Homepage  / Cinema

Ce spune James Cameron despre „Avatar 3”. Când se lansează noul film. „Ne aflăm într-o perioadă de post-producție foarte agitată”

Ce spune James Cameron despre „Avatar 3”. Când se lansează noul film. „Ne aflăm într-o perioadă de post-producție foarte agitată”
7

de Andreea Hentea,

Celebrul James Cameron a declarat recent că așteptatul film „Avatar 3” se află într-o fază „foarte agitată, de doi ani, de post-producție” și, de asemenea, că intenționează să filmeze doar în Noua Zeelandă, „pe termen nedefinit”.

În timpul unei conferințe de presă susținute recent în Noua Zeelandă, regizorul James Cameron a descris post-producția filmului „Avatar 3″ ca fiind „agitată”, scrie variety.com.

Aclamatul cineast a folosit acest prilej pentru a celebra Noua Zeelandă drept principalul său centru de producție în viitor, anunțându-și planul de a filma acolo „pe termen nedefinit” și dezvăluind că, în sfârșit, va deveni cetățean neo-zeelandez în anul 2024. James Cameron a început să filmeze în Noua Zeelandă în 2005, când a început lucrul la „Avatar” (2009), primul film al francizei sale cu încasări record.

Calendarul premierelor unei francize-record

Întrebat despre al treilea film marca „Avatar”, James Cameron a confirmat: „Ne aflăm într-o perioadă de post-producție foarte agitată în acest moment”, deci data premierei va fi Crăciunul anului 2025”.

Studiourile Disney (care vor distribui viitoarele filme „Avatar”) anunțaseră, de altfel, încă din luna iunie, că lansările celor trei viitoare continuări se vor amâna din nou, prelungind franciza până în 2031. Studiourile Disney, care au achiziționat franciza după fuziunea cu Fox, plănuiseră inițial să lanseze un nou program suplimentar pentru filmele lui Cameron.

James Cameron 2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Lansările din seria „Avatar” se desfășoară la distanță de doi ani, deci cel de-al treilea film urma să se lanseze în 2024 („Avatar: Calea apei” a avut premiera la jumătatea lunii decembrie 2022 – n.r.). După amânare, „Avatar 3” este programat însă să se lanseze pe 19 decembrie 2025, „Avatar 4” pe 21 decembrie 2029, iar „Avatar 5” pe 19 decembrie 2031. Pe baza acestei cronologii, ultimul film din seria „Avatar” va avea premiera la 22 de ani după filmul original din 2009.

„Avatar: Calea apei” a fost lansat în cinematografe la 13 ani după ce filmul original a doborât recordurile de box office. „Avatar” a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile: 2,9 miliarde de dolari.

Dacă unele voci s-au îndoit că și al doilea film, „Avatar: Calea apei”, va fi un hit, Cameron le-a redus la tăcere după ce continuarea hitului său a avut, de asemenea, încasări impresionante – 2,3 miliarde de dolari la nivel global , situându-se pe locul trei în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie.

Cum se văd actorii la final

Totuși, comentariile cu privire la amânarea celui de-al treilea film nu au lipsit. „Grozav! Voi avea 53 de ani când va apărea ultimul «Avatar»”, a postat cu umor Zoe Saldaña, vedeta francizei, pe Instagram, alături de un emoji cu o expresie șocată, după ce a fost anunțată noua dată de premieră. „Aveam 27 de ani când am filmat primul «Avatar»”, a mai scris îndrăgita actriță.

La data premierei ultimului film, „Avatar 5”, partenerul lui Zoe Saldaña din film, Sam Worthington, care joacă rolul lui Jake Sully, va avea 55 de ani, iar regizorul James Cameron va împlini 77 de ani.

Cameron a mai povestit, de asemenea, că „Avatar 3” va introduce o rasă mai ostilă față de Na’vi. Producătorul Jon Landau a specificat pentru revista Empire, la începutul acestui an, că este vorba despre grupul Ash People, descris de publicație drept „o rasă vulcanică agresivă” față de Na’vi, al cărei lider este Varang, rol jucat de Oona Chaplin, nepoata celebrului Charlie Chaplin, cunoscută din „Urzeala tronurilor”, unde a interpretat-o pe Talisa Stark.

Filmări doar în Noua Zeelandă

La aceeași conferință de presă, James Cameron a declarat că toate viitoarele filme „Avatar” (plus orice alt proiect pe care mai intenționează să îl regizeze) se vor filma în Noua Zeelandă. „Aceasta va aduce foarte mult economiei de aici, va aduce prestigiu țării din punct de vedere cultural și va fi o oportunitate pentru mulți tineri să se afirme pe plan mondial. Putem realiza totul aici”, a mai spus Cameron despre intenția de a transforma Noua Zeelandă în gazda sa permanentă pentru filmări.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton