Homepage  / Filme Online / Netflix

Ce știm despre filmul „Sub Paris”, pe care îl vom putea vedea pe Netflix. Când are loc premiera

Ce știm despre filmul „Sub Paris”, pe care îl vom putea vedea pe Netflix. Când are loc premiera
5

de Andreea Hentea,

Acțiunea noului film „Sub Paris” se petrece în capitala Franței, în 2024, când Parisul găzduiește – în premieră - Campionatul mondial de triatlon de pe Sena. Totul pare perfect, însă vestea că o amenințare cumplită se află chiar în acel moment sub apele fluviului bulversează întregul eveniment. Ce știm până acum despre film.

Ce știm despre filmul „Sub Paris”

Plasată la Paris, în contextul imaginar al competiției din film (ingenios suprapus însă cu desfășurarea cât se poate de reală a Jocurilor Olimpice), povestea din thrillerul „Sub Paris” / „Sous la Seine” (2024) este regizată de Xavier Gens („Lupin”, „Hitman”).

Totul începe când Sophia (Bérénice Bejo), o cercetătoare pasionată, află de la Mika (Léa Léviant), o tânără ecologistă, că un rechin de mari dimensiuni înoată în apele fluviului. Deși situația o tulbură serios, amintindu-i de o poveste dureroasă din trecut, Sophia trebuie să se replieze și să acționeze rapid, împreună cu Adil (Nassim Lyes), comandantul poliției fluviale, pentru a evita o baie de sânge în inima orașului.

Autoritățile franceze se străduiesc să găsească rapid o modalitate de a captura rechinul masiv pe cale să transforme râul Sena într-o amenințare teribilă, primarul orașului refuză să ia măsuri, exprimându-și scepticismul cu privire la ideea că un rechin ar putea înota sub Sena, iar de aici începe o cursă nebunească pentru a opri competiția care i-ar condamna în mod cert pe sportivi la moarte.

sub-paris-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Un nou film franțuzesc captivant

Considerat un regizor original și inventiv, Xavier Gens (care în 2020 a realizat și serialul „Gangs of London”, iar din 2021 a colaborat cu Netflix la serialul de mare succes „Lupin”, cu Omar Sy) i-a ales pe Bérénice Bejo (nominalizată la Oscar și premiată cu César pentru fermecătoarea interpretare din „Artistul”) și pe Nassim Lyes („Overdose”) ca protagoniști ai filmului său. Alături de ei îi mai vedem pe Iñaki Lartigue și José Antonio Pedrosa Moreno. Xavier Gens a scris Scenariul împreună cu Yaël Langmann, Yannick Dahan și Maud Heywang.

Acest thriller ambițios le urmează celorlalte filme franțuzești de succes difuzate de Netflix, precum „Oxygen” (2021), regizat de Alexandre Aja, cu Mélanie Laurent în rolul principal și „Athena” (2022), regizat de Romain Gavras. Deși Netflix nu a dezvăluit bugetul alocat filmului, acesta pare să fie consistent, iar imaginea a fost deja apreciată ca un atu al filmului, scrie variety.com. Filmările au avut loc între lunile februarie 2023 și ianuarie 2024 în Franța, Belgia și Spania – la Paris, Bruxelles și la Alicante.

Sursă foto: Captură video Netflix

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton