Homepage  / Vedete străine

Ce sfat esențial i-a dat Leonardo DiCaprio lui Timothée Chalamet. Ce filme ar trebui să evite starul din „Wonka” și „Dune”

Ce sfat esențial i-a dat Leonardo DiCaprio lui Timothée Chalamet. Ce filme ar trebui să evite starul din „Wonka” și „Dune”

de Andreea Hentea,

Ce l-a învățat aclamatul Leonardo DiCaprio pe Timothée Chalamet, tânărul lui coleg din mult-discutatul film „Nu priviți în sus”, și ce replică a avut acesta în fața experienței căpătate de Leonardo DiCaprio într-o carieră spectaculoasă.

„Fără filme cu supereroi!”, i-a recomandat Leonardo DiCaprio lui Timothée Chalamet, la care actorul de 28 de ani a răspuns: „Ar trebui să iau în considerare măcar unul dacă scenariul și regizorul ar fi «super»”, relatează variety.com.

Timothée Chalamet a dezvăluit la un moment dat că Leonardo DiCaprio, colegul lui din „Nu priviți în sus”, i-a dat cândva un sfat scurt, dar esențial pentru cariera de actor: „Fără droguri puternice și fără filme cu supereroi!”. Leonardo DiCaprio nu a apărut niciodată în filme inspirate de benzi desenate, iar până acum Timothée Chalamet a reușit să o evite, la rândul său, în ciuda faptului că majoritatea colegilor lui au jucat în filme Marvel și DC în ultimii ani.

Mai este însă dispus, astăzi, Timothée Chalamet să urmeze sfatul lui DiCaprio? Într-un interviu recent cu nytimes.com, în timpul turneului de promovare al mult-așteptatului „Dune: Part Two” (care se bucură deja de cronici elogioase, ce îl caracterizează drept „un tip rar de continuare a unui film, care nu doar că îl depășește pe primul, ci îl și îmbunătățește retrospectiv” ), Chalamet a spus că „accesul la filme inspirate de benzi desenate nu este complet interzis pentru el, așa cum e, de exemplu, pentru DiCaprio”.

„Ei bine, Leonardo DiCaprio mi-a spus: «Fără filme cu supereroi, fără droguri grele!», ceea ce mi s-a părut grozav. Urmez ambele sfaturi, însă filmul care m-a făcut să vreau să joc într-o poveste cu supereroi este «Cavalerul negru». Dacă scenariul e grozav sau regizorul e grozav, ar merita să mă gândesc la asta”, a spus Timothée Chalamet.

Ce efect a avut „Cavalerul negru” asupra lui

De altfel, Timothée Chalamet și-a declarat de multă vreme atașamentul față de emblematica serie „Batman” semnată de Christopher Nolan. În 2018, în discursul de acceptare a premiului pentru cel mai bun actor primit pentru filmul „Strigă-mă pe numele tău”, acordat de criticii de film newyorkezi, tânărul actor a spus despre „Cavalerul negru” că e „filmul care i-a schimbat viața”.

„Când aveam doisprezece ani, după ce am participat la unul dintre spectacolele de balet ale surorii mele Pauline, le-am cerut mamei și bunicii să vadă cu mine „Cavalerul negru”, al lui Christopher Nolan”, a spus Chalamet. „Am fost la AMC Empire 25, din Times Square, pentru o proiecție de la 19.30, iar când am ieșit de la cinema eram un alt om – și vorbesc cât se poate de serios când spun asta. Interpretarea lui Heath Ledger din acel film a fost viscerală și virală pentru mine, așa că luasem deja microbul actoriei”.

De altfel, Timothée Chalamet avea să aibă șansa, peste nu foarte mulți ani, de a lucra cu Christopher Nolan la „Interstellar: Călătorind prin univers” (2014), în care a avut un mic rol secundar, al fiului personajului principal, jucat de Matthew McConaughey. Abia în „Dune” (2021), actorul s-a întâlnit cu șansa unui rol major într-un film produs de marile studiouri, iar acum s-a întors pentru continuarea „Dune: Partea II” (prezent din 1 martie în cinematografele din România).

Luând în considerare și succesul de sărbători de anul trecut, „Wonka” (care a depășit 600 de milioane de dolari încasări și pe care îl vom putea vedea la HBO Max din 8 martie), Timothée Chalamet are acum un statut real de vedetă, fără să fi jucat în niciun film realizat după benzi desenate.

Este oarecum rar ca un actor de vârsta lui Chalamet să nu fie implicat în lumea supereroilor și a benzilor desenate, mai scrie variety.com. O privire rapidă către co-starurile lui Chalamet din „Dune” ne arată că Zendaya și Florence Pugh sunt, amândouă, implicate în universul Marvel (ca și Dave Bautista și Stellan Skarsgard), în timp ce Jason Momoa l-a jucat pe „Aquaman”, din universul DC, pentru o serie de filme, și chiar Josh Brolin s-a implicat în astfel de filme.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton