.

În film mai joacă Moray Treadwell („The Witcher: Blood Origin”), Daniel Francis („Stay Close”) și Skye Little Wing Dimov Saw („Red Sonja”).

 

„Nu te mișca” este regizat de Adam Schindler („50 States of Fright”) și Brian Netto („Intruders”), iar scenariul este scris de T.J. Cimfel („No Tell Motel”) și David White („Chicago Noir”). Regizorul Sam Raimi („Dr. Strange în Multiversul Nebuniei”) se regăsește pe generic ca producător, după ce, în ultimii ani, s-a implicat în mai multe producții horror, ca „Mama” / „Umma” (2022), cu Sandra Oh, „Distrugătorul lumii” / „Boy Kills World” (2023), cu Bill Skarsgård sau franciza „Evil Dead”.

Sam Raimi s-a declarat impresionat de film

Regizorii filmului „Nu te mișca”, Adam Schindler și Brian Netto, au povestit recent despre reacția lui Sam Raimi în fața acestuia. „În timpul proiecției ne-am așezat în spate, toată lumea era în fața noastră, iar luminile erau stinse, așa că încercam să ne dăm seama cine este persoana care tot vorbea în rândul din față. Până ne-am dat seama că persoana respectivă avea, de fapt, o reacție foarte puternică și pozitivă la film, așa că a fost grozav să-i auzim comentariile. Era Sam Raimi și era mândru de film, se bucura de rezultatul muncii noastre. Era încântat de cum își imagina că va arăta filmul pe ecrane (pentru că versiunea proiectată era încă nefinalizată) și a-l auzi că e atât de entuziasmat a fost teribil de îmbucurător”, a spus Brian Netto pentru collider.com.

Filmul celor doi a stârnit interesul și la recentul Comic Con de la New York, iar numele lui Sam Raimi atașat proiectului a făcut ca în jurul acestei producții să existe deja destulă vâlvă. „«Nu te mișca» are potențialul de a deveni unul dintre cele mai bune filme horror ale momentului”, a scris și site-ul techradar.com.

Teroare construită moment cu moment

Povestea tinerei care dispune de numai 20 de minute în mijlocul pădurii pentru a se salva, cu un ser paralizant în corp, a impresionat și prin faptul că se desfășoară în timp real. Acțiunea este urmărită cam în aceeași perioadă de timp pe care o trăiesc personajele, astfel încât publicul simte că trăiește coșmarul moment cu moment, alături de femeia urmărită de criminal.

În interviul realizat de site-ul techradar.com cu regizorii Adam Schindler și Brian Netto, aceștia au dezvăluit de ce acest procedeu mărește suspansul filmului și îl face și mai tulburător. Netto a explicat: „Timpul acțiunii este destul de aproape de cel real. Cele trei lucruri pe care am refuzat să le facem a fost să folosim un voiceover, să situăm povestea exclusiv în mintea protagonistei și să spunem o poveste liniară. Pentru noi, partea ei cea mai îngrozitoare este ideea de a-ți pierde încet-încet mobilitatea, caracterul claustrofobic și frica de înălțimi – am vrut să extragem din acele momente un maximum de efect, ca în toate filmele de suspans. Am vrut să redăm cât mai mult posibil din această teroare, care face ca palmele să-ți transpire și te face, ca spectator, să te agiți pe scaun”.

Cei doi regizori au mai povestit că filmul „nu este inspirat dintr-un caz real, dar că au luat în considerare situația dintr-o perspectivă mai generală”.

Adam Schindler a explicat, pentru site-ul spoiler.bolavip.com: „«Nu te mișca» a fost o idee care ne-a venit, mie și lui Brian, acum câțiva ani. Ne-am întrebat: «Am putea face un film în care personajul să fie paralizat în cea mai mare parte a poveștii? Care va fi povestea? Ce fel de personaj se încadrează în acest tip de concept?». Știam că va fi un exercițiu în genul horror și ne-a luat ceva timp să ne dăm seama care ar fi cel mai bun protagonist și cel mai bun antagonist pentru o astfel de situație”.

Ei au vrut să exploreze această dinamică terifiantă a poveștii într-un cadru impresionant de frumos, care se transformă treptat într-un coșmar și să speculeze o teamă ancestrală a omenirii.

Filmul va fi disponibl pe platforma de streaming Netflix începând cu data de 25 octombrie.

Sursă foto: Netflix

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton