; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dexter3

Ce seriale vom vedea luna aceasta la HBO GO

04 September 2017

Avem la alegere: seriale noi, cum ar fi „Rellik', „Minciuni', „Lupta perfectă', „The Deuce' sau „Șeriful', dar și producții mai vechi, cum ar fi „Dexter' sau „Sora Jackie'.

„Rellik'

* din 12 septembrie, va fi difuzat câte un episod pe săptămână

* suspans, Marea Britanie, 2017

* cu: Reece Ritchie, Jodi Balfour, Richard Dormer

Ce face dintr-un om un ucigaș în serie? Ce-l face pe un polițist să devină obsedat de un astfel de om? Ce evenimente sunt atât de hotărâtoare în destinul unor oameni? „Rellik' (killer/ucigaș scris pe dos) reprezintă o construcție structurală ce răstoarnă conceptul de poveste cu ucigaș în serie. Vinovatul e prins înainte ca drama să capete amploare și să meargă înapoi, pe firul șirului de victime. Căutarea vinovatului reprezintă coloana vertebrală a poveștii, dar în centrul ei se află detectivul desfigurat și cu probleme Gabriel Markham (Richard Dormer). Enigmatic, neobosit și carismatic, Gabriel pleacă pe urmele ucigașului ce l-a marcat atât fizic cât și psihic. Partenera lui Gabriel este Elaine (Jodi Balfour), un detectiv isteț și intens, gata de orice pentru a face treabă bună.

 

„Mike Judge prezintă: Povești din turneu'

* din 23 septembrie, va fi difuzat câte un episod pe săptămână

* animație, SUA, 2017

Mike Judge, cocreatorul serialului „Silicon Valley', se întoarce la rădăcini cu „Mike Judge prezintă: Povești din turneu' / „Mike Judge Presents: Tales from the Tour Bus', un serial de comedie cu opt episoade care prezintă poveștile celor mai excentrice personaje ale muzicii country.

„Minciuni'

* din 12 septembrie, va fi difuzat câte un episod pe săptămână

* thriller, Marea Britanie, 2017

* cu: Joanne Froggatt, Ioan Gruffudd, Zoë Tapper

Creat și scris de producătorii și scenariștii Harry și Jack Williams, nominalizați la premiile BAFTA și Globul de Aur, „Minciuni' / „Liar' spune povestea unei nopți care schimbă viețile Laurei Newell (Joanne Froggatt) și a lui Andrew Ellis (Ioan Gruffudd). Laura este o profesoară isteață și dedicată, care nu demult a terminat o relație și nu știe sigur dacă vrea să revină pe scena întâlnirilor. Andrew este un chirurg renumit al cărui fiu învață la școala unde predă Laura. Atracția inițială dintre cei doi duce la o întâlnire, însă niciunul dintre ei nu realizează consecințele pe termen lung pe care această întâlnire le va avea asupa lor înșiși și asupra familiilor lor. Adevărul și consecințele merg mână-n mână într-un thriller intens și captivant care examinează ambele laturi ale unei relații și ambele părți ale adevărului. Oare chiar există două părți ale fiecărei povești?

 

„Dexter'

* din 4 septembrie, vor fi disponibile toate cele 8 sezoane

* suspans, SUA, 2006-2013

* cu: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas

Este deștept, arată bine și are simțul umorului. El este Dexter Morgan (Michael C. Hall), criminalul îndrăgit de toată lumea. În timpul zilei, el rezolvă crime din laboratorul de criminalistică al secției de poliție, iar noaptea le comite. Dexter respectă însă un cod strict al onoarei, care este, în același timp, salvarea sa și povara pe care trebuie să o ducă. Prins între compulsia lui mortală și dorința pentru fericirea adevărată, Dexter e un bărbat care se află în conflict cu lumea și cu el însuși.

 

„Sora Jackie'

* din 18 septembrie, vor fi disponibile toate cele 7 sezoane

* comedie, SUA, 2009-2015

* cu: Edie Falco, Merritt Wever, Paul Schulze

„Sora Jackie' / „Nurse Jackie' este despre o femeie încăpățânată care încearcă să găsească un echilibru între viața haotică de la muncă și viața ei personală foarte complexă, totul în timp ce se luptă cu sistemul de sănătate. Fiecare zi e o situație pe viață și pe moarte într-un spital din New York, însă pentru asistenta Jackie (Edie Falco), asta este partea cea mai ușoară. Între o durere cronică de spate care nu o lasă-n pace și o viață personală aflată tot timpul pe marginea colapsului, o să fie nevoie de niște minciuni nevinovate, reguli încălcate și strategii secrete ca să scape de durere și să fie cu un pas înaintea dezastrului.

„Riposta: Origini'

* din 25 septembrie, vor fi disponibile toate cele 6 episoade

* război, SUA, 2013

* cu: Richard Armitage, Andrew Lincoln, Colin Salmon, Shelley Conn

Bazat pe bestseller-ul fostului soldat Chris Ryan, serialul „Riposta: Origini' / „Strike Back: Origins' este o poveste captivantă despre trădare, glorie, salvare și răzbunare, toate desfășurându-se în viețile a doi foști soldați: eroul militar Hugh Collinson și veteranul John Porter. În ajunul invaziei din Irak din 2003, Porter a condus o unitate a Forțelor Speciale într-o misiune de salvare a unor ostatici din inima orașului Basra, operațiune ce a culminat cu o răsturnare dezastruoasă de situație pentru el și Collinson. Porter duce povara vinovăției, iar repercursiunile l-au bântuit ani întregi, asta până când se ivește ocazia de a se întoarce în Irak. După șapte ani, viețile lui Porter și Collinson urmează să se intersecteze din nou.

„Regina albă'

* din 3 septembrie, vor fi disponibile toate cele 10 episoade

* dramă, SUA, 2013

* cu: Aneurin Barnard, Rebecca Ferguson, Amanda Hale

„Regina albă' / „The White Queen' oferă un portret fascinant al uneia dintre cele mai dramatice și turbulente perioade din istoria Angliei. O poveste despre dragoste și dorință, seducție și dezamăgire, trădare și crimă, spusă într-un mod unic, din perspectia a trei femei diferite și ambițioase – Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort și Anne Neville. În încercarea de a obține puterea și de a ajunge pe tron, ele vor manipula și seduce. Este anul 1464, înainte ca dinastia Tudorilor să conducă țară, iar războiul a făcut ravagii în Anglia în încercarea de a stabili cine este regele de drept. Este o dispută aprigă între două părți ale aceleiași familii, Casa York și Casa Lancaster, iar aceste trei femei încearcă cu disperare să obțină coroana.

„Lupta perfectă'

* din 6 septembrie, va fi disponibil tot sezonul

* dramă, SUA, 2017

* cu: Christine Baranski, Rose Leslie, Erica Tazel

Evenimentele din „Lupta perfectă' / „The Good Fight' se petrec la un an după acțiunea ultimului episod din „Soția perfectă'. În acest serial, o farsă financiară a distrus reputația tinerei avocate Maia Rindell și a eliminat economiile mentorului ei, Diane Lockhart, care e și nașa sa. Obligate să plece de la Lockhart & Lee, cele două i se alătură lui Lucca Quinn la una dintre cele mai proeminente firme de avocatură din Chicago.

„Victoria'

* din 4 septembrie, va fi disponibil tot sezonul întâi

* dramă, Marea Britanie, 2016

* cu: Jenna Coleman, Daniela Holtz, Catherine Flemming

Serialul „Victoria', creat și scris de Daisy Goodwin, marchează începutul unei istorisiri de referință a vieții unuia dintre cei mai importanți monarhi ai istoriei. „Victoria' se inspiră din evenimente reale și din jurnalele reginei pentru a picta un portret însuflețit al transformării ei dintr-o tânără de 18 ani în soție, mamă și lider al unui imperiu. Această poveste prezintă aventuri pasionale, lupte pentru putere și iubiri neîmpărtășite, iar în centrul acestor lucruri se află noua Regină – o femeie puternică, complexă și plină de voință care trebuie, într-un fel sau altul, să devină o persoană emblematică.

„Familia Durrell'

* din 30 septembrie, va fi disponibil tot sezonul întâi (6 episoade)

* comedie, Marea Britanie, 2016

* cu: Keeley Hawes, Josh O’Connor, Milo Parker

„Familia Durrell' / „The Durrells' este un serial amuzant și distractiv despre aventurile membrilor familiei Durrell pe o superbă insulă grecească, asta după ce și-au lăsat în urmă casa din Anglia în speranța că vor avea parte de o viață mai bună. Bazat pe „Corfu', trilogia de romane a lui Gerald Durrell, serialul arată cum văduva Louisa Durrell ia o decizie radicală când se hotărăște ca familia ei să aibă alt destin. Totul se petrece în Anglia, la finalul anilor 1930, când opțiunile ei sunt limitate: fie se chinuie în continuare, fie se căsătorește cu un bărbat bogat, dar bătrân. Îngrijorată că viețile celor patru copii ai ei, ale căror vârste sunt cuprinse între 11 și 21 de ani, o iau într-o direcție greșită, ea își mută întreaga familie într-o casă dărăpănată sub soarele grecesc. Acest serial prezintă modul în care membrii familiei se adaptează noii vieți, se confruntă cu noi provocări și își fac noi prieteni, rivali, iubiți.

„The Deuce'

* din septembrie, va fi difuzat câte un episod pe săptămână

* comedie, SUA, 2017

* cu: James Franco, Maggie Gyllenhaal, Gary Carr

Creat de George Pelecanos și David Simon („Cartelul crimelor') și avându-i pe James Franco și Maggie Gyllenhaal în rolurile principale, serialul „The Deuce' prezintă povestea legalizării și ascensiunea industriei pornografice din New York, de la începutul anilor 70 până la mijlocul anilor 80. Serialul explorează momentele revoluționare pentru ce urma să devină industria americană de sex ce valorează miliarde de dolari.

„Directori adjuncți'

* din 18 septembrie, va fi difuzat câte un episod pe săptămână

* comedie, SUA, 2016

* cu: Danny McBride, Walton Goggins, Sheaun McKinney

Creat de Danny McBride și Jody Hill (cocreatori ai serialului HBO „Viața și apucăturile lui Kenny Powers'), acest serial de comedie neagră prezintă povestea unui liceu și a celor doi oameni care plănuiesc să-l conducă: directorii adjuncți. McBride și Walton Goggins îi interpretează pe Neal Gamby și Lee Russell, doi administratori ambițioși care își pun deoparte neînțelegerile pentru a-l sabota pe noul director ales, Dr. Belinda Brown – un plan care dă rezultate la sfârșitul sezonului 1, când lui Brown i se înscenează ceva și este forțată sa demisioneze. Euforia simțită de Gamby și Russell după ce sunt numiți co-directori interimari e de scurtă durată, deoarece mașinile lor sunt incendiate în parcarea școlii și Gamby este împușcat de un atacator mascat. Este oare vorba de răzbunarea Belindei Brown sau de ceva mult mai sinistru? O să supraviețuiască Gamby și se va întoarce el la muncă, unde o va recuceri pe Amanda? Poate Russell să conducă școala în lipsa lui Gamby? Toate răspunsurile le veți afla în al doilea sezon, care este și cel final, din „Directori adjuncți'.

„Șeriful'

* din 8 septembrie, va fi disponibil tot sezonul

* suspans, Marea Britanie, 2017

* cu: Tim Roth, Christopher Heyerdahl, Lynda Boyd, Chad Stanley Martin

Serialul „Șeriful' / „Tin Star', a cărui acțiune se petrece într-un oraș idilic de munte afectat de un val din ce în ce mai mare de crime și plin de muncitori petrolieri nomazi de la un centru apropiat de fisurare hidraulică, spune poveste emoționantă și uneori amuzantă a lui Jim Worth (Tim Roth). Acesta este un familist convins și șerif zelos a cărui viață liniștită este dată peste cap când o bandă de criminali îi omoară bebelușul într-o încercare eșuată de a-l ucide pe el. Acest lucru, combinat cu rușinea pe care o simte pentru propria lașitate și refuzul său de a accepta trecutul, declanșează alcoolismul lui Jim. Acesta ia forma unui alter ego: Jack Devlin, o variantă de-a lui din trecut care bea, este fermecătoare, necinstită și violentă.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare