Homepage  / Vedete / Vedete străine

Ce se va întâmpla după moartea regelui Charles al III-lea. Ce știm despre Operațiunea Menai Bridge

Ce se va întâmpla după moartea regelui Charles al III-lea. Ce știm despre Operațiunea Menai Bridge
11

de Andra Stana,

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea are loc pe 6 mai, la Westminster Abbey. Cu toate că și-a început domnia acum doar 8 luni, după moartea reginei Elisabeta a II-a, este bine de știut ce anume rezervă viitorul. Iată ce urmează să se întâmple după moartea regelui Charles.

Regele Charles, cel mai în vârstă suveran la momentul urcării pe tron

Regele Charles este monarh doar de opt luni și este încoronat oficial astăzi, 6 mai 2023. Cu toate acestea, planurile în ceea ce privește momentul morții noului suveran au început deja să fie creionate. Ce se va întâmpla după moartea lui Charles al III-lea și ce se va întâmpla atunci cu soția lui, Camilla.

La momentul încoronării, Regele Charles al III-lea are 74 de ani. Se marchează cu această ocazie o premieră. Charles este cel mai în vârstă suveran la momentul urcării pe tron.

Multă lume se întreabă ce se va întâmpla în momentul în care regele Charles va muri. Ce se va întâmpla atunci cu soția sa, regina Camilla? Ea va fi încoronată împreună cu el sâmbătă – ceea ce înseamnă că ar putea avea o șansă de a deveni ea însăși suverană?

Iată ce trebuie să știți.

Ce se va întâmpla după moartea regelui Charles al III-lea. Ce știm despre Operațiunea Menai BridgeIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Ce se va întâmpla când Charles va muri

Imediat după moartea noului suveran britanic, se declanșează Operațiunea Menai Bridge – un nume de cod pentru planul de urgență în cazul morții lui Charles, scrie huffpost.com.

Deși detaliile sunt neclare, pe baza a ceea ce s-a întâmplat în cele 11 zile dintre moartea reginei și momentul în care a fost înmormântată oficial, aranjamentele pentru funeraliile oficiale de stat ale lui Charles ar începe aproape imediat.

De fapt, ofițerul de protecție regală Simon Morgan a declarat în septembrie, în cadrul emisiunii australiene „Today“, că a doua zi după înmormântarea reginei, pregătirile pentru Operațiunea Menai Bridge „vor începe cu adevărat”.

Guvernul britanic va fi notificat, urmat de liderii Commonwealth-ului. Apoi, un anunț oficial a morții suveranului va fi atârnat pe porțile Palatului Buckingham. Nu în ultimul rând, steagurile din toată țara vor fi coborâte în bernă.

Noul monarh ar urma să moștenească automat tronul în momentul morții lui Charles.

Și, după o perioadă de doliu național, Charles ar urma să fie înmormântat în „cavoul regal” din Capela memorială Regele George din Castelul Windsor.

Cine îi va succeda lui Charles

Charles a devenit monarh după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în septembrie 2022.

Dar, dacă suveranului i s-ar întâmpla ceva, coroana trece automat la următorul în linia de succesiune la tron. Acesta este, de obicei, cel mai mare copil al monarhului.

În acest caz, prințul William, în vârstă de 40 de ani, ar moșteni tronul. De aceea, el are acum titlul de Prinț de Wales, un rol rezervat de obicei moștenitorului tronului.

Dacă i s-ar întâmpla ceva lui William, coroana ar trece la copilul său cel mai mare, Prințul George. Acesta este în prezent al doilea în linia de succesiune la tron.

Dar, la doar nouă ani, acest lucru ar reprezenta în mod clar o problemă. Este clar că nu ar putea îndeplini rolurile unui monarh constituțional înainte de 18 ani.

Așadar, prințul Harry – următorul adult în linia de succesiune, după frații lui George, prințesa Charlotte și prințul Louis – ar deveni probabil regent până când nepotul său va avea vârsta necesară.

După cum explică site-ul parlamentului: „Într-o regență, un regent este numit pentru a acționa în numele monarhului. O regență se aplică dacă un monarh succede la tron înainte de vârsta de 18 ani sau dacă un monarh devine permanent incapabil din cauza unei infirmități mintale sau corporale”.

Totuși, acest lucru ar ridica, probabil, o serie de noi probleme, având în vedere că Harry a arătat clar cât de puțin apreciază viața regală și de protocol. Ducele de Sussex a renunțat definitiv la atribuțiile regale.

Ce se întâmplă cu regina Camilla după moartea regelui Charles

Camilla nu ar putea moșteni vreodată rolul de suverană, deoarece persoanele care se căsătoresc în familia regală nu pot prelua titlul ereditar.

Camilla nu și-ar putea păstra titlul de regină consoartă nici în cazul decesului lui Charles. Kate Middleton ar urma să îl moștenească în calitate de soție a noului suveran, prințul William.

Camilla ar putea, din punct de vedere tehnic, să preia rolul de „queen-dowager”, titlu acordat văduvelor regilor răposați, dar nu se știe încă dacă va folosi efectiv acest apelativ.

De asemenea, probabil că nu ar folosi nici titlul de regină mamă, un apelativ folosit de mama reginei Elisabeta a II-a după ce soțul ei a murit, deoarece Camila este mama vitregă a lui William și Harry.

Întotdeauna au existat întrebări legate de titlul Camilei, având în vedere că este a doua soție a lui Charles și nu mama biologică a celui care urmează la tron.

Prințesa Diana, mama lui William și Harry, a fost întotdeauna așteptată să fie următoarea regină, fiind prima soție a lui Charles.

Deși era divorțată de Charles în momentul morții sale, popularitatea ei înseamnă că oficialii palatului au fost întotdeauna atenți să nu dea impresia că noua jumătate a lui Charles, Camilla, vrea să îi ia locul.

De exemplu, Camilla a ales să nu fie cunoscută ca Prințesă de Wales, deoarece acesta era titlul asociat cu Diana.

Dar, chiar și decizia de a-i prescurta titlul în Regina Camilla în loc de Camilla, Regina Consoartă, pe invitațiile de încoronare, a fost controversată.

Sursa foto: Hepta

Citește:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton