Homepage  / Filme Online / HBO

Ce spune George R.R. Martin despre sezonul doi din „Casa Dragonului”

Ce spune George R.R. Martin despre sezonul doi din „Casa Dragonului”

de Andreea Hentea,

Fanii serialului „Casa Dragonului” / „House of the Dragon”, prequelul celebrului „Urzeala tronurilor”, pot avea motive de bucurie, fiindcă producția celui de-al doilea sezon se apropie de final. Ce a spus recent George R.R. Martin despre sezonul doi din „Casa Dragonului”.

George R.R. Martin, despre sezonul doi din „Casa Dragonului”

După anunțarea grevei scenariștilor și actorilor aflate în curs, scriitorul George R.R. Martin oferise o actualizare importantă cu privire la evoluția serialului „Casa Dragonului”. Celebrul scriitor sugerase că saga Casei Targaryen va continua dincolo de sezonul al doilea, datorită succesului masiv al primului sezon, scrie site-ul purewow.com.

Serialul „Casa Dragonului” se bazează pe cartea lui George R.R. Martin „Foc și sânge” (publicată și la noi), iar acțiunea sa are loc cu 200 de ani înainte de evenimentele din „Urzeala tronurilor”. Cartea urmărește povestea Casei Targaryen, familia care controlează, în prezent, Tronul de Fier și Regatul Westeros. Conform unei recenzii recente, există „multe surprize ascunse pe tot parcursul noului sezon”, iar scenariul acestuia „rămâne fidel stilului, atmosferei, dramatismului și intensității sezonului anterior”.

Când a fost anunțat sezonul al doilea

În august 2022, HBO confirma pe Instagram că serialul a fost reînnoit pentru un al doilea sezon, anunțând: „Focul domnește. #HouseoftheDragon a fost reînnoit pentru sezonul 2”. Într-o declarație, Francesca Orsi (vicepreședintele executiv al HBO) spusese: „Suntem mai mult decât încântați de ceea ce a realizat întreaga echipă a serialului «Casa Dragonului» în primul sezon. Distribuția și echipa noastră fenomenală și-au asumat o provocare uriașă și au depășit toate așteptările, oferindu-ne o producție care s-a impus deja ca o vizionare de neratat”.

În aprilie 2023, HBO anunța că a început producția la cel de-al doilea sezon al serialului. Noile sale episoade sunt filmate la celebrele studiouri Leavesden din Marea Britanie.

Ce a spus George R.R. Martin despre sezonul doi

În luna iulie, George R.R. Martin dezvăluia că sezonul doi din „Casa Dragonului” nu a fost afectat de greva scenariștilor. „Unul dintre puținele seriale care încă se filmează este «Casa Dragonului», după cum probabil ați citit”, a scris Martin într-o postare pe site-ul său, georgerrmartin.com. „Este adevărat. Mi se spune că al doilea sezon este pe jumătate terminat. TOATE scenariile fuseseră terminate cu luni înainte de începerea grevei scenariștilor. Nu s-a mai scris nimic de atunci, din câte știu”, a adăugat el.

Scriitorul a mai spus că serialul este filmat majoritar la Londra (dar și în Țara Galilor, Spania și în diverse alte locații), motiv pentru care filmările au putut continua. Actorii sunt membri ai sindicatului britanic Equity, nu ai celui american, SAG-AFTRA și, deși Equity îi susține ferm pe colegii americani (planificând inclusiv un miting amplu pentru a-și arăta sprijinul), aceștia nu pot organiza și o grevă de simpatie, deoarece nu le-o permite legea britanică.

Va exista și un al treilea sezon?

Din punctul de vedere al lui George R.R. Martin, acest lucru pare evident. Acesta a scris pe site-ul său (atunci când a răspuns la știrile că serialul a primit opt nominalizări la Emmy): „Mi-ar fi plăcut să-i văd și pe câțiva dintre scenariștii, regizorii și actorii noștri la votul final pentru cel mai bun serial dramatic. Majoritatea echipei noastre va avea alte poziții în palmares în sezoanele viitoare”. Scriitorul a mai adăugat: „Continuați să ne urmăriți. Ce e mai bun abia urmează să vină!”.

Serialul „Casa Dragonului” a fost recompensat anul acesta și cu un Glob de Aur pentru cel mai bun serial la categoria dramă. Al doilea sezon va avea opt episoade și se va lansa în 2024.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton