Homepage  / Seriale americane

Ce spune Finn Bennett despre „True Detective: Țara nopții”. Serialul de la HBO Max a devenit un succes uriaș

Ce spune Finn Bennett despre „True Detective: Țara nopții”. Serialul de la HBO Max a devenit un succes uriaș

de Andreea Hentea,

Cel de-al patrulea sezon al serialului HBO Max „True Detective: Țara nopții” s-a transformat rapid într-un succes uriaș, depășind recordul stabilit de primul sezon al serialului „True Detective” (lansat în 2014), iar serialul a fost reînnoit, deja, pentru sezonul al cincilea.

Finn Bennett, despre „True Detective: Țara nopții”, o poveste care ne rămâne în minte

True Detective: Țara nopții” a fost cel mai vizionat dintre toate sezoanele serialului, cu 12,7 milioane de telespectatori, iar episodul final al sezonului, difuzat pe 18 februarie, a avut 3,2 milioane de telespectatori. Creat de Issa López, regizoare, scenaristă și producător executiv, serialul înfățișează ancheta pe care detectivii Liz Danvers (Jodie Foster) și Evangeline Navarro (Kali Reis) de la Poliția din orașul fictiv Ennis o desfășoară la o stație izolată de cercetare din Alaska.

Actorul irlandez Finn Bennett (24 de ani), unul dintre cele mai promițătoare talente de azi, este ajutorul detectivei jucate de Jodie Foster, iar relația lor reprezintă una dintre reușitele serialului. Finn Bennett, pe care l-am văzut în serialul HBO „The Nevers” (2021), dar îl putem urmări și în drama istorică „Domina” (difuzată de Epic Drama din 19 februarie), a fost entuziasmat de colaborarea cu Jodie Foster, pe care o admiră enorm și despre care a spus că l-a încurajat mereu pe platou, dar și cu John Hawkes, care a jucat rolul tatălui său din serial, tot polițist.

Finn Bennett, care locuiește la Londra, a avut un antrenor de accent pentru a vorbi ca un nativ din Alaska și a făcut față gerului din Islanda (unde s-a filmat, de fapt, serialul) luând cina cu colegii și folosind căzile cu hidromasaj. Pe parcursul filmărilor a devenit un pasionat al standului de hot dog islandez din apropierea apartamentului unde a fost cazat. Actorul a declarat într-un interviu recent: „Când am văzut finalul pentru prima dată am izbucnit în lacrimi, pentru că eram atât de mândru de ceea ce am creat, dar și pentru că finalul este atât de frumos”.

Finn Bennett a fost entuziasmat de talentul colegilor

Tânărul actor ne-a povestit despre tulburătorul serial „True Detective: Țara nopții” într-un interviu acordat în exclusivitate TV Mania:

TV Mania: Spuneți-mi, vă rog, mai multe despre muzica remarcabilă a serialului, care este plasată atât de creativ, în momentele cheie, și care este un contrapunct perfect, acționează ca un alt personaj. Nu mi-aș fi imaginat niciodată, de exemplu, că „Twist and Shout” și The Beatles ar putea suna atât de angoasant ca în scena de la Tsalal. Iar piesele lui Billie Eilish sunt emoționante, oferă un vibe special serialului.

Finn Bennett: Este foarte bună, într-adevăr. Issa este, evident, o mare iubitoare de muzică, iar eu sunt la fel și mi-a plăcut mult tot designul muzical al serialului, e acolo un amestec grozav între Billie Eilish și alte genuri de muzică pop. Preferata mea a fost încorporarea cântecelor inuite din gât interpretate de Tanya Tagaq (cântăreață, compozitoare și artist vizual inuk canadian – n.r.), este o artistă inuk incredibilă, care a semnat muzica adițională și a adus acel ton sinistru, un fel de subton al serialului. Serialul este grozav, iar muzica îi subliniază perfect nuanțele.

Issa López spunea că „Scopul final al creării unei povești este ca oamenii să și-o amintească ani de zile după ce au văzut-o”. Cum credeți că își vor aminti telespectatorii serialul „True Detective: Țara nopții”?

Cred că serialul va fi ținut minte pentru scenografie, fiindcă este un lucru îndrăzneț și curajos să construiești decoruri în Alaska și mai ales unele atât de întunecate, pentru că întregul serial se petrece, practic, în întuneric. Va fi ținut minte, evident, pentru Jodie Foster, cred că este prima ei apariție într-un serial de televiziune, iar interpretarea ei este incredibilă.

Mi s-ar părea important însă ca serialul să fie ținut minte și pentru Kali (Reis – n.r.) și pentru restul distribuției sale geniale. Kali, care a mai făcut un singur film înainte, este uluitoare în rol principal. Episodul șase leagă totul, nu pot vorbi despre el, dar este foarte frumos, satisfăcător și complex și abia aștept ca oamenii să afle rezolvarea misterului.

Cred că oamenii își vor aminti foarte bine și de personajul Peter Prior, pe care îl jucați excelent!

Mulțumesc mult, dar nu asta contează, ci aș prefera ca oamenii să spună că a fost un serial bun și aș fi fericit să știu că mi-am făcut treaba.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton