Homepage  / Vedete străine

Ce se mai întâmplă în procesul filmului „Rust”. Alec Baldwin a scăpat de acuzații, dar restul echipei continuă să fie cercetată de polițiști

Ce se mai întâmplă în procesul filmului „Rust”. Alec Baldwin a scăpat de acuzații, dar restul echipei continuă să fie cercetată de polițiști
15

de Andreea Hentea,

Recent, avocatul armurierei Hannah Gutierrez Reed a depus o moțiune pentru a-și apăra clienta împotriva unor acuzații nefondate. Armuriera Hannah Gutierrez Reed, care a lucrat la filmul „Rust”, în urma căreia directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal, urmează să fie judecată luna viitoare în Santa Fe.

Noi informații în procesul filmului „Rust”

În toamna trecută, procurorul care se ocupă de dosarul filmului „Rust” îi oferise clemență armurierei Hannah Gutierrez Reed, în schimbul explicării modului în care a ajuns muniția reală pe platouri, anunțând-o, totodată, că dacă refuză, va avea parte de acuzații suplimentare.

Armuriera Hannah Gutierrez Reed, care a lucrat la filmul „Rust”, în urma căreia directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal, va fi judecată luna viitoare în Santa Fe. Gutierrez Reed riscă până la trei ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de omor involuntar și manipulare a probelor, scrie variety.com.

Alec BaldwinIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15

Halyna Hutchins a fost ucisă în octombrie 2021, în timp ce se pregătea să filmeze o scenă în care Alec Baldwin trăgea cu o armă care s-a dovedit încărcată cu gloanțe adevărate. Armuriera Hannah Gutierrez Reed a fost cea care a încărcat pistolul, care trebuia să conțină doar cartușe false.

După ce au fost recuperate și alte câteva gloanțe reale, în timpul anchetei, un detectiv a întrebat-o pe Gutierrez Reed de ce ar fi existat muniție reală pe platoul de filmare, iar aceasta i-a răspuns atunci: „Nu am idee”. Până în acest moment, anchetatorii nu au stabilit de unde proveneau gloanțele reale.

Pe 28 septembrie 2023, procurorul special Kari Morrissey i-a scris avocatului lui Hannah Gutierrez Reed într-un e-mail că e convinsă că aceasta știe mai multe decât a lăsat să se înțeleagă.

„Am sentimentul profund că știe exact cum au apărut gloanțele reale pe platou. Desigur, îi respect dreptul de a nu prezenta acele informații și de a păstra tăcerea, totuși, dacă ar răspunde la unele dintre aceste întrebări, ar ajuta-o considerabil să obțină o soluție favorabilă”, a scris atunci Morrissey. Tot atunci, procuroarea a insistat că „Dacă alege să nu o facă, în timp ce îi respect decizia, voi continua cu acuzațiile suplimentare de infracțiune despre care am vorbit”.

Avocatul armurierei vorbește despre amenințări

Avocatul lui Gutierrez Reed, Jason Bowles, a considerat însă această formulare o amenințare – fie clienta lui mărturisește în mod fals că a adus gloanțe adevărate pe platoul de filmare, fie se confruntă cu acuzații suplimentare. Bowles a răspuns la acest mesaj invocând dreptul clientei sale împotriva autoincriminării.

La câteva săptămâni după acel mesaj, pe 16 noiembrie, Hannah Gutierrez Reed a fost acuzată și de deținerea unei arme de foc într-un local cu băuturi alcoolice, o infracțiune de gradul al patrulea. Potrivit rechizitoriului, ea a adus o armă în „Matador”, un bar din Santa Fe, pe 1 octombrie 2021, cu 20 de zile înainte de împușcătura fatală.

Avocatul Jason Bowles caută acum să obțină respingerea acuzației din mai multe motive. Într-o moțiune pe care a depus-o recent, el a susținut că acuzația a fost făcută în mod răzbunător, ca represalii pentru exercitarea dreptului clientei sale de a păstra tăcerea.

„Acesta este un caz extrem de rar, în care avem o declarație a motivului procurorului din spatele acuzației”, a scris Bowles. „Această acuzație a fost concepută exclusiv pentru ca doamna Gutierrez Reed să fie presată să renunțe la dreptul ei la tăcere, garantat de al cincilea amendament, alegând între a oferi informații pe care nu le are sau a fi urmărită penal pentru o acuzație total fără legătură cu cazul”.

Bowles a mai susținut că procurorul special este plătit de către legislativul din New Mexico, ceea ce îi limitează domeniul de aplicare la cazul „Rust”. Prin urmare, el a spus că Morrissey nici măcar nu are autoritatea de a aduce acuzații care nu au legătură cu împușcătura aflată în centrul cazului.

Bowles a mai spus și că dovezile care stau la baza noii acuzații provin, în parte, dintr-o căutare necorespunzătoare a imaginilor și datelor în telefonul lui Gutierrez Reed. În moțiune, Bowles a spus că telefonul acesteia a fost predat anchetatorilor cu condiția ca orice căutare să se limiteze la informații relevante pentru împușcătură.

Actorul Alec Baldwin a scăpat de acuzațiile care i-au fost aduse inițial

Deocamdată, procurorul Morrissey nu a răspuns la moțiune. Atât ea, cât și Jason Lewis sunt avocați privați care au fost numiți în martie anul trecut să preia acuzarea după ce procurorul oficial a refuzat.

Procurorul Mary Carmack-Altwies și procurorul special Andrea Reeb s-au confruntat cu numeroase critici pentru o serie de pași greșiți care au afectat tratarea inițială a cazului.

Actorul Alec Baldwin a fost acuzat inițial de omor involuntar, apoi, în aprilie anul trecut, s-a renunțat la acea acuzație. În luna octombrie, Morrissey și Lewis au declarat că „au ieșit la iveală fapte suplimentare” care implicau acuzații împotriva lui Baldwin. Ei au spus atunci că intenționează să prezinte cazul unui mare juriu în termen de două luni, dar respectivul interval de timp a trecut fără să se fi formulat vreun rechizitoriu.

Sursă foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton