; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Baraj

Ce seriale turcești au mai cumpărat televiziunile din România: 3 titluri noi

17 April 2021

La recent desfășuratul târg de televiziune MIPTV, care anul acesta s-a mutat online din cauza pandemiei, a fost pomenit și numele țării noastre. Motivul? Distribuitorul a două seriale turcești a anunțat că și-a vândut producțiile, „Alev Alev' și „Baraj', și în România.

Știrea, preluată de mai multe site-uri de specialitate, a venit din partea distribuitorului Madd Entertainment, în a doua zi a târgului de televiziune MIPTV, ce s-a desfășurat online între 13 și 16 aprilie. Acesta a confirmat că două dintre producțiile sale – „Alev Alev' și „Baraj' – vor ajunge în noi teritorii din America Latină și Europa, printre țările în care vor fi difuzate numărându-se și România.

Primul dintre seriale, „Alev Alev', al cărui titlu internațional este „Flames of Fate', a fost vândut în țări precum România, Spania, Ungaria, Croația, Israel, Ucraina și multe altele. Inspirat de miniseria franceză „Le Bazar de la Charité', de la TF1, a debutat la postul turcesc Show TV în noiembrie 2020 și continuă cu episoade noi și în prezent. Povestea urmărește destinele a trei femei diferite, care nu au legătura una cu cealaltă, ale căror vieți se schimbă total din cauza unui incendiu. Demet Evgar, Dilan Çiçek Deniz („Çukur') și Hazar Ergüçlü („Sub umbra părului sălbatic', „Ultimul protector al orașului') sunt actrițele din rolurile principale.

Al doilea serial, „Baraj' în original, având titlul internațional „Nehir', tocmai a fost vândut în România, Spania, Albania, Ungaria, Israel și Macedonia, scrie și dizilah.com. Lansat în Turcia la Fox, în martie 2020, se apropie de final (a fost de fapt recent anulat) și este inspirat de un film clasic turcesc din 1977. Personajul principal feminin este o tânără escroacă, Nehir, expertă în a seduce tipi bogați, care se împrietenește online cu Nazim, un bărbat de vârstă mijlocie, singur, cu un secret dureros. Biran Damla Yilmaz, Feyyaz Duman și Burak Yoruk sunt actorii din rolurile principale.

Din păcate, Madd Entertainment nu a anunțat și căror posturi tv de la noi a vândut cele două seriale turcești, „Alev Alev' și „Baraj'.

Încă un serial turcesc, „Emanet', vândut la Happy Channel

Potrivit detaliilor de pe site-ul distribuitorului Eccho Rights, drama turcească „Emanet', având titlul internațional „Legacy', a fost vândută de ceva vreme și în România, urmând a fi difuzată la Happy Channel.

Produsă de aceeași companie care a făcut „Jurământul' (difuzat în acest moment de Happy Channel), „Emanet' a început în septembrie 2020 și se vede în Turcia la postul Kanal 7.

„Emanet'/„Legacy' este o poveste de dragoste ai cărei protagoniști nu au, cel puțin la început, aproape nimic în comun. După un accident teribil, atunci când nepoțelul ei, Yusuf (Berat Rüzgar Özkan), rămâne orfan, frumoasa Seher (Sıla Türkoğlu) încearcă să-i facă viața cât mai ușoară copilului, dar pentru asta trebuie să-l înfrunte pe Yaman (Halil İbrahim Ceylan), cealaltă rudă a lui Yusuf, un afacerist foarte dur, cu inima împietrită.

Sıla Türkoğlu, actrița din rolul principal, a fost Suna în „Jurământul' („Yemin').

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare