Homepage  / Netflix

Ce spun actorii despre sezonul al treilea din „The Witcher”. Interviu EXCLUSIV

Ce spun actorii despre sezonul al treilea din „The Witcher”. Interviu EXCLUSIV

de Mioara Tronaru,

Cu puțin timp înainte de premiera primului volum al sezonului al treilea, am stat de vorbă online cu câțiva dintre actorii din distribuția serialului „The Witcher” (2019). MyAnna Buring (care-o interpretează pe Tissaia de Vries), Therica Wilson-Read (Sabrina Glevissig), Cassie Clare (Philippa Eilhart), Graham McTavish (Sigismund Dijkstra) și Hugh Skinner (Radovid) ne-au spus cum se descurcă personajele lor în noul sezon, cum a fost despărțirea de Henry Cavill, ce le place cel mai mult la serial și tot ce știu despre sezonul 4.

Cu actorii din „The Witcher”, printre zâmbete și pantofi

Întreaga discuție a fost extrem de degajată, părea că pe Zoom (unde ne-am întâlnit să stăm de vorbă) lipsește numai focul de tabără. Au fost împărțiți în două grupuri: „complotiștii” Cassie Clare, Graham McTavish și Hugh Skinner și „vrăjitoarele” MyAnna Buring și Therica Wilson-Read.

Pe post de paranteză, trebuie să știți că pe MyAnna Buring o vom putea vedea în curând, la București. La început de septembrie, anul acesta, actrița suedeză va fi la Comic Con Arena Națională. Vestea ne-a fost transmisă de organizatori, din păcate după ce am stat de vorbă cu ea.

Dar să ne întoarcem. Probabil ceva foarte magic se întâmplă pe platourile de la „The Witcher”, pentru că toți erau foarte apropiați, ca-ntr-o familie. Nici nu ar fi avut așa mare nevoie de niște jurnaliști care să le pună întrebări, ar fi putut foarte bine să se întrețină singuri.

MyAnna Buring și Therica Wilson-Read nu numai că se comportau ca două surori, dar chiar au constatat în timpul interviului că, în afara faptului că erau îmbrăcate cam în aceeași gamă de culori, aveau pantofii, e drept stiluri diferite, dar exact aceeași nuanță de roz. Și, ca să nu credem că mint, și-au ridicat picioarele la cameră, să ne demonstreze cum au comis-o, încântate și chicotind ca niște fetițe care tocmai și-au pus tocurile mamei. Și, nu, nu erau deloc deranjate că s-au îmbrăcat la fel. În plus, la una dintre întrebări, cele două actrițe ne-au dat același răspuns, în același timp… Nu sunt decât trei sezoane, iar ei se comportă deja ca și cum s-ar cunoaște de la grădiniță.

Cam asta a fost atmosfera, ce ne-au răspuns, vedeți mai jos.

„Singurul păcat al fanteziei este că se ia, câteodată, prea în serios. În rest, e o chestie foarte-foarte profundă”

– Cum este sezonul al treilea pentru personajele pe care le interpretați?

Cassie Clare: Philippa, ca să începem cu ea, se ascunde în umbre, observă oamenii din jur, adună informații și așteaptă momentul oportun să-și pună planurile în aplicare.

Graham McTavish: Da, așa e. Am avut chiar un șoc când am descoperit ce punea la cale. Dar ai putea spune mai multe și despre viața privată a Philippei. Pentru că, da, Philippa are și o viață privată.

Cassie Clare: Una foarte încurcată.

Graham McTavish: Foarte-foarte încurcată.

Cassie Clare: Da, încurcată: citește, mănâncă…

Graham McTavish: Nu am văzut-o citind și mâncând, dar sigur face și asta.

Hugh Skinner: Radovid intră pe scenă în Redania, unde domină moartea și crimele și unde dau în fiert mașinațiunile politice.

MyAnna Buring: Pentru personajul interpretat de mine, Tissaia de Vries, o vom întâlni încă pe punctul în care face eforturi să țină în balanță Frăția și regatele din jur, regii și reginele. Este încă cu ochii pe Yennefer și Ciri, chiar de departe. Cred că la început, cel puțin, are impresia că ține totul sub control și chiar se bucură de ceea ce face, dar se va prăbuși în cel mai dramatic mod posibil în acest sezon. Așa că a fost foarte interesant să o interpretez.

Therica Wilson-Read: Da, a fost foarte interesantă evoluția personajului tău. Pentru personajul meu, Sabrina Glevissig, cred că acesta este sezonul în care o să o vedeți în varianta în care are cea mai mare încredere în sine, este cea mai puternică, cea mai sexy…

– Cum ați primit vestea că Henry Cavill părăsește serialul?

Graham McTavish: Da, am vorbit cu el și ne-a spus că va pleca. Îi urăm lui Henry toate cele bune, orice ar vrea să facă. Lasă în urmă un mare gol…

Cassie Clare: Am fost foarte încântată să lucrez alături de el!

Graham McTavish: O, da, și eu! Și eu! Au fost multe-multe lucruri minunate pe care le-am făcut împreună. Henry este un om extraordinar.

Hugh Skinner: Este și foarte înalt, nu?

Graham McTavish: Da, da, chiar foarte înalt.

MyAnna Buring: Cu siguranță a fost o surpriză, când am aflat. Dar eu cred că era de așteptat. Personajele din genul fantasy, în istoria filmului și a televiziunii, trec prin numeroase interpretări, sunt interpretate de actori diferiți. Așa că mie mi se pare că e ok să treacă la alt actor. În același timp, sunt enorm de recunoscătoare lui Henry Cavill. Henry a fost primul Witcher din istoria televiziunii. A venit, a creat acest personaj, a transformat baza de fani într-una nouă. Cred că a făcut o treabă foarte bună în serial.

– Ce vă place cel mai mult la „The Witcher”?

Graham McTavish: O, Doamne, asta-i chiar o întrebare dificilă.

Cassie Clare: Pentru mine, să fii în această lume fantastică, povestea și ceea ce se întâmplă cu personajele… Am privit magia, luptele, monștrii și mi-am zis… O, asta e la fel cu ceea ce ni se întâmplă nouă… Poți vedea tot timpul paralela, relațiile și conexiunile cu lumea reală.

Graham McTavish: Îmi place umanitatea din „The Witcher”. Chiar îmi place. Fantezia, adică singurul păcat al fanteziei este că se ia, câteodată, prea în serios. În rest, e o chestie foarte-foarte profundă. Desigur sunt multe… monștri, morți și altele, dar este și o mare umanitate în „The Witcher”. Și cred că asta o face să fie și foarte conectată cu lumea reală.

MyAnna Buring și Therica Wilson-Read: Oamenii.

MyAnna Buring: Oamenii. Se spune că echipa de la „The Witcher” este ca o familie. Este ca o familie, nu sunt vorbe în vânt.

Therica Wilson-Read: Și pe platouri și în afara platourilor. Oamenii fac tot ce pot și cred că e o mare bucurie să vii pe set și oamenii cu care lucrezi să fie cei mai buni prieteni ai tăi. În plus, sunt oameni extraordinari, în toate departamentele.

MyAnna Buring: Da, suntem foarte, foarte norocoși. Suntem privilegiați să lucrăm cu cei mai talentați oameni din industrie, de la costume, la machiaj, sunet. E chiar excepțional.

– Ce știți despre sezonul al patrulea din „The Witcher”?

MyAnna Buring: Nimic, nimic, chiar nimic. Și chiar dacă am ști, ne-ar omorî dacă ți-am spune… Așa că le-am spus: „Vă rugăm nu ne spuneți nimic, vrem să trăim”. Asta-i regula la „The Witcher”, din păcate. Vom afla amănunte în ultimul minut.

Therica Wilson-Read: Și asta e foarte incitant.

MyAnna Buring: Dar puteți fi siguri că „The Witcher” va fi din ce în ce mai bun. Sunt sigură, 100%.

Toată lumea o vrea pe Ciri, iar neutralitatea lui Gerald din Rivia pune pe jar întregul Continent

De săptămâna trecută, primul volum (adică primele cinci episoade) din cel de-al treilea sezon al serialului original Netflix „The Witcher” a intrat pe gigantul de streaming, direct în top 10. Pentru a vedea și restul, fanii vor trebui să mai aștepte cam o lună, pentru că următoarele (și ultimele) trei episoade ale sezonului, în care-l vom vedea pentru ultima oară pe Henry Cavill în rolul vânătorului de monștri Geralt din Rivia, vor fi disponibile abia pe 27 iulie.

După evenimentele din al doilea sezon, aventura continuă pentru eroii noștri. Trio-ul format din Geralt din Rivia (Henry Cavill), prințesa Ciri (Freya Allan) și vrăjitoarea Yennefer (Anya Chalotra) e pe fugă, ascunzându-se de oameni, elfi, vrăjitori și monștri. Au puțini aliați și nici aceștia nu sunt toți de mare încredere. În plus, și aliații pot cădea oricând victime celor care-i vânează. De fapt, toată lumea o vrea pe Ciri – prinți, regi, elfi și vrăjitori malefici, fiecare are o motivație suficient de puternică să pună mâna pe prințesă.

În plus, tot Continentul e în fierbere: se ascut cuțitele și se fac planuri pentru o „nouă ordine mondială”. Toată lumea complotează ceva, face și desface alianțe pentru a pune mâna pe puterea absolută. Peste tot cad capete, mai mult sau mai puțin vinovate. Așa că, în acest context tulbure, neutralitatea pe care o afișează cu răceală Geralt din Rivia nu are drept consecință decât să-l facă și mai antipatic tuturor pe nemilosul vânător de monștri. Și nu ar fi deloc de mirare ca și capul lui să fie unul dintre cele căzute…

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton